Αυτή είναι η αγαπημένη μου πρωινή συνήθεια

Ισμήνη Νταφοπούλου
Αυτή είναι η αγαπημένη μου πρωινή συνήθεια

Καλημέρα φίλες μου!

Και ναι, η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται και όποιος σηκώνεται πρωί κερδίζει πάντα το φλουρί, και επίσης, αν δε γελάσεις το πρωί, ούτε το μεσημέρι. Τόσα ελληνικά γνωμικά για τις πρώτες πρωινές ώρες, που μάλλον μας κάνουν να το πιστεύουμε.. Το πρωί όμως πολλοί το αγάπησαν, το πρωινό ουδείς!

Λέω εγώ, από μικρή που με θυμάμαι “πω πωωω ήρθε η ώρα να πάω σχολείο;” Και όχι, δεν είχα πρόβλημα με το σχολείο, αντιθέτως απολάμβανα το να πηγαίνω, το πρόβλημά μου ήταν στο πρωινό πριν βγω από το σπίτι. Βλέπετε με μαμά και μπαμπά πολύ παραδοσιακούς γονείς έπρεπε να πιω ΌΛΟ μου το γάλα πριν πάω σχολείο κι αυτό ήταν για μένα ένα μεγάλο (αλλά πολύ μεγάλο) βάσανο!

Ismini Kolln photo1 73353

Μεγαλώνοντας λοιπόν, θυμάμαι να περνάω διάφορες φάσεις, να καταλήγω σε όχι και τόσο υγιεινές λύσεις (όπως πχ τυρόπιτες, κρουασάν και άλλα προπαρασκευασμένα προϊόντα), ή σε άλλες φάσεις να μην τρώω και καθόλου πρωινό (πράγμα που αποδεδειγμένα μπορεί να αποβεί καταστροφικό τόσο για τον οργανισμό μας, όσο και για την ημέρα μας). Και αυτό γιατί; Με λες και λίγο - ή και πολύ- ιδιότροπη διατροφικά και δυστυχώς πάρα πολλές γεύσεις συνήθως κάπως με χαλάνε!

Κατάφερα στα 22 μου για πρώτη φορά να δοκιμάσω δημητριακά με γάλα... Κι εκεί συνειδητοποίησα πως η αηδία που αισθανόμουν στα παιδικά μου χρόνια για το γάλα ήταν επειδή με πίεζαν να το πιω και ήταν πάντα σκέτο και ζεστό! Δοκιμάζοντας λοιπόν κρύο γάλα με δημητριακά βρώμης κατάλαβα πως όχι απλά δεν με αηδιάζει αλλά μου άρεσε κιόλας... Και έτσι το καθιέρωσα σαν πρωινό γεύμα.

Ismini Kolln photo2 8f536

Και ψάχνοντας για το τέλειο σας έχω την καλύτερη πρόταση!!! Βρήκα παραδοσιακά και τραγανά μούσλι βρώμης σε απίθανους συνδυασμούς που θα σας ξετρελάνουν! Τα μούσλι Kolln με ιστορία 200 ετών στην κατεργασία αποκλειστικά βρώμης! Η δική μου αγαπημένη γεύση είναι η γιαούρτι-φραουλα που συνδυάζω με γάλα και διάφορα άλλα φρούτα. Ανακάλυψα και μία συνταγή για cookies πρωινού τα οποία γίνονται πανεύκολα με τα γιαούρτι-φράουλα Αυτή και άλλες συνταγές θα βρείτε στο ελληνικό site του οίκου: http://kolln.gr/recipe!

Δοκιμάστε και τον συνδυασμό τραγάνων μούσλι σοκολάτα-μπισκότο και θα με θυμηθείτε. Μικρά μπισκοτάκια περιέχονται στο μείγμα και πιστέψτε με, κάνουν τη διαφορά! Δε θυμίζουν σε τίποτα τα άγευστα προϊόντα που έχετε δοκιμάσει μέχρι σήμερα! Θα σας ενθουσιάσουν!

Φυσικά σε συνδυασμό με το σωστό πρόγραμμα γυμναστικής μπορείτε να το καταναλώνετε και κατά τη διάρκεια της ημέρας σαν σνακ. Ξεκινήστε να βάζετε βρώμη στη διατροφή σας και θα με θυμηθείτε!

Και που θέλω να καταλήξω; Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας και φυσικά υπάρχουν πολλών ειδών δημητριακά που μπορείτε να επιλέξετε, πάντα όμως να φροντίζετε να είναι όσο πιο υγιεινά μπορείτε. Προσωπικά, επιλέγω πάντα μούσλι βρώμης Kolln που είναι πηγή πλούσια σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες και ταυτόχρονα χαμηλή σε λιπαρά. Είναι νομίζω το απόλυτο πρωινό. Σε συνδυασμό με γάλα η γιαούρτι χαμηλών λιπαρών, το πρώτο γεύμα της ημέρας, μου δίνει την ενέργεια που χρειάζομαι, χωρίς πολλές θερμίδες.

Ismini Kolln photo3 0dbe4

Το πρωινό μας παίρνει μια άλλη διάσταση! Εγώ πια το απολαμβάνω, πιο υγιεινό από ποτέ! Εσείς;

Τα δημητριακά Kolln θα τα βρείτε στα σούπερ μάρκετ, Σκλαβενίτης (3 mega), Θανόπουλος, Γαλάξιας, Μασούτης, Χαλκιαδακης και επιλεγμένα καταστήματα λιανικής.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας...

~Επικοινωνήστε μαζί μου στο Facebook
~Μείνετε συντονισμένοι στον προσωπικό μου λογαριασμό στο Instagram
~ή ακολουθήστε με στο Twitter!