Γιατί η δύναμη μιας μαμάς κρύβεται κάποιες φορές στους «συμμάχους» που επιλέγει να έχει δίπλα της

Γιατί η δύναμη μιας μαμάς κρύβεται κάποιες φορές στους «συμμάχους» που επιλέγει να έχει δίπλα της

Έχεις ήδη κάνει εικόνα την καθημερινή σου ρουτίνα; Μην απελπίζεσαι γιατί όσο πιεσμένο κι αν είναι το πρόγραμμά σου, όσες κι αν είναι οι υποχρεώσεις σου μέσα στην ημέρα, τώρα έχεις μια έγνοια λιγότερη… και πάντα αστραφτερά πιάτα.

Αν είσαι μαμά, τότε σίγουρα γνωρίζεις καλύτερα από τον καθένα πώς ο μόνος τρόπος για να έχεις καθημερινά το σπίτι σου στην εντέλεια είναι να αποκτήσεις τις υπερδυνάμεις που έχουν οι αγαπημένοι υπερήρωες των παιδιών σου. Πώς αλλιώς θα καταφέρεις να έχεις έτοιμο το μεσημεριανό, αμέσως μόλις γυρίσουν τα μικρά από το σχολείο, να μην κατακλύσουν για ακόμη μία φορά οι στοίβες με τα ρούχα ολόκληρο το υπνοδωμάτιο, να αποφύγεις τα αυτοκινητάκια του μικρού σου και τις ξυλομπογιές της πριγκίπισσας του σπιτιού με ένα μπαλετικό «pas de chat», ώστε να οδηγηθείς μέχρι το σαλόνι και φυσικά, να μην σε βρει άλλο ένα πρωινό με δεκάδες πιάτα με ξεραμένα λίπη και υπολείμματα στον νεροχύτη της κουζίνας σου, προτού προλάβεις να πιεις την πρώτη γουλιά από τον καφέ σου;

Έχεις ήδη κάνει εικόνα την καθημερινή σου ρουτίνα; Μην απελπίζεσαι γιατί όσο πιεσμένο κι αν είναι το πρόγραμμά σου, όσες κι αν είναι οι υποχρεώσεις σου μέσα στην ημέρα, τώρα έχεις μια έγνοια λιγότερη… και πάντα αστραφτερά πιάτα. Αναρωτιέσαι πώς θα το καταφέρεις αυτό, ώστε να αφιερώνεις χρόνο σε όσα έχουν πραγματική σημασία για εσένα και τα παιδιά σου, όπως μία βόλτα στο πάρκο, μία καινούργια συνταγή από το αγαπημένο σας κέικ ή λίγες στιγμές ξεγνοιασιάς, βλέποντας αγκαλιασμένοι στον καναπέ την αγαπημένη σας παιδική ταινία; Τότε μία είναι η λύση: Άφησε το καθάρισμα των πιάτων στις σούπερ αποτελεσματικές ταμπλέτες πλυντηρίου CIF και απόλαυσε όλα όσα έχουν πραγματική αξία!

Πώς το πλύσιμο των πιάτων στο πλυντήριο θα γίνει η «σανίδα σωτηρίας» σου;

Είναι αλήθεια πως η δύναμη κάθε μητέρας πηγάζει από την αγάπη της για τα παιδιά της. Πρόκειται για την ανιδιοτελή αγάπη που σε κάνει να μην πτοείσαι από την κούραση, που δεν σε αφήνει να σκεφτείς πρώτα εσένα και μετά εκείνα και που σε γεμίζει δάκρυα χαράς σε κάθε πρώτο τους «βήμα». Όμως, μήπως η δύναμη μιας μαμάς κρύβεται κάποιες φορές και στους «συμμάχους» που επιλέγει να έχει δίπλα της; Αρκεί να πεις «ναι» στις νέες ταμπλέτες πλυντηρίου CIF, που χαρίζουν 100% αστραφτερό αποτέλεσμα χάρη στη σύνθεσή τους με ενεργό οξυγόνο και 70% συστατικά φυσικής προέλευσης και θα ανακαλύψεις πολύ γρήγορα, πως το σωστό πλύσιμο των πιάτων στο πλυντήριο θα σου λύσει τα χέρια.

Φυσικά, όπως για καθετί, έτσι και αναφορικά με το πλύσιμο των πιάτων δεν πρέπει να ξεχνάς πως υπάρχουν κάποιοι μύθοι και αλήθειες που προέρχονται από τη μητέρα φύση και αξίζει να ακολουθείς, ώστε να αποφύγεις οποιοδήποτε waste -είτε χρόνου, είτε ενέργειας- στην καθημερινότητά σου. Τι λες, λοιπόν, να ξεκινήσεις, φροντίζοντας έναν από τους μεγαλύτερους «συμμάχους» σου και έχοντας κατά νου πως το πλυντήριο πιάτων σου δεν είναι… κάδος απορριμμάτων; Ακόμη και αν το πλυντήριο πιάτων που διαθέτεις είναι καινούργιο, η απομάκρυνση μεγάλων υπολειμμάτων τροφίμων είναι απαραίτητη, καθώς δεν χρειάζεται να ξεβγάζεις τα πιάτα πριν την τοποθέτησή τους στο πλυντήριο. Μάλιστα, όπως θα γνωρίζεις ήδη, είναι προτιμότερο να βάζεις δύο διαδοχικές πλύσεις σε λειτουργία, παρά να υπερφορτώνεις το μηχάνημα -ενώ, όλα τα ευαίσθητα σκεύη, μπαίνουν πάντα στο επάνω ράφι.

Και για τις πιο έμπειρες της παρέας, σίγουρα η τοποθέτηση των μαχαιροπίρουνων με τις λαβές προς τα κάτω, ώστε να μην εφάπτονται οι λερωμένες επιφάνειες μεταξύ τους, η σωστή τοποθέτηση των μεγάλων σκευών με τέτοιο τρόπο, ώστε οι δέσμες του νερού να μπορούν να φτάσουν στα υπόλοιπα σκεύη και το άδειασμα του πλυντηρίου από το κάτω ράφι προς τα επάνω, είναι μία ιεροτελεστία που ακολουθείς ήδη «κατά γράμμα», έτσι δεν είναι;

Αυτό που ενδεχομένως δεν γνώριζες μέχρι σήμερα, είναι πως οι ταμπλέτες περιβάλλονται από υδατοδιαλυτό και βιοδιασπώμενο περίβλημα και γι’ αυτόν τον λόγο θα πρέπει να τις πιάνεις με στεγνά χέρια και πάντα να κλείνεις τη συσκευασία μετά τη χρήση, ώστε να προστατεύονται από την υγρασία οι κάψουλες που απομένουν.

Longform_CIF-2-@Queen_html_707948a0aa4ef252.jpg

Τα μυστικά που θα σε αναδείξουν σε σούπερ μαμά

Ίσως, λοιπόν, ήρθε η στιγμή να γίνεις εσύ η σούπερ μαμά χάρη στην εκρηκτική καθαριότητα που προσφέρουν οι νέες ταμπλέτες πλυντηρίου CIF, με τις οποίες μπορείς να προσφέρεις στιγμές παιχνιδιού και γέλιου στα παιδιά σου, χωρίς να σκέφτεσαι τα άπλυτα πιάτα που περιμένουν στον νεροχύτη της κουζίνας σου. Και για να συμβεί αυτό, είναι σημαντικό να γνωρίζεις το πώς επιτυγχάνεται η αστραφτερή καθαριότητα του CIF, μαθαίνοντας μερικά απλά και εξαιρετικά χρήσιμα tips.

Το πρώτο tip, φυσικά, δίνει λύση σε ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα στο πλύσιμο των πιάτων στο πλυντήριο που είναι το γεγονός ότι δεν διαλύεται η ταμπλέτα. Αυτό, λοιπόν, συμβαίνει είτε διότι υπάρχει νερό στο περιτύλιγμα, είτε διότι μεγάλα αντικείμενα εμποδίζουν τη ροή του νερού, είτε διότι βρίσκεται σε λάθος θέση. Το αποτέλεσμα, ωστόσο, είναι το ίδιο και καλό είναι να κάνεις ό,τι μπορείς για να το αποφύγεις. Οι ανακαλύψεις γύρω από τον «κόσμο» της αστραφτερής καθαριότητας, βέβαια, δεν σταματάνε εκεί, σούπερ μαμά, αφού άλλος ένας «γρίφος» που κλήθηκες να λύσεις, είναι η πράσινη ετικέτα στις ταμπλέτες πλυντηρίου: Το λογότυπο του οικολογικού σήματος της ΕΕ καθιστά απλό το να γνωρίζεις ότι ένα προϊόν είναι φιλικό προς το περιβάλλον και καλής ποιότητας και άρα, το μόνο που χρειάζεσαι είναι να εντοπίσεις το λογότυπο της EU Ecolabel, που βρίσκεται στη συσκευασία όλων των προϊόντων CIF.

Το τελευταίο και πιο σημαντικό tip που σου μαθαίνουν οι νέες ταμπλέτες πλυντηρίου CIF, είναι ότι το πλύσιμο των πιάτων στο χέρι δεν εξοικονομεί νερό. Κι όμως, μελέτες έχουν δείξει ότι το πλύσιμο στο πλυντήριο εξοικονομεί έως και πέντε φορές περισσότερο νερό από το πλύσιμο στο χέρι. Επίσης, το πλύσιμο στο πλυντήριο μειώνει την κατανάλωση ενέργειας κατά 2,5 φορές, σε σύγκριση με το πλύσιμο στο χέρι, ενώ με τον οικολογικό κύκλο πλυσίματος του πλυντηρίου σου και με το κατάλληλο προϊόν -όπως το CIF- καταναλώνεται και λιγότερη ενέργεια και ακόμα λιγότερο νερό, καθώς εκτιμάται ότι έτσι κάθε σπίτι εξοικονομεί περίπου 30% ενέργεια και νερό.

Και για εσένα που θέλεις να προσφέρεις το καλύτερο στην οικογένειά σου, δεν γίνεται να σε αφήσει ανεπηρέαστη το γεγονός πως σε σύγκριση με το πλύσιμο στο χέρι, το πλύσιμο στο πλυντήριο πιάτων είναι πολύ πιο υγιεινό, τόσο λόγω της υψηλής θερμοκρασίας που φτάνει το νερό, όσο και διότι χρησιμοποιεί ενεργά συστατικά και ένζυμα για αποτελεσματικό καθαρισμό.

Longform_CIF-2-@Queen_html_c1e4d9d136affdd6.png

Πλέον δεν είσαι μόνη Queenette, αφού ο πιο ισχυρός «σύμμαχος» είναι πάντα δίπλα σου, δίνοντάς σου τη δύναμη που χρειάζεσαι για να συνεχίζεις να προσφέρεις το καλύτερο στην οικογένειά σου… καθημερινά. Ποιος είναι αυτός; Η αστραφτερή καθαριότητα στο πλύσιμο των πιάτων που προσφέρουν οι νέες ταμπλέτες πλυντηρίου CIF, κάνοντάς σε να ξεχνάς τα ξεραμένα λίπη και τα υπολείμματα και να απολαμβάνεις την εκρηκτική καθαριότητα σε κάθε πλύση. Εσύ σκέφτεσαι κάποια καλύτερη υπερδύναμη, από εκείνη που σου προσφέρει απλόχερα η δύναμη της φύσης;

Tags