Δεκατιανό στο γραφείο. Και τώρα τι τρώμε;

Μετά από τις καλοκαιρινές διακοπές, επιστρέψαμε δυναμικά και γεμάτοι θετική ενέργεια στο γραφείο. Και έρχεται στο προσκήνιο και πάλι το θέμα του φαγητού, που μοιάζει -θα έλεγα- με… σπαζοκεφαλιά. Δυστυχώς περνάμε πολλές ώρες ως εργαζόμενες (τι πολλές δηλαδή, σχεδόν το μισό της ημέρας είμαστε εκτός σπιτιού…).

Πολλές από εμάς, λοιπόν, αναγκαζόμαστε να μένουμε νηστικές για πολλές ώρες, με αποτέλεσμα να τρώμε μια φορά την ημέρα και συνήθως αργά το βράδυ, καταναλώνοντας φαγητά πλούσια σε λιπαρά.

Όμως αυτό (μεταξύ μας) γνωρίζουμε πως δεν είναι καλό για την υγεία μας, όπως γνωρίζουμε και ότι υπάρχουν πολλές ιδέες για κάτι πιο υγιεινό κατά τη διάρκεια της εργασίας μας.

  1. Σαλάτα

Είναι ιδανική επιλογή μια σαλάτα με μαρούλι, τόνο και λαχανικά της αρεσκείας σου. Θα σε χορτάσει και θα σε ενυδατώσει. Μπορείς να την εμπλουτίσεις με κομμάτια κοτόπουλο και να την απολαύσεις για μεσημεριανό.

  1. Φρούτα

Τα φρούτα γνωρίζουμε όλες πόσο υγιεινά είναι. Μπορείς να πάρεις στο γραφείο ένα φρούτο από το σπίτι σου, όπως μια μπανάνα. Ξέχνα το ρητό «ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα», θα σου πω ένα άλλο, καλύτερο: «Μια μπανάνα την ημέρα την καρδιοπάθεια κάνει πέρα». Είναι πλούσια σε κάλιο και θα σου δώσει την ενέργεια που είναι απαραίτητη για να συνεχίσεις την εργασία σου και θα προσέξεις και την καρδούλα σου!

  1. Γιαούρτι με ξηρούς καρπούς

Προτίμησε ένα γιαούρτι με μέλι και ξηρούς καρπούς, όπως αμύγδαλα ή καρύδια, φρούτα και ίσως να ρίξεις και λίγη τριμμένη μαύρη σοκολάτα από πάνω. Το γιαούρτι ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα καθώς είναι πλούσιο σε ασβέστιο και βιταμίνη D3 και προστατεύει τα οστά μας! Σημαντικό για να το εντάξεις στο διαιτολόγιό σου.

  1. Κριτσίνια

Λίγα κριτσίνια λαχανικών, αν τα συνοδεύσεις με λίγες φέτες κίτρινο τυρί ή φέτες γαλοπούλας είναι αρκετά για να νιώθεις πλήρης.

  1. Αποξηραμένα φρούτα

Προτίμησε τα αποξηραμένα φρούτα που δεν είναι επεξεργασμένα με ζάχαρη όπως π.χ. τα βερίκοκα. Είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, φυτικές ίνες και μπορούν να καταναλωθούν ευχάριστα. Extra tip: Σου δίνουν την αίσθηση ότι έχεις φάει γλυκό, έτσι αποφεύγεις και τη λιγούρα!

Τόσο νόστιμα, θρεπτικά και υγιεινά!

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης