Βραδινό: Τι να προσθέσεις στη φρυγανιά σου, αν προσέχεις τη διατροφή σου αυτήν την περίοδο

Σε ό,τι έχει να κάνει με τη διατροφή σου, δοκίμασε να εφαρμόζεις τον «κανόνα» του… μινιμαλισμού και τη less is better «φιλοσοφία».

Αν προσέχεις τη διατροφή σου, τότε πιθανότατα το γεύμα της ημέρας που σε προβληματίζει λίγο περισσότερο, είναι το βραδινό σου. Από τη μία πλευρά, γνωρίζεις ότι όσο πιο νωρίς τρως το τελευταίο γεύμα, τόσο το καλύτερο για τον οργανισμό σου. Από την άλλη πλευρά όμως, το έντονο πρόγραμμά σου σε κάνει να επιστρέφεις συχνά αργά το βράδυ στο σπίτι, κουρασμένη και… πεινασμένη.

Είναι σημαντικό να γνωρίζεις πως έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια, έχουν δείξει ότι έχει σημασία όχι μόνο το πόσο τρώμε, αλλά και το πότε τρώμε. Τι μπορείς να κάνεις, λοιπόν, για να αναβαθμίσεις το βραδινό σου; Αρχικά, να μην τρως πολύ αργά τη νύχτα, δηλαδή λίγο προτού κοιμηθείς και δεύτερον, να ενισχύσεις το μενού με προϊόντα που περιέχουν αγνές πρώτες ύλες, δηλαδή συστατικά που μπορούν να ωφελήσουν περισσότερο τον οργανισμό σου και ταιριάζουν με τον υγιεινό τρόπο ζωής που ακολουθείς.

Ιδού, λοιπόν, μερικά βήματα που αξίζει να ακολουθήσεις για το βραδινό σου, αν προσέχεις τη διατροφή σου αυτήν την περίοδο.

Όσο πιο λίγα και απλά συστατικά, τόσο το καλύτερο για το μενού σου

Σε ό,τι έχει να κάνει με τη διατροφή σου, δοκίμασε να εφαρμόζεις τον «κανόνα» του… μινιμαλισμού και τη less is better «φιλοσοφία». Όταν, για παράδειγμα, ένα σχετικά απλό προϊόν περιέχει μία λίστα με πολλά και άγνωστα σε εσένα συστατικά στη σύνθεσή του, τότε μάλλον είναι περισσότερο επεξεργασμένο, από όσο πιστεύεις. Επένδυσε, λοιπόν, σε διατροφικά προϊόντα, που παρασκευάζονται με λίγα, απλά και δη αγνά υλικά, ειδικότερα αν πρόκειται για τρόφιμα που καταναλώνεις σε καθημερινή ή εβδομαδιαία βάση, όπως είναι οι φρυγανιές σου.

«Και τι να προσθέσω στη φρυγανιά μου για να χορτάσω το βράδυ;», θα μας ρωτήσεις. Ένα εξαιρετικό παράδειγμα για το βραδινό σου είναι τα λαχανικά ή τα φρούτα, όπως το αβοκάντο. Δοκίμασε να τα συνδυάσεις σε μία τραγανή φρυγανιά ολικής άλεσης με λίγο τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά, λίγο τόνο, τα αγαπημένα σου μυρωδικά και ελάχιστο φρεσκοτριμμένο πιπέρι -και θα μας θυμηθείς.

Επένδυσε στη φύση και «όχι» στα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα

Αγνότητα και φύση πηγαίνουν συνήθως μαζί. Kαι αυτό είναι κάτι που αξίζει να έχεις κατά νου, όταν ετοιμάζεις κάθε σου γεύμα και δη, το βραδινό σου -που θέλεις να είναι συνήθως και πιο light. Προσπάθησε να επενδύεις περισσότερο σε τρόφιμα που έρχονται απευθείας από τη φύση, όπως φρούτα και λαχανικά ή γενικά, σε προϊόντα που δεν περιέχουν πολλά πρόσθετα στοιχεία, αλλά βασίζονται σε απλές, αγνές και φυσικές πρώτες ύλες. Τι θα έλεγες, λοιπόν, για ένα healthy και ελαφρύ σνακ, όπως μία τραγανή φρυγανιά που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, με μανιτάρια, κρεμμύδια ή φύλλα ρόκας και ντοματίνια;

Μπορεί, λοιπόν, να μην είναι πάντα εύκολο να μαγειρεύεις κάτι υγιεινό έπειτα από μία απαιτητική ημέρα στο γραφείο. Ωστόσο, στο χέρι σου είναι να εξοπλίσεις την κουζίνα σου με περισσότερο φυσικά και υγιεινά προϊόντα, τα οποία θα αποτελούν τις βάσεις για τα γευστικά, νόστιμα και ελαφριά γεύματα που λαχταράς και θα σου προσφέρουν γεύση και ενέργεια, αλλά όχι περιττές θερμίδες. Το «κλειδί» είναι να επενδύεις σε διατροφικά προϊόντα με λίγα και απλά συστατικά, που μπορούν να συνδυαστούν εύκολα με πολλά και ωφέλιμα για τον οργανισμό σου τρόφιμα.





© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης