Πόσες φορές μπορείς να τηγανίσεις με το ίδιο λάδι;

Τι πρέπει να προσέξεις στο λάδι που τηγανίζεις

Πόσες φορές μπορείς να τηγανίσεις με το ίδιο λάδι; Σου αρέσουν τα τηγανητά, σου αρέσουν και τα πανέ αλλά στο τηγάνι, κλασικά και παραδοσιακά.
Και τι κάνει το καλό το τηγανητό; Μα φυσικά το καλό λάδι. Αρχικά να σου θυμίσουμε πως την γλυκιά απόλαυση στο τηγάνι, πρέπει να την αποφεύγεις. Έπειτα, αν θες να κάνεις την γουρουνιά, πρέπει να είσαι σίγουρη πως το λάδι είναι σε καλή κατάσταση.

Το βασικό στοιχείο που πρέπει να θυμάσαι είναι η σωστή διαχείριση του λαδιού έτσι ώστε να μπορείς να το ξαναχρησιμοποιήσεις. Οπότε, δεν πρέπει να κάψεις το λάδι ή να το αφήσεις να καπνίσει.
Το λάδι που μπορεί να κάνει το τηγάνισμα γεγονός και που αντέχει πολύ προτού καεί, είναι το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο που αντέχει μέχρι τους 190 βαθμούς κελσίου.

Μετά το πρώτο τηγάνισμα, θυμήσου να αφήσεις το λάδι να παγώσει τελείως. Έπειτα, πέρασέ το από ένα λεπτό σουρωτήρι για να φύγουν τυχόν καμμένα φαγητά και τέλος αποθήκευσέ το σε δοχείο σε σκιερό μέρος.

Αν ψήνεις vegan τροφές, μπορείς να ξαναχρησιμοποιήσεις το λάδι μέχρι έξι φορές. Πρόσεξε όμως το χρώμα του λαδιού να μην είναι πολύ σκούρο ή να έχει αφρίσει. Αν επίσημα μυρίζει έντονα, θέλει αντικατάσταση.

Aν τηγανίζεις ψάρια, μην ξαναχρησιμοποιήσεις το λάδι μιας και η μυρωδιά παραμένει.



© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης