Πώς θα πάρεις πρωτεΐνη αν νηστεύεις: Δέκα τροφές που βοηθούν

Πώς θα πάρεις την πρωτεΐνη που χρειάζεσαι την περίοδο της νηστείας.

Αν έχεις αποφασίσει να νηστέψεις μόνο κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας και σκέφτεσαι ποια φυσική πηγή πρωτεΐνης μπορείς να καταναλώσεις, σου έχουμε επιλογές.

Πλήθος όμως φυτικών τροφών μπορούν να καλύψουν τις διατροφικές σου ανάγκες. Διάβασε τις καλύτερες πηγές πρωτεϊνων που μπορείς να χρησιμοποιείς όλη την νηστεία:

Tofu
Πρωτεΐνη: 8 έως 15γρ. ανά μερίδα 30γρ.
Αποτελεί πηγή πολύτιμων θρεπτικών συστατικών. Περιέχει 8 από τα απαραίτητα αμινοξέα για τον ανθρώπινο οργανισμό, φτωχό σε χοληστερίνη και πλούσιο σε ω-3 λιπαρά οξέα και ασβέστιο. Περιέχει ισοφλαβονοειδή, ουσίες που θεωρείται ότι συμβάλλουν στη βελτίωση της μνήμης, ενώ είναι και εξαιρετική πηγή χαλκού, ένα στοιχείο που είναι απαραίτητο για την καλή λειτουργία των ερυθρών αιμοσφαιρίων. Είναι επίσης πλούσια πηγή σεληνίου, που έχει αντιοξειδωτική δράση, σιδήρου και ψευδαργύρου.

Πλιγούρι
Πρωτεΐνη: 12γρ. ανά 100γρ. ξηρό
Συγκρινόμενο με το μη εμπλουτισμένο λευκό ρύζι το πλιγούρι έχει περισσότερες φυτικές ίνες και πρωτεϊνες, με χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη και τα υψηλότερα επίπεδα των περισσοτέρων βιταμινών και ανόργανων συστατικών

Φακές
Πρωτεΐνη: 9γρ. ανά ½-φλιτζάνι μαγειρεμένο
Οι φακές είναι υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες και υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες. Μπορούν να μεταμορφωθούν σε ένα πλούσιο θρεπτικό πιάτο συνδυάζοντας τες με κάποιο αμυλούχο τρόφιμο, όπως ρύζι ή με ξηρούς καρπούς. Έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν τη χοληστερόλη και μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

Μαύρα φασόλια
Πρωτεΐνη: 7,6γρ. ανά ½-φλιτζάνι μαγειρεμένο
Τα μαύρα φασόλια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, κάλιο, φυλλικό οξύ, βιταμίνη Β6 και μια σειρά από φυτοθρεπτικά συστατικά.

Άγριο ρύζι
Πρωτεΐνη: 6,5γρ. ανά 1 φλιτζάνι
Μια εξαιρετική πηγή πρωτεΪνης, είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά με μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μαγνήσιο και κάλιο.

Ευχαριστούμε την Κλινική Διαιτολόγο - Διατροφολόγο / Msc Διατροφή, Δημόσια Υγεία & Πολιτικές Δήμητρα Γλυνού, https://www.cibus.gr/

Δες τις υπόλοιπες πηγές φυτικής πρωτεΐνης παρακάτω

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης