Τροφές-σύμμαχοι ενάντια στο κρύο
ONMED.GR
Το κρύο άρχισε για τα καλά και όλοι αναζητούμε τρόπους για να ανεβάσουμε την εξωτερική αλλά και την εσωτερική θερμοκρασία.
Όταν τρώμε, ο οργανισμός ενεργοποιεί τη διαδικασία της πέψης για να διασπάσει και να μεταβολίσει την τροφή. Η πέψη διαρκεί αρκετές ώρες και στη διάρκειά της παράγεται θερμότητα, γεγονός που εξαρτάται από το είδος της τροφής και τις θερμίδες που περιέχει.
Όσο διαρκεί η διαδικασία, αυξάνεται η εσωτερική θερμοκρασία του οργανισμού.
Η θερμοκρασία αυτή, σύμφωνα με επιστήμονες από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Τζώρτζια, κυμαίνεται από 36,6 έως 37,7 βαθμούς Κελσίου, αν και για τους περισσότερους ανθρώπους είναι κάτω από 37 βαθμούς.
Όταν λοιπόν κάνει κρύο, η κατανάλωση ορισμένων τροφίμων μπορεί να μας βοηθήσει να αυξήσουμε την εσωτερική θερμοκρασία μας...
Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr