Ελαφριά και νόστιμη σαλάτα με καλαμαράκια και ρεβίθια

Μία διαφορετική και νηστίσιμη σαλάτα, θρεπτική και ελαφριά. Μπορεί να αποτελέσει και το κυρίως πιάτο.

Υλικά (για 4 άτομα)

4 καθαρισμένα καλαμάρια (μόνο οι σωλήνες, όχι τα πλοκάμια)
100γρ. κουσκούς
400γρ. ρεβίθια
3 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε φέτες
2 ντομάτες κομμένες σε κύβους
90γρ. πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσια, κομμένες σε ροδέλες
λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
λίγο χυμό λεμονιού
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

1.Κόβετε τα καλαμάρια σε ροδέλες, τα βάζετε σ΄ένα καλάθι ατμού πάνω από μία κατσαρόλα με νερό που βράζει, και τα αχνίζετε για μισή ώρα περίπου.
2.Βάζετε το κουσκούς σένα μπολ με μισό φλιτζάνι κρύο νερό για 5 λεπτά, προσθέτετε 1 κουταλάκι ελαιόλαδο και ανακατεύετε.
3.Τοποθετήτε μία βρεγμένη πετσέτα στο καλαθάκι ατμού, απλώνετε πάνω το κουσκούς, και το αχνίζετε πάνω από κατσαρόλα με νερό που βράζει, για 20 λεπτά.
4.Βάζετε το κουσκούς σ' ένα μπολ με μία κουταλιά λάδι, ανακατεύετε και το αφήνετε να κρυώσει.
5. Βράζετε και στραγγίζετε τα ρεβίθια, και τα προσθέτετε μαζί με τα καλαμαράκια και όλα τα υπόλοιπα υλικά, στο κουσκούς.
6.Αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε και σερβίρετε.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης