Χυτός φουτουρισμός made in Germany

Ένα σπίτι από το μέλλον, με ρίζες στο παρελθόν.

Αν σας αρέσουν οι κατοικίες σύγχρονης αρχιτεκτονικής με ένα twist, το Dupli.Casa στο Ludwigsburg της Γερμανίας είναι σίγουρα το σπίτι που θα θέλατε να γράφει το όνομά σας στο κουδούνι.

Το αρχικό κτίσμα χρονολογείται από το 1984, αλλά η αρχιτέκτονας Jurgen Mayer κατάφερε να το ανανεώσει και να το μεταμορφώσει , ξεκινώντας από την ιδιαίτερη βάση του και φτάνοντας μέχρι την κορυφή, σε μια υπέροχη, φουτουριστική βίλα.

Ένα από τα πιο ξεχωριστά χαρακτηριστικά του, αν μπορείς να διαλέξεις δηλαδή, είναι η πηγή έμπνευσής του. Σύμφωνα με την αρχιτέκτονα: «Το νέο κτίριο αντανακλά την "οικογενειακή αρχαιολογία" χρησιμοποιώντας τις τεχνικές της επικάλυψης και της περιστροφής». Αυτό μεταφράζεται σε ένα σπίτι γεμάτο επίπεδα και «στρώσεις» που φιλοξενούν τα διάφορα δωμάτιά του και το οποίο παίζει κρυφτό με το τριγύρω περιβάλλον, αφήνοντας μερικούς χώρους ανοιχτούς στα περαστικά βλέμματα και προστατεύοντας καλά τους υπόλοιπους.

Στις εντυπωσιακές λεπτομέρειές του περιλαμβάνεται μια σειρά από ταράτσες και μπαλκόνια διάσπαρτα ανάμεσα στα διαφορετικά επίπεδα, ο τρόπος με τον οποίο το σπίτι έρχεται σε επαφή με την φύση χάρη στην «χυτή» βάση του, το παιχνίδι άσπρου-μαύρου τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό και φυσικά η άψογα γεωμετρική πισίνα του.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης