Γιατί ό,τι είναι Original, θα παραμείνει

Γιατί ό,τι είναι Original, θα παραμείνει

Εκεί θυμάμαι πήγα να κρυφτώ, όταν έκανα κοπάνα την τελευταία ώρα για να γλιτώσω το επαναληπτικό τεστ της Φυσικής. Ένα απόγευμα, στο ίδιο σημείο ακριβώς, γνώρισα τις καλύτερες φίλες που θα μπορούσαν ποτέ να μου τύχουν και εντέλει με ακολούθησαν και στη ζωή μου μετέπειτα. Εκεί έκανε την προτελευταία στάση το πούλμαν, πριν το τέλος της σχολικής εκδρομής και εκεί βρισκόταν το σημείο εκκίνησης της κάθε βόλτας. Το σημείο εκκίνησης όλης μου της εφηβείας.

Αν αποφάσιζε κάποιος να μεταφέρει τη ζωή μου στη μεγάλη οθόνη, νομίζω πως η πρώτη σκηνή θα με έδειχνε να κρατάω το δεξί χέρι της μαμάς μου, το αριστερό του μπαμπά μου και να μπαίνω στα Goody’s της Γλυφάδας, για να σβήσω την πιο «μακρινή» γενέθλια τούρτα που η μνήμη μου έχει καταφέρει να συγκρατήσει από τότε. Αν υπάρχει ένα μέρος που όντως με μεγάλωσε, αυτό είναι αναμφίβολα τα Goody’s.


Ηome is where the heart is
Αν ισχύει αυτό που τραγουδούσε ο Prisley, «Ηome is where the heart is», τα Goody’s εκείνα τα χρόνια ήταν κάτι παραπάνω από το δεύτερο σπίτι μας. Φαντάζει απίθανο αλλά οι υπάλληλοι στα ταμεία, μας ήξεραν σχεδόν όλους με το όνομά μας. Δεν θα ξεχάσω, κάθε Παρασκευοσάββατο σταθερά, τις αμέτρητες μικρές παρέες, εμένα με τις κολλητές μου, ανάμεσα σε χάρτινες σακούλες, μεγάλους κόκκινους δίσκους και ατελείωτες κουβέντες, να μοιραζόμαστε το χαρτζιλίκι μας, ενώ κάνουμε σχέδια για ένα μέλλον που τότε έμοιαζε μακρινό.


Βίοι παράλληλοι
Οι εποχές και οι μόδες διαδέχονταν βιαστικές η μία την άλλη και ενώ τα τριγύρω καταστήματα άλλαζαν ιδιοκτήτες και φωτεινές επιγραφές προσπαθώντας να βρουν τη δική τους ταυτότητα, τα Goody’s, ο «Παρθενώνας» της ένδοξης εφηβείας μου, παρέμεναν αλλά εξελίσσονταν σταθερά, όπως η σχέση με τις κολλητές μου. Από ανέμελες μαθήτριες, γίναμε φοιτήτριες και πριν προλάβουμε να το καταλάβουμε, υπεύθυνες εργαζόμενες με απαιτητικά ωράρια και «νοικοκυριά» σε απομακρυσμένες πια περιοχές, που δεν μας επέτρεπαν να συναντιόμαστε όσο συχνά θα θέλαμε. Παράλληλα με τη δική μας πορεία, τα πιάτα και κατά συνέπεια το menu των Goody’ s, εμπλουτίστηκαν. Τα τραπέζια της αυλής αντικαταστάθηκαν με σύγχρονα έπιπλα που σε κάνουν να νιώθεις κάτι παραπάνω από «σαν στο σπίτι σου». Οι παρέες του «τότε» υποχώρησαν, δώσανε τη θέση τους στους σημερινούς έφηβους και κάτω από τα κόκκινα γνώριμα γράμματα, προστέθηκαν οι λέξεις «Burger House». Χωρίς να χάσει κάτι από τα αυθεντικά χαρακτηριστικά που μας έκαναν να το αγαπήσουμε, διαμορφώθηκε σε μια «φρέσκια» εμπειρία για όλους εκείνους που θέλουν να απολαμβάνουν το φαγητό τους σε ένα χώρο με τον χαρακτήρα και ατμόσφαιρα ενός Original Burger House!


Η πιο… λαχταριστή αφορμή
Το ίδιο σημείο που μας έφερε τότε -ως διά μαγείας- κοντά, για μία ακόμη φορά έγινε η τέλεια αφορμή να «ξεκλέψουμε» λίγο χρόνο από το πολυάσχολο πρόγραμμά μας και να συναντηθούμε. Πλέον μοιραζόμαστε κάθε εβδομάδα τα νέα μας, είτε πηγαίνοντας στο κατάστημα, είτε κάνοντας την παραγγελία μας online, απολαμβάνοντας συγχρόνως τις γεύσεις που εμπιστευόμαστε από παλιά, δοκιμάζοντας όμως και νέες προτάσεις, όπως τα δύο «The Original Hellmann’s BBQ Pulled Burgers». Αντλώντας έμπνευση από τα γνήσια αμερικάνικα Burger & Smoke houses, τα Goody’s Burger House, δημιούργησαν μία νέα κατηγορία που αντικαθιστά το κλασικό μπιφτέκι με το λαχταριστό pulled meat, μία συνταγή που έχει τις ρίζες της στις Νότιες Πολιτείες των Η.Π.Α. Τρυφερά κομμάτια μοσχαρίσιου ή χοιρινού κρέατος, σιγοψήνονται με διάφορα μυρωδικά μέσα στους χυμούς τους, για 4 ώρες τουλάχιστον, ενώ την ιδέα «απογειώνει» η απαραίτητη προσθήκη της Original Hellmann’s BBQ sauce.


Η πλούσια γεύση τους είναι αρκετή και τα ελάχιστα συνοδευτικά υλικά υπάρχουν αναδεικνύοντας μία πρωτόγνωρη αίσθηση που προκαλεί εκρήξεις στον ουρανίσκο. Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα στο BBQ Pulled Beef, αφράτο ψωμάκι brioche, γεμισμένο με ζουμερά κομμάτια pulled beef, ξεροψημένο μπέικον, τριμμένο τυρί edam, Original Hellmann’s ΒΒQ sauce, μαγιονέζα, κρεμμύδι και στο BBQ Pulled Pork με κομμάτια pulled pork, Original Hellmann’s BBQ sauce, coleslaw μαγιονέζα, και sriracha sauce. Τα δύο «The Original Hellmann’s BBQ Pulled Burgers» συνδυάζονται άψογα με τις Dirty Fries, καλοψημένες country style πατάτες, με ζουμερά κομμάτια από αργομαγειρεμένο pulled beef ή pulled pork αντίστοιχα, μαριναρισμένα σε Original Hellmann’s BBQ sauce και τριμμένη φέτα.

Κάθε φορά που «επιστρέφουμε» σε εκείνο το μέρος, μαζί με εμάς επιστρέφουν και όλες αυτές οι εικόνες, οι μυρωδιές και οι γεύσεις που έχουν σφραγιστεί στο μυαλό μου σαν ένα από τα πιο ατόφια και αυθεντικά κομμάτια της ζωής μου. Πλέον, όσο γρήγορα κι αν μεγαλώνουμε και μαζί με εμάς αλλάζουν τα πάντα, δεν φοβάμαι, ξέρω πως ό,τι είναι Οriginal, ευτυχώς κρατάει για πάντα.