Καρκίνος πνεύμονα: Η διατροφή που αυξάνει τον κίνδυνο

Συνηθίζουμε να ταυτίζουμε τον καρκίνο του πνεύμονα με παράγοντες που σχετίζονται με το αναπνευστικό σύστημα, όπως για παράδειγμα η εισπνοή καπνού ή η έκθεση στην ατμοσφαιρική ρύπανση, ωστόσο μια νέα επιστημονική μελέτη έρχεται να υπογραμμίσει ότι ρόλο στην εκδήλωση της νόσου παίζει και η διατροφή.

Συγκεκριμένα, διεθνής ομάδα ερευνητών διαπίστωσε ότι ο κίνδυνος εκδήλωσης καρκίνου του πνεύμονα διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο ανάλογα με τις ποσότητες αλλά και το είδος λιπαρών που καθένας καταναλώνει μέσω της διατροφής του.

Όπως αναφέρει η μελέτη, η οποία δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of Clinical Oncology, όσοι καταναλώνουν σημαντική ποσότητα «κακών» κορεσμένων λιπαρών, τα οποία βρίσκονται σε μεγάλες ποσότητες στο βούτυρο, στα αλλαντικά και στο κόκκινο κρέας, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για καρκίνο του πνεύμονα σε σύγκριση με ανθρώπους που έχουν υιοθετήσει μια διατροφή φτωχή σε λιπαρά.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης