Brunch στο σπίτι: Όταν το μόνο που χρειάζεσαι για τα πιο απολαυστικά πιάτα είναι το κατάλληλο ψωμί

Brunch στο σπίτι: Όταν το μόνο που χρειάζεσαι για τα πιο απολαυστικά πιάτα είναι το κατάλληλο ψωμί

Αν υπάρχει μία «ιεροτελεστία» που σε κάνει να ανυπομονείς για την έλευση του Σαββατοκύριακου, αυτή είναι το καθιερωμένο brunch με τις κολλητές σου. Ακριβώς επειδή μες στην εβδομάδα δεν διαθέτεις ελεύθερο χρόνο, το Σαββατοκύριακο είναι η ευκαιρία σου να βιώσεις μικρές στιγμές χαράς, με τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Από την άλλη πλευρά βέβαια, πόσο πιο απολαυστική θα μπορούσε να γίνει η μικρή χαρά του brunch, αν είχες τη δυνατότητα να την πραγματοποιείς καθημερινά στο σπίτι;

Πιθανότατα έχεις προσπαθήσει να δημιουργήσεις στην κουζίνα σου τις λαχταριστές συνταγές και τα γευστικά ροφήματα που έχεις δοκιμάσει στα brunchάδικα της πόλης και ίσως, αρκετές φορές η προσπάθειά σου να μην στέφθηκε με επιτυχία. Ωστόσο, πριν βιαστείς να καταλήξεις στο συμπέρασμα ότι έκανες κάτι λάθος, μήπως να το ξανασκεφτείς; Διότι για να δημιουργήσεις ένα σπιτικό brunch επαγγελματικών προδιαγραφών, δεν χρειάζεσαι ιδιαίτερο ταλέντο. Αυτό που χρειάζεσαι είναι να εστιάσεις στη λίστα των υλικών και κυρίως, την ποιότητά τους, ώστε να επιλέξεις εκείνα που θα αναβαθμίσουν και θα δώσουν μία νέα γευστική διάσταση στην αγαπημένη σου «ιεροτελεστία».

Πριν αποφασίσεις να επενδύσεις, λοιπόν, σε ακριβά αλλαντικά, gourmet τυριά και εξωτικά φρούτα, μήπως να έδινες μεγαλύτερη σημασία στο ψωμί που συνοδεύει τα πιάτα σου; Γιατί; Διότι αν το καλοσκεφτείς, είναι ο «πρωταγωνιστής», η βάση πάνω στην οποία θα «παντρέψεις» αρμονικά τις αγαπημένες σου γεύσεις. Το μόνο που έχεις να κάνεις για να το διαπιστώσεις, είναι να τολμήσεις τις συνταγές για σπιτικό brunch που θα βρεις παρακάτω και οι οποίες θα σου αποκαλύψουν ότι με το κατάλληλο, διαλεκτό ψωμί του τοστ, θα πας το σπιτικό brunch σε άλλο επίπεδο απόλαυσης.

Χορταστικό Classic Sandwich μεαβγό, αβοκάντο, ρόκα και ντοματίνια

Είναι σημαντικό να θυμάσαι πως για να «απογειώσεις» τους αλμυρούς συνδυασμούς που θα συμπεριλάβεις στο σπιτικό brunch menu σου, χρειάζεσαι ένα ξεχωριστό και γευστικό ψωμί, το οποίο θα αναδεικνύει τη γεύση των υλικών που διαθέτεις. Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να προσθέσεις στην καθημερινότητά σου την παραδοσιακή, διαχρονική αγγλική συνταγή ψωμιού των Βενεδικτίνων μοναχών του Burton Abbey, η οποία αποτελεί μία εξαιρετική επιλογή για την παρασκευή των πιο απολαυστικών και χορταστικών σάντουιτς και snack;

Αν θέλεις να μετατρέψεις το brunch σε μία απολαυστική εμπειρία, τότε μην παραλείψεις να προσθέσεις στα ντουλάπια της κουζίνας σου το νέο Κρίς Κρίς Selection The Classic Sandwich, το οποίο περιλαμβάνει μοναδικά αρώματα αγγλικής βύνης και σταρένιες νιφάδες, παράγεται από αλευρά σίτου, ενώ είναι εξαιρετικά γευστικό και κομμένο σε χορταστικές, παχιές και αφράτες φέτες. Αξίζει να το δοκιμάσεις, συνδυάζοντάς το με το αγαπημένο σου υλικό, δηλαδή το αβοκάντο, το δημοφιλές φρούτο, το οποίο με την κρεμώδη και «πλούσια» υφή του, θα αναδείξει την εκλεκτή, αρωματική γεύση του ψωμιού. Για να απολαύσεις, λοιπόν, ένα χορταστικό αλμυρό Classic Sandwich στο σπίτι, θα χρειαστείς στον πάγκο της κουζίνας σου τα εξής υλικά:

1.Φέτες ψωμιού Κρίς Κρίς Selection The Classic Sandwich

2.1 αβγό

3.1 αβοκάντο

4.Φύλλα ρόκας

5.Ντοματίνια

6.Αλάτι

7.Πιπέρι

Πριν ξεκινήσεις τη συνταγή σου, είναι σημαντικό να αποφασίσεις πώς θα απολαύσεις το αβγό που θα συμπεριλάβεις στη συνταγή σου. Αν επιθυμείς το αβγό να είναι ποσέ, στο διαδίκτυο θα βρεις αρκετά βίντεο που σου εξηγούν αναλυτικά τα βήματα που θα χρειαστεί να ακολουθήσεις για να το ετοιμάσεις. Εναλλακτικά, μπορείς απλά να βράσεις το αβγό και έπειτα, να το κόψεις σε λεπτές φέτες.

Αφού ολοκληρώσεις την προετοιμασία του αβγού, θα συνεχίσεις με τα υπόλοιπα υλικά, πλένοντας καλά τα φύλλα της ρόκας και τα ντοματίνια, τα οποία και θα τεμαχίσεις στη μέση. Έπειτα, θα κόψεις το αβοκάντο στη μέση, θα αφαιρέσεις προσεκτικά με ένα κουτάλι τη σάρκα του και θα το κόψεις σε φέτες, τις οποίες και θα τοποθετήσεις στο ψωμί του τοστ. Αμέσως μετά θα βάλεις το αβγό πάνω από την επίστρωση του αβοκάντο, θα ρίξεις αλάτι και πιπέρι, θα τοποθετήσεις από πάνω τα φύλλα ρόκας, τα κομμάτια από τα ντοματίνια και έπειτα, μπορείς να απολαύσεις το πιο χορταστικό αλμυρό Classic Sandwich. Σε κάθε περίπτωση και για έξτρα απόλαυση, μπορείς να βάλεις μία τρίτη φέτα ψωμιού στη μέση του χορταστικού Classic Sandwich με αβγό, αβοκάντο, ρόκα και ντοματίνια, που θα ετοιμάσεις.

Πεντανόστιμο γλυκό Brioche Toastμε φυστικοβούτυρο, μπανάνα και μέλι

Για εσένα που βλέπεις το brunch ως μία ευκαιρία για να ενδώσεις στη μεγάλη σου αγάπη, δηλαδή τα γλυκά, καλό θα ήταν να εμπνευστείς από τη γαλλική κουζίνα, η οποία έχει μία μακρά και «πλούσια» ιστορία στην παρασκευή γλυκών εδεσμάτων. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως είναι εκείνη που δημιούργησε πρώτη το brioche, το χορταστικό ψωμί που «λιώνει» στο στόμα και κάνει κάθε καθημερινή στιγμή ακόμη πιο ξεχωριστή.

Πλέον, μπορείς να δοκιμάσεις την αυθεντική, γαλλική συνταγή brioche από αλευρά σίτου με προζύμι και αγνό βούτυρο, αρκεί να προσθέσεις στο brunch σου το εξαιρετικά αφράτο και αρωματικό Κρίς Κρίς Selection The Brioche Toast, το οποίο φέρνει την ανατροπή στην αγαπημένη συνήθεια του snacking. Μπορείς να το συνοδεύσεις με τον γευστικό, θρεπτικό συνδυασμό από φυστικοβούτυρο, μπανάνα και μέλι, ενώ για να τον πραγματοποιήσεις, θα χρειαστείς τα εξής υλικά:

1.Φέτες ψωμιού Κρίς Κρίς Selection The Brioche Toast

2.1 κ.σ. φυστικοβούτυρο

3.1 μπανάνα

4.1 κ.γ. μέλι

Θα ξεκινήσεις να ετοιμάζεις το γλυκό Brioche Toast, καθαρίζοντας την μπανάνα και κόβοντάς τη σε λεπτές φέτες. Έπειτα, θα αλείψεις ομοιόμορφα μία επιφάνεια από την κάθε φέτα Κρίς Κρίς Selection The Brioche Toast με φυστικοβούτυρο, ενώ θα επαναλάβεις την ίδια διαδικασία με το μέλι. Θα τοποθετήσεις προσεκτικά τα κομματάκια από τη μπανάνα πάνω στις φέτες του ψωμιού του τοστ. Στη συνέχεια, μπορείς να απολαύσεις το πιο γλυκό Brioche Toast με φυστικοβούτυρο, μπανάνα και μέλι, συνοδεύοντάς το με ένα θρεπτικό smoothie φρούτων ή με μία ζεστή κούπα καφέ. Αν θέλεις, μάλιστα, να θυμίζει η δημιουργία σου pancakes, μπορείς να προσθέσεις επιπλέον φέτες από ψωμί και να επαναλάβεις την παραπάνω διαδικασία.

Απολαυστικό Classic Toast με γαλοπούλα,γκούντα, βούτυρο, μαρούλι και ντοματίνια

Η πρωινή βόλτα με τις φίλες σου στα brunchάδικα της πόλης είναι για εσένα μία ευκαιρία να δοκιμάζεις περίπλοκους συνδυασμούς υλικών. Παρόλα αυτά, πολλές φορές η απλότητα είναι το μοναδικό ζητούμενο από το γεύμα σου. Διότι γνωρίζεις καλά πως όταν η ποιότητα των πρώτων υλών ενός πιάτου είναι η καλύτερη, ακόμη και ο πιο κλασικός συνδυασμός μπορεί να μετατραπεί σε μία πρωτόγνωρη εμπειρία απόλαυσης.

Μία τέτοια εμπειρία μπορείς να βιώσεις συνδυάζοντας τη γαλοπούλα με τυρί γκούντα, μαρούλι, βούτυρο και ντοματίνια, αρκεί να επιλέξεις ως βάση του τοστ σου το Κρίς Κρίς Selection The Classic Toast, δηλαδή το σταρένιο καθημερινό ψωμί, το οποίο είναι εμπνευσμένο από την απλότητα και τη φινέτσα της ιταλικής κουζίνας. Ακριβώς επειδή είναι φτιαγμένο από γνήσιο ιταλικό προζύμι και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, είναι μαλακό, αφράτο και γευστικό, ενώ αναδεικνύει τη γεύση και την υφή των υλικών που επιλέγεις, αναβαθμίζοντας ακόμη και τους πιο γνώριμους συνδυασμούς.

Για να δοκιμάσεις τον συγκεκριμένο συνδυασμό, θα χρειαστεί στον πάγκο της κουζίνας σου τα εξής υλικά:

5.Φέτες ψωμιού Κρίς Κρίς Selection The Classic Toast

6.2 φέτες γαλοπούλα

7.2 φέτες τυρί γκούντα

8.Ντοματίνια

9.Φύλλα μαρουλιού

10.Βούτυρο

Θα ξεκινήσεις την προετοιμασία του τοστ, πλένοντας καλά τα φύλλα του μαρουλιού και τα ντοματίνια, τα οποία και θα κόψεις στη μέση. Στη συνέχεια, θα αλείψεις μία επιφάνεια από κάθε φέτα του Κρίς Κρίς Selection The Classic Toast με την ποσότητα βουτύρου που επιθυμείς. Θα προσθέσεις τα φύλλα μαρουλιού, τις φέτες γαλοπούλας, τις φέτες από το τυρί γκούντα και μετά, θα τοποθετήσεις τα ντοματίνια. Έπειτα, μπορείς να απολαύσεις το τοστ σου!

Κλείνοντας, μην ξεχνάς πως οι παραπάνω συνταγές για απολαυστικό σπιτικό brunch είναι καθαρά ενδεικτικές. Συνεπώς, μπορείς να πραγματοποιήσεις μικρές τροποποιήσεις στη λίστα των υλικών, ώστε να δημιουργήσεις ένα γευστικό αποτέλεσμα που θα ταιριάζει απόλυτα με τα γούστα σου. Σε κάθε περίπτωση, συμπεριλαμβάνοντας στα πιάτα σου τα καθημερινά ψωμιά του τοστ από τη σειρά Κρίς Κρίς Selection, η «ιεροτελεστία» του brunch θα γίνει μία στιγμή χαράς, η οποία θα εμπλουτίζει την καθημερινότητά σου με γευστικές «πινελιές» απόλαυσης.