Plant based ζυμαρικά! Πιο vegan δε γίνεται!

Plant based ζυμαρικά! Πιο vegan δε γίνεται!

Επέλεξα να φτιάξω τα ζυμαρικά Melissa με παντζάρι! Όμως πήρα και αυτά με το σπανάκι και το καρότο για την επόμενη φορά.

Είναι πρωί. Παίρνω τσάντα, κινητό, πορτοφόλι και κλειδιά και φεύγω σφαίρα για super market. Τι να μαγειρέψω σήμερα; Το αιώνιο πρόβλημα κάθε νοικοκυράς. Εγώ δεν τρώω κρέας, η Χριστίνα δεν τρώει λαχανικά, η Έλενα δε θέλει ψάρι και -δόξα τον Θεό- ο Βαγγέλης τα τρώει όλα. Επιστρέφω στο σπίτι γεμάτη χαρά γιατί βρήκα κάτι που μας καλύπτει όλους! Κάτι καινούργιο που με έχει ενθουσιάσει: Νέα plant based ζυμαρικά από τη Melissa σε τρεις απολαυστικές γεύσεις: καρότο, σπανάκι και παντζάρι!

Μπαίνω στην κουζίνα βιαστική. Έχω φοβερή αγωνία για το αποτέλεσμα. Μήπως λιώσουν στην κατσαρόλα; Μήπως δεν είναι και τόσο «μακαρόνια» τελικά; Μήπως θα έχουν έντονη μυρωδιά; Άραγε η υφή τους θα είναι al dente; Τα κορίτσια θα τα φάνε ή θα έχω πάλι γκρίνια μεσημεριάτικα;

Επέλεξα να φτιάξω τα ζυμαρικά Melissa με παντζάρι! Όμως πήρα και αυτά με το σπανάκι και το καρότο για την επόμενη φορά. Είναι ζυμαρικά από 100% σκληρό σιτάρι και πολτό φρέσκων λαχανικών, δεν έχουν συντηρητικά και χρωστικές ουσίες και είναι 100% φυτικής προέλευσης! Τρελαίνομαι!

Ζέστανα νερό στην κατσαρόλα με ελάχιστο αλάτι. Έριξα τα μωβ μακαρόνια μέσα και τα έβρασα για 8-9 λεπτά! Τα σούρωσα και τα περιέχυσα με λίγο καυτό ελαιόλαδο. Έριξα τριμμένη παρμεζάνα και… voila!

Σερβίρισα τα μωβ υπέροχα μακαρόνια μου και έγιναν ανάρπαστα! «Μαμά, αυτά τα μακαρόνια είναι πολύ νόστιμα!», και τότε ανακουφίστηκα! Γιατί και η Χριστίνα έφαγε επιτέλους παντζάρι χωρίς να πάρει χαμπάρι! Αλλά και ο Βαγγέλης ξετρελάθηκε με τη μωβ δημιουργία, αφού έτσι κι αλλιώς λατρεύει το παντζάρι!

Οι επόμενες δημιουργίες μου με καρότο και σπανάκι έρχονται! Stay tuned!

Μέχρι τότε δες το βίντεο που σου ετοίμασα και πάρε ιδέες! You’ll thank me later!

#melissapasta #melissaveggie #giatieimastemakaronades