Πώς έφερα τη δύναμη της φύσης στην κουζίνα μου και αναβάθμισα την καθημερινότητά μου

Πώς έφερα τη δύναμη της φύσης στην κουζίνα μου και αναβάθμισα την καθημερινότητά μου

Μελέτες έχουν δείξει ότι το πλύσιμο στο πλυντήριο εξοικονομεί έως και πέντε φορές περισσότερο νερό από το πλύσιμο στο χέρι.

Αν ένα πράγμα με έχει διδάξει η ενήλικη ζωή, αυτό είναι σίγουρα πως η κουζίνα μας είναι ο «καθρέφτης» του σπιτιού μας. Και τώρα, θα αναρωτηθείς πώς οδηγήθηκα σε αυτό το συμπέρασμα. Αρκεί να ανατρέξω μερικά χρόνια πίσω και να σου μιλήσω για εκείνο το κυριακάτικο πρωινό, που οργάνωνα την κουζίνα μου στο πρώτο μου σπίτι, παρέα με τη γιαγιά μου, ακούγοντάς τη να επαναλαμβάνει τρεις βασικές συμβουλές: Να έχω πάντα μία «πράσινη» γωνιά στο σπίτι μου, την οποία θα περιποιούμαι καθημερινά, να έχω στο ψυγείο μου λίγο γλυκό του κουταλιού για κέρασμα και να φροντίζω ώστε το σερβίτσιο που μου κληροδότησε να είναι πάντα καθαρό και αστραφτερό. Αυτό το τελευταίο ειδικά, δεν χόρταινε να μου το λέει ξανά και ξανά.

Και πίστεψέ με, μπορεί οι γρήγοροι και πιεστικοί ρυθμοί της καθημερινότητας, τα deadline στο γραφείο και η ανάγκη μου για after work βόλτες, συχνά, να με αναγκάζουν να μην έχω το σαλόνι μου όσο καθαρό και τακτοποιημένο θα ήθελα και το ψυγείο μου να μην είναι πάντα γεμάτο με εκλεκτά εδέσματα για φίλους και γνωστούς, όμως ένα πράγμα δεν λείπει πλέον από την κουζίνα μου: Oι ταμπλέτες πλυντηρίου CIF, χάρη στις οποίες η αστραφτερή καθαριότητα των πιάτων που μου έμαθε η γιαγιά μου, γίνεται πραγματικότητα.

Πες «αντίο» στα πιάτα που δεν «καθρεφτίζεσαι»

Δεν λέω ότι ήταν πάντα εύκολο να ανακαλύψω τον κατάλληλο «σύμμαχο» για την καθαριότητα των πιάτων μου, αφού τα συνηθισμένα προβλήματα έκαναν πάντα την εμφάνισή τους αργά ή γρήγορα και πολλές φορές, αναγκαζόμουν να «ξοδέψω» αρκετό από τον ελεύθερό μου χρόνο πάνω από τον νεροχύτη.

Τι να πρωτοθυμηθώ. Τις ταμπλέτες που δεν διαλύονταν, είτε διότι υπήρχε νερό στο περιτύλιγμα, είτε διότι μεγάλα αντικείμενα εμπόδιζαν τη ροή του νερού, είτε διότι βρίσκονταν σε λάθος θέση; Τα υπολείμματα τροφίμων που έβρισκα σε πιάτα και μαχαιροπίρουνα, επειδή πάνω στη βιασύνη μου δεν είχα προλάβει να τα καθαρίσω όσο καλά θα έπρεπε ή τη λάθος τοποθέτησή τους, με αποτέλεσμα πολλά από αυτά να καταστρέφονται; Πού κατέληγα λοιπόν, σχεδόν κάθε φορά;

Να επιλέγω το πλύσιμο στο χέρι, για το οποίο, όμως, μεταξύ όλων των άλλων, ένας από τους μεγαλύτερους μύθους είναι πως ως διαδικασία εξοικονομεί νερό σε σχέση με το πλυντήριο. Αντίθετα, μελέτες έχουν δείξει ότι το πλύσιμο στο πλυντήριο εξοικονομεί έως και πέντε φορές περισσότερο νερό από το πλύσιμο στο χέρι. Επιπλέον, το πλύσιμο στο πλυντήριο μειώνει την κατανάλωση ενέργειας κατά 2,5 φορές, σε σύγκριση με το πλύσιμο στο χέρι. Τι σημαίνει αυτό; Πως και έπλενα στο χέρι και κατανάλωνα περισσότερο νερό και ρεύμα!

Έμαθα, όμως! Έπαθα και έμαθα και μάλιστα από τους καλύτερους, αφού τώρα πια όχι μόνο ακολουθώ «κατά γράμμα» όλα όσα χρειάζεται ένα πλυντήριο πιάτων, για μία σωστή πλύση, χωρίς σπατάλη ενέργειας, αλλά συγχρόνως επιλέγω και προϊόντα με το λογότυπο του οικολογικού σήματος της ΕΕ, EU Ecolabel, που καθιστούν απλό το να γνωρίζεις ότι ένα προϊόν είναι φιλικό προς το περιβάλλον και καλής ποιότητας. Είσαι έτοιμη να το δοκιμάσεις και εσύ, eco girl;

Longform_CIF-1-@Queen_html_5de35df22b795674.jpg

Πώς το πλύσιμο των πιάτων θα αναδείξει τον eco-friendly εαυτό σου;

Σίγουρα, το challenge των καθαρών πιάτων φέρει και μία ευθύνη. Ποια είναι αυτή; Να έχουμε τα πιο αστραφτερά πιάτα, χωρίς αυτό να είναι σε βάρος του περιβάλλοντος. Και τώρα θα σκεφτείς, μα καλά πώς είναι δυνατόν η καθαριότητα των πιάτων μου να σχετίζεται με τον πλανήτη; Αρκεί να γνωρίσεις τις ταμπλέτες πλυντηρίου CIF, οι οποίες θα σε κάνουν όχι μόνο να ξεχάσεις τα ξεραμένα λίπη και τα υπολείμματα, αλλά συγχρόνως να μειώσεις το περιβαλλοντικό σου αποτύπωμα, ακολουθώντας όλες τις συμβουλές που θα συμβάλλουν προς αυτήν την κατεύθυνση και βοηθώντας σε να αποφύγεις την οποιαδήποτε σπατάλη ενέργειας, με μία επαναληπτική πλύση, για παράδειγμα.

Ναι Queenette, αυτή είναι η ευκαιρία σου να βάλεις και εσύ τη δική σου «πινελιά» στη συμβουλή που πήρες από τη μητέρα σου και εκείνη από τη γιαγιά σου, δίνοντας χώρο στην καθαριότητα να κάνει… έκρηξη μέσα στο πλυντήριό σου. Αλήθεια, όμως, έχεις καταλάβει πώς ακριβώς θα συμβεί αυτό; Ποια είναι τα tips που πρέπει να ακολουθήσεις, έτσι ώστε να φροντίσεις και εσύ για ένα ακόμη πιο «πράσινο» περιβάλλον, εξασφαλίζοντας παράλληλα τα πιο αστραφτερά πιάτα;

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις ήδη, προτού βάλεις σε λειτουργία το πλυντήριο πιάτων σου και τοποθετήσεις την ταμπλέτα στην ειδική υποδοχή, χρειάζεται να ακολουθήσεις μία… οικιακή ιεροτελεστία: Απομακρύνεις τα μεγάλα υπολείμματα τροφίμων από τα πιάτα, χωρίς όμως να ξεβγάζεις τα πιάτα με νερό. Στη συνέχεια, τοποθετείς τα ευαίσθητα αντικείμενα στο επάνω ράφι και προσέχεις τα ποτήρια να μην ακουμπάνε το ένα το άλλο. Βάζεις τα μαχαιροπίρουνα με τις λαβές προς τα κάτω, δίνεις προσοχή στα μεγάλα σκεύη, ελέγχεις πάντα εάν τα πλαστικά αντικείμενα αντέχουν υψηλές θερμοκρασίες και αυτό ήταν: Είσαι έτοιμη να αφεθείς στη δύναμη που προσφέρουν οι ταμπλέτες πλυντηρίου CIF.

Αμέσως μετά το τέλος της πλύσης, ανοίγεις την πόρτα του πλυντηρίου για να βοηθήσεις τη διαδικασία του στεγνώματος, ξεκινάς να αδειάζεις από το κάτω ράφι και είσαι έτοιμη! Και όλα αυτά, χάρη στη σύνθεση του πιο πιστού «σύμμαχου» της κουζίνας σου, που περιέχει δύναμη ενεργού οξυγόνου και 70% συστατικά φυσικής προέλευσης, καθαρίζοντας εύκολα και γρήγορα κάθε φορά.

Longform_CIF-1-@Queen_html_8b52085e75bae36e.jpg

Τώρα, λοιπόν, γνωρίζεις και εσύ πως αυτό που για άλλους είναι «αγγαρεία», μετά από μία βραδιά cocktail παρέα με τις κολλητές σου, βλέποντας την αγαπημένη σας σειρά, ένα ρομαντικό dinner με τον εκλεκτό της καρδιάς σου ή ένα απρόσμενο πάρτι για να καλωσορίσεις το Σαββατοκύριακο… για εσένα είναι παιχνιδάκι. Από εδώ και στο εξής, θα είσαι ελεύθερη να αφιερώνεις χρόνο σε όσα έχουν πραγματική σημασία για εσένα και να αφήσεις το καθάρισμα των πιάτων στις σούπερ αποτελεσματικές ταμπλέτες πλυντηρίου CIF, που «υπόσχονται» να σου λύσουν τα χέρια. Όσο πιεσμένο και εάν είναι το πρόγραμμά σου, όσες και εάν είναι οι υποχρεώσεις σου μέσα στην ημέρα, τώρα έχεις μια έγνοια λιγότερη… και πάντα αστραφτερά πιάτα.

Tags