Brunching: Η νέα καθημερινή συνήθεια που μας φτιάχνει τη διάθεση

Brunching: Η νέα καθημερινή συνήθεια που μας φτιάχνει τη διάθεση

Έπειτα από μία χρονιά που μας βρήκε περισσότερο εντός, παρά εκτός, η αλήθεια είναι πως όλοι και όλες μας προσπαθούμε να γεμίζουμε τα εβδομαδιαία μας προγράμματα με νέες εμπειρίες. Θέλουμε να ζήσουμε όλα όσα στερηθήκαμε και κυρίως, να αρχίσουμε να απολαμβάνουμε ξανά τη συντροφιά των αγαπημένων μας προσώπων και τις συνήθειες που λατρεύουμε.

Στη δική μας περίπτωση, λοιπόν, μία από αυτές τις συνήθειες ήταν, είναι -και θα είναι- το brunching! Βλέπεις, είναι μία συνήθεια που μπορεί πολύ εύκολα να δώσει ώθηση στην καθημερινότητά μας και να βάλει επιπλέον γεύση στο πρόγραμμά μας, κάνοντας ακόμη και μία μελαγχολική Δευτέρα να μοιάζει με μία αισιόδοξη και ξεσηκωτική Friday!

Σε μία προσπάθεια, λοιπόν, να επιστρέψουμε ξανά σε ρυθμούς κανονικότητας μετά τις διακοπές και να αρχίσουμε να απολαμβάνουμε περισσότερο την καθημερινότητά μας στην πόλη, παρά τους έντονους ρυθμούς της, εδώ στο Queen.gr δώσαμε μία υπόσχεση. Ποια ήταν αυτή; Ότι τουλάχιστον ένα πρωί πριν το γραφείο ή κατά τη διάρκεια των Σαββατοκύριακων, θα δίναμε ραντεβού για brunch. Και μία λαχταριστή ανάρτηση γεμάτη στρώσεις αφράτων pancakes, επικαλυμμένα με «πλούσια» πραλίνα φουντουκιού, τρίμμα μπισκότου και κομμάτια μπανάνας που είδα στο Instagram, ήταν αρκετή για να μας οδηγήσει στον απόλυτο brunching προορισμό του φετινού φθινοπώρου, δηλαδή τα TGI Fridays™!

Διότι δίχως να το σκεφτώ πολύ, κοινοποίησα τη φωτογραφία στην ομαδική συνομιλία των Quenettes και με συνοπτικές διαδικασίες, δώσαμε ραντεβού το αμέσως επόμενο πρωί, για ένα γευστικό Fridays™ Brunch στην «καρδιά» της Αθήνας!

Κάνοντας «enter» στο Brunch State of Life!

Μπορεί μετά την τηλεργασία να τα λέγαμε κάθε μέρα face to face στο γραφείο, όμως εκείνη τη φορά δεν βρεθήκαμε στο κυλικείο της εταιρείας για να κάνουμε gossiping στα γρήγορα, αλλά στα TGI Fridays™ του Συντάγματος, ανυπομονώντας να δοκιμάσουμε τις πρωτότυπες brunch προτάσεις που θα βρεις καθημερινά πλέον σε κάθε TGI Fridays™ κατάστημα, από το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα!

Αφού καθίσαμε αναπαυτικά σε ένα τραπέζι, λοιπόν, είχαμε λίγο χρόνο στη διάθεσή μας μέχρι να πάμε στο γραφείο οπότε, σπεύσαμε να τσεκάρουμε τους καταλόγους για να ανακαλύψουμε τους γαστρονομικούς «θησαυρούς» που θα έδιναν ώθηση στην ημέρα μας.

Οι επιλογές ήταν αρκετές και εξίσου δελεαστικές, γεγονός που δυσκόλεψε λίγο την απόφασή μας. Ωστόσο, η Νάνσυ βοήθησε κάνοντας την αρχή και επιλέγοντας τα δημοφιλή Eggs Benedict με αβγά ποσέ, καπνιστή μπριζόλα, Philadelphia, σπανάκι, σερβιρισμένα σε αφράτα English Muffins, γαρνιρισμένα με σπιτική Hollandaise sauce και πατάτες τηγανιτές, ενώ η Ειρήνη πρόσθεσε στο τραπέζι το χορταστικό Breakfast Burrito με scrambled eggs, μπέικον, Philadelphia, Aioli Sriracha, φρέσκο αβοκάντο, Monterey Jack, λιωμένο queso cheese sauce, τυλιγμένα σε flour tortilla, με σπιτικό mashed potato cake και δροσερή σαλάτα στο πλάι. Όσο για εμένα, κατέληξα σε κάτι πιο… gourmet, δηλαδή το Marinara Eggs on Toast με τηγανιτά αβγά, μπέικον, marinara sauce, pico de gallo και τραγανά frizzled onions πάνω σε ψημένη, αφράτη focaccia!

Δεν μείναμε όμως μόνο εκεί, αλλά αποφασίσαμε να πάρουμε και κάτι για… τη μέση. Ζητήσαμε, λοιπόν, μία Bacon and Mushrooms Omelette, δηλαδή μία αφράτη ομελέτα με μπέικον, mozzarella, πράσινες και κόκκινες πιπεριές, κρεμμύδια, μανιτάρια portobello και τοματίνια. Ωστόσο, να ξέρεις πως αν σε έχει παρασύρει η... avocado mania, τότε η Avocado Omelette των TGI Fridays™, είναι η ιδανική επιλογή για εσένα, αφού σερβίρεται με φρέσκο αβοκάντο κομμένο σε φέτες!

Ξεκινώντας την ημέρα με ένα απολαυστικό και γευστικό twist!

Μέχρι να ετοιμαστούν τα πιάτα μας, προλάβαμε να κάνουμε ένα σύντομο catch up για τις εκκρεμότητες που είχαμε μέσα στην ημέρα και έπειτα συζητήσαμε τα πιο… πιπεράτα νέα, αυτά που αφορούν στις εξελίξεις στην προσωπική μας ζωή, την κατάσταση που επικρατεί γύρω μας, τις δραστηριότητες που απολαύσαμε το Σαββατοκύριακο, τις σκέψεις και τα σχέδια μας για τη νέα εβδομάδα που «ανοιγόταν» μπροστά μας. Κάπου εκεί εμφανίστηκε ο σερβιτόρος με τρία μεγάλα ποτήρια γεμάτα λαχταριστά smoothies και mocktails, το Mango Passion, το Gold Μedalist και το Sunrise Ruby, τα οποία θα συμπλήρωναν με αναπάντεχες φρουτώδεις «πινελιές» το γεύμα μας.

Αφού βγάλαμε τα απαραίτητα… ντοκουμέντα για τα stories μας στα SoMe, αρχίσαμε να τσιμπολογούμε από τα πιάτα μας, νιώθοντας συγχρόνως μικρές, απρόβλεπτες… εκρήξεις στους ουρανίσκους μας! Λίγα λεπτά αργότερα και ενώ είχαμε περάσει από τις αλμυρές στις γλυκές γεύσεις, δηλαδή τα σπιτικά Chocolate & Banana Pancakes και Strawberry Cream Cheese Pancakes, τα οποία ήταν και οι αφορμές για τη συνάντησή μας, ήμασταν και οι τρεις σίγουρες πως πολύ σύντομα θα επαναλαμβάναμε αυτή τη χορταστική «ιεροτελεστία». Όχι μόνο γιατί είχαμε μείνει απόλυτα ευχαριστημένες από τη ζεστή ατμόσφαιρα και την άψογη, γρήγορη εξυπηρέτηση, αλλά γιατί αυτό το πρωινό ραντεβού ήταν ο λόγος που η εβδομάδα μας ξεκίνησε με ανανεωμένη και σαφώς πολύ καλύτερη διάθεση.

You can’t brunch without us!

Όντως, δεν πρόλαβε να περάσει ούτε μία εβδομάδα και βρεθήκαμε πάλι στο ίδιο τραπέζι, λίγο πριν αρχίσει να δύει ο ήλιος και αφότου είχαμε ξεμπερδέψει με τις υποχρεώσεις του γραφείου. Ευτυχώς, το brunch σερβίρεται από νωρίς μέχρι τις 17.00 το απόγευμα, οπότε στο χέρι μας είναι εάν θα πάμε πριν, μετά ή κατά τη διάρκεια του οκταώρου για ένα σύντομο και άκρως απολαυστικό lunch break. Σε κάθε περίπτωση, έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από την πρώτη μας συνάντηση, έχουμε δοκιμάσει πλέον όλα τα πιάτα που περιλαμβάνει το μενού και αυτή η μοναδική «ιεροτελεστία» έχει εξελιχθεί σε μία αναπόσπαστη συνήθεια, η οποία «απογειώνει» την καθημερινότητα και τη διάθεσή μας.

Αυτό, βέβαια, δεν οφείλεται μόνο στις ιδιαίτερες γεύσεις, τους αναπάντεχους συνδυασμούς των υλικών και τα χορταστικά πιάτα, αλλά και στο γεγονός πως όλα τα παραπάνω αποκτούν ένα τελείως διαφορετικό νόημα, όταν μπορούμε να τα μοιραζόμαστε μεταξύ μας! Γιατί αν κατάλαβα κάτι μέσα σε αυτό το διάστημα του ενός μήνα, είναι πως το brunch δεν είναι απλώς ένα γεύμα μέσα στην ημέρα, αλλά μία «φιλοσοφία» ζωής που βελτιώνει την καθημερινότητά μας και το μόνο που χρειάζεται για να συμβεί, είναι τα αγαπημένα μας πρόσωπα και τις ξεχωριστές γεύσεις του Fridays™ Brunch, που μας παρακινούν να επισπεύσουμε ASAP το ραντεβού μας!

Εάν θέλεις και εσύ, λοιπόν, να καθιερώσεις μία ανάλογη «ιεροτελεστία» με τις κολλητές ή τις συναδέλφους σου, η οποία θα σας φέρει ακόμη πιο κοντά, μπορείς να τους δώσεις ραντεβού σήμερα κιόλας στο εστιατόριο TGI Fridays™ που βρίσκεται κοντά σου. Να είσαι σίγουρη πως αυτή η πρώτη συνάντηση, θα γίνει η λαχταριστή αφορμή για να βρισκόσαστε πολύ πιο τακτικά στο μέλλον, αλλά και η αρχή για να αποκτήσετε μία πιο συναρπαστική καθημερινότητα, στην οποία η κάθε μέρα θα είναι… Παρασκευή!

#EnterTheFridaysStateOfLife #TgiFridays #TgiFridaysGr

#FridaysBrunch