Φαγητό: 4 τρόποι να στείλετε το μήνυμα ότι χορτάσατε

Γιατί και ο εγκέφαλός μας θέλει τον τρόπο του

Σε μία ισορροπημένη διατροφή, και στην προσπάθειά μας να χάσουμε βάρος, ο έλεγχος της ποσότητας του φαγητού που καταναλώνουμε, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, αλλά μπορεί να είναι δύσκολο να σταματήσουμε όταν μας καταλαμβάνει η λαιμαργία. Όταν αρχίσετε να νιώθετε ότι το στομάχι σας γεμίζει, αντί να χάσετε τον έλεγχο, δοκιμάστε τα παρακάτω κόλπα, για να πείτε στον εγκέφαλό σας ότι το γεύμα έχει τελειώσει.

1) Δοκιμάστε την μέντα
Μία καραμέλα με γεύση μέντας ή ένα τσάι- ακόμα και το στοματικό διάλυμα- μπορούν να ελέγξουν την παρόρμησή σας για φαγητό αφού το δημοφιλές βότανο είναι γνωστό ότι κόβει την όρεξη και βοηθάει να αποφύγουμε την λιγούρα.


2) Μετακινηθείτε
Ο καλύτερος τρόπος να πείσετε το μυαλό σας ότι ήρθε η ώρα να σταματήσει το φαγητό είναι να αλλάξετε παραστάσεις. Είναι δύσκολο να συνεχίσετε να τρώτε, αν δεν βρίσκεστε κοντά στο φαγητό. Μετακινηθείτε από την κουζίνα στο σαλόνι ή, ακόμα καλύτερα, βγείτε από το σπίτι για μία βόλτα.


3) Φάτε κάτι γλυκό
Καμία φορά, ακόμα και μία κουταλιά ενός γλυκού μπορεί να ελέγξει την επιθυμία μας για φαγητό, και να σηματοδοτήσει το τέλος του γεύματος. Δοκιμάστε, αντί για ένα μπισκότο με σοκολάτα, τα φρούτα όπως οι φράουλες ή οι σπόροι του ροδιού.


4) Κάνετε σχέδια
Αν έχετε να κάνετε κάτι μετά το γεύμα σας, θα σας φανεί ευκολότερο να σηκωθείτε από το τραπέζι και θα αφήσετε το φαγητό αμέσως μόλις χορτάσετε.

Διαβάστε ακόμα:
Πόσες θερμίδες καίτε ενώ κοιμάστε; Μάθετε τώρα, κάνοντας έναν απλό υπολογισμό!

Κατεψυγμένα Vs Φρέσκων φαγητών σημειώσατε 1
2 πρωινά λάθη που κάνουμε και «κοιμίζουμε» το μεταβολισμό μας!

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης