4 tips για να τρως περισσότερα λαχανικά χωρίς δυσκολία

Ιωάννα Τζανή

Ξέχνα τις συνηθισμένες και βαρετές σαλάτες.

Όλοι γνωρίζουμε ότι το σπανάκι, οι κόκκινες πιπεριές και τα κολοκυθάκια κάνουν καλό στην υγεία μας, αλλά πώς να τα βάλεις πάνω μια λαχταριστή καρμπονάρα ή ένα κομμάτι παστίτσιο; Η απάντηση είναι απλή: με μικρά και εύκολα tips, μπορείς να εντάξεις τα λαχανικά στη διατροφή σου χωρίς να δυσκολευτείς καθόλου.

Αρχικά, βγάλε από το μυαλό σου τις βαρετές και κλασικές σαλάτες ή το ενδεχόμενο να χρειαστεί να αλλάξεις εντελώς τη διατροφή σου. Υπάρχουν τρόποι να δημιουργήσεις άκρως λαχταριστά πιάτα που να συδυάζουν τόσο τα θρεπτικά συστατικά των λαχανικών, όσο και την απόλυτη γεύση που θα ικανοποιήσει κάθε ουρανίσκο.

Τι να βάλεις στη σαλάτα σου για να μπεις σε πρόγραμμα διατροφής

Με τα παρακάτω tips θα μπορέσεις να βάλεις τα λαχανικά στη ζωή σου χωρίς να δυσανασχετίσεις:



Πρόσθεσε πράσινα λαχανικά σε δύο γεύματα

Δεδομένου ότι τα πράσινα λαχανικά περιέχουν πολλά οφέλη για την υγεία, ένας από τους πιο απλούς τρόπους για να τα καταναλώνεις ακόμη και αν δε σου αρέσουν σε σκέτη σαλάτα, είναι να προσθέσεις λαχανικά όπως ρόκα, σπανάκι και λάχανο σε τουλάχιστον δύο γεύματα μέσα στην ημέρα σου. Δοκιμάσε να τα βάλεις στο smoothie που πίνεις το πρωί ή την ομελέτα σου.

Παίξε με τα χρώματα των λαχανικών

Για να είσαι σίγουρη ότι λαμβάνεις μια άφθονη ποικιλία θρεπτικών συστατικών και το πλήρες φάσμα των βιταμινών, μετάλλων και αμινοξέων, φτιάξε ένα πιάτο που να περιλαμβάνει κόκκινα (ντομάτα, κόκκινη πιπεριά), πορτοκαλί (γλυκοπατάτα, κολοκύθα, καρότο), κίτρινα (καλαμπόκι, κίτρινες πιπεριές), πράσινα (λαχανάκια Βρυξελλών, κολοκυθάκια, μπρόκολο) και μωβ (μωβ λάχανο, μελιτζάνα) λαχανικά. Έτσι, θα έχεις δημιουργήσει ένα πιάτο που θα σε «γεμίζει» στο μάτι, αφού θα μοιάζει με ουράνιο τόξο, και αν προσθέσεις και άλλα υλικά όπως κοτόπουλο, παρμεζάνα και μπαλσάμικο, θα κάνεις τη γεύση να απογειωθεί.



Άρχισε να δοκιμάζεις λαχανικά που δεν έχεις ξαναφάει

Προκάλεσε τον εαυτό σου να δοκιμάζει ένα διαφορετικό λαχανικό κάθε εβδομάδα και ποτέ δεν ξέρεις: ίσως ανακαλύψεις μια νέα γεύση που θα σε κάνει να αγαπήσεις τα λαχανικά. Το να δοκιμάζεις νέες γεύσεις είναι κάτι τπο συναρπαστικό και η μεγαλύτερη ποικιλία τροφών σημαίνει και αφθονία θρεπτικών συστατικών.

Πρόσθεσέ τα σε σούπες και σάλτσες

Πέρα από τα smoothies και τις ομελέτες που σου αναφέραμε παραπάνω, μπορείς να προσθέσεις τα λαχανικά σε σάλτσες ή σούπες για να τις κάνεις όχι μόνο πιο θρεπτικές, αλλά και πιο γευστικές ή κρεμώδεις.

Στη photo gallery θα δεις σούπες με λαχανικά που η γεύση τους θα σε ξετρελάνει.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης