Sun Mythbusters! Κάνε το quiz και μάθε αν ξέρεις πώς να προστατεύεις σωστά το δέρμα σου από τον ήλιο

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Sun Mythbusters! Κάνε το quiz και μάθε αν ξέρεις πώς να προστατεύεις σωστά το δέρμα σου από τον ήλιο

Ακούγονται πολλά για τα αντηλιακά και την αντηλιακή προστασία… Πόσα όμως ισχύουν;

Το ότι πρέπει να φοράμε αντηλιακό είναι πλέον δεδομένο και αδιαπραγμάτευτο γεγονός και η προστασία από τη βλαβερή UV ακτινοβολία μας έχει γίνει… «μάθημα»! Παρ’ όλ’ αυτά εξακολουθούμε να κάνουμε λάθη όταν πρόκειται για το αντηλιακό, το μαύρισμα και γενικά την προστασία της επιδερμίδας μας. Ακόμα και αν έχουμε επιλέξει ένα αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας (όπως άλλωστε είναι και το σωστό) κάνουμε λάθος χρήση! Όλα τα παραπάνω οφείλονται στους μύθους και τις λανθασμένες εντυπώσεις, που περιβάλλουν τα αντηλιακά. Φέτος, σε συνεργασία με τη NIVEA SUN, αποφασίσαμε να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Κάνε το παρακάτω quiz και συνέχισε να διαβάζεις για να μάθεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις, να ξεχάσεις τους μύθους που άκουσες και να προστατεύσεις αποτελεσματικά τον εαυτό σου, τα αγαπημένα σου πρόσωπα, αλλά και το περιβάλλον!

Ναι, μαυρίζεις και με γαλάκτωμα, όχι μόνο με λάδι!

Αν το αντηλιακό σου έχει SPF δεν έχει καμία σημασία αν είναι γαλάκτωμα ή λάδι. Η προστασία τους είναι η ίδια. Μόνο η UV ακτινοβολία μαυρίζει την επιδερμίδα μας. Η υφή του αντηλιακού σου δεν παίζει κανένα ρόλο, συνεπώς ξέχνα αυτά που νόμιζες πως ξέρεις! Η Άννα Πρέλεβιτς θα σου εξηγήσει περισσότερα για το κεφάλαιο μαύρισμα εδώ (link προς άρθρο Άννας).

Ναι, πρέπει να φοράς αντηλιακό και στη σκιά!

Το 50% της βλαβερή UV ακτινοβολίας διαπερνά την ομπρέλα θαλάσσης. Επίσης ένα μεγάλο μέρος της UV ακτινοβολίας αντανακλάται σε κάθε επιφάνεια, συνεπώς ακόμα και στη σκιά χρειάζεσαι αντηλιακή προστασία! Κυρίως τα παιδιά, πρέπει να προστατεύονται κάθε λεπτό που -είναι στην παραλία, είτε βρίσκονται στη σκιά είτε όχι αλλά θα σου εξηγήσει καλύτερα το πώς και το γιατί η Mαρία Λουίζα-Βούρου εδώ (link προς άρθρο)



Ναι, το αντηλιακό πρέπει να το ανανεώνεις συχνά και να φοράς αρκετό!

Το ότι φόρεσες κάποια στιγμή αντηλιακό δεν σημαίνει πως έχεις επαρκή προστασία από τον ήλιο. Πρέπει να το ανανεώνεις συχνά και να φοράς την σωστή ποσότητα! Η beauty editor Χριστίνα Χρόνη σου εξηγεί ακριβώς πότε πρέπει να ανανεώνεις το αντηλιακό σου και πόσο πρέπει να βάζεις εδώ (Link προς άρθρο).



Ναι, το αντηλιακό σου μπορεί να βλάψει το θαλάσσιο περιβάλλον!

Το αντηλιακό που φοράς δεν μένει μόνο στην επιδερμίδα σου… Υπολείμματά του φεύγουν με το νερό, καθιστώντας το ύποπτο για βλαβερές συνέπειες στο βυθό, στα κοράλλια και τη θαλάσσια ζωή. Η Ισμήνη Νταφοπούλου σου εξηγεί όμως πώς μπορείς να το αποφύγεις αυτό αν διαλέξεις το σωστό αντηλιακό εδώ (Link Προς άρθρο).


Όπως αντιλαμβάνεσαι έχουμε όλοι πολλά να μάθουμε ακόμα για την προστασία από τον ήλιο όμως αυτό δεν σημαίνει πως ως τότε δεν θα απολαμβάνουμε τον ήλιο και τη θάλασσα! Η NIVEA έχει φροντίσει για εμάς και σε καλεί να κάνεις δικό σου το καλοκαίρι (και κάθε καλοκαίρι) με την ολοκληρωμένη σειρά αντηλιακής προστασίας NIVEA SUN!