Καθάρισε τη σκούπα με πέντε εύκολα βήματα

Εσύ πότε καθάρισες τη σκούπα σου τελευταία φορά;

Πότε καθάρισες τελευταία φορά την ηλεκτρική σκούπα σου; Μήπως ποτέ; Επειδή χωρίς να το γνωρίζεις έχεις μετατρέψει ένα εργαλείο καθαρισμού, σε ένα βρώμικο αντικείμενο, δες πώς θα καθαρίσεις σωστά τη σκούπα με κάδο ή με σακούλα;

Βήμα πρώτο: Αν η σκούπα έχει σακούλα, φρόντισε να μην την γεμίζεις ως πάνω. Αν πάλι έχει κάδο, φρόντισε επίσης να μην επιτρέπεις να γεμίζεις κι αυτός μέχρι πάνω.

Βήμα δεύτερο: Καθάρισε το κάτω μέρος της σκούπας πριν από κάθε καθάρισμα. Το σημείο αυτό μαζεύει σκόνη και τρίχες και είναι βασικό να το πλύνεις, να κόψεις τις τρίχες και τη σκόνη αν δεν φεύγουν και να απολυμάνεις με ένα δίσκο ντεμακιγιάζ βουτηγμένο σε οινόπνευμα.

Βήμα τρίτο: Είναι πολύ εύκολο να καθαρίσεις το σταθερό σωλήνα της ηλεκτρικής σκούπας. Αποσυνδέστε τον, ελέγξτε ότι δεν έχει σφηνώσει κάτι στο εσωτερικό του, και ξέπλυνέ τον κάτω από χλιαρό, τρεχούμενο νερό χωρίς απορρυπαντικό και αφήστε τον να στεγνώσει.

Διάβασε ακόμα: Ήξερες πως η τσάντα γυμναστικής σου έχει τα περισσότερα μικρόβια; Να πώς να την καθαρίσεις

Βήμα τέταρτο: Παρόμοιος είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείς να καθαρίσεις το φίλτρο της ηλεκτρικής σκούπας. Εάν πλένεται, μπορείτε να το καθαρίσεις με νερό, χωρίς απορρυπαντικό και να το αφήσεις να στεγνώνει τελείως. Αν το φίλτρο ακόμα και μετά τον καθαρισμό, δεν έχει καθαρίσει τελείως, προμηθεύσου καινούριο μιας και είναι το βασικό εργαλείο για να μην αφήνει η σκούπα πίσω της μεγάλη ποσότητα σκόνης.

Βήμα πέμπτο: Άνοιξε το καπάκι της σκούπας και αφαίρεσε την παλιά σακούλα. Πριν τοποθετήσεις τη νέα, ρίξε ένα κουταλάκι του γλυκού βανίλια σε σκόνη στο χώρο αποθήκευσης της σακούλας ή ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα μέσα στην καινούργια σακούλα. Την ίδια δουλειά μπορείς να κάνεις και στην σκούπα με κάδο, ρίχνοντας τη βανίλια ή τη σόδα στον κάδο απευθείας.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης