Ενώ εσύ κολύμπαγες, ποδηλατούσες, έτρεχες….

Ειδυλλιακές βόλτες, γευσιγνωσίες και ψώνια στην Costa Navarino, ενώ το αγόρι σου παίρνει μέρος στο πρώτο εν Ελλάδι Ironman στη γη της Μεσσηνίας.

Κυριακή 14 Απριλίου 2019. Costa Navarino. IRONMAN® 70.3®

1,9 χιλιόμετρα κολύμπι, 90 ποδήλατο και 21,1 τρέξιμο. 1.500 αθλητές από 60 χώρες και έξι Ηπείρους, κι ανάμεσά τους ο...δικός μου. Εντάξει. Το ήξερα πάντα ότι είναι λίγο “τρελός”. Αλλά γι’ αυτό τον αγαπώ. Άμα βάλει κάτι στο μυαλό του, τέλος. Θα το κάνει. Γιατί όπως και να το δεις, τόσα χιλιόμετρα κολύμπι, ποδήλατο και τρέξιμο, σερί, το ένα μετά το άλλο, είναι δύσκολη πίστα. Του έχω όμως εμπιστοσύνη. Που εδώ και ένα χρόνο προπονείται εντατικά για αυτό το πρώτο IRONMAN στην Ελλάδα, τη διασημότερη και δυσκολότερη διοργάνωση τριάθλου στον πλανήτη. Το’ ‘χει σίγουρα και το ότι θα τερματίσει είναι δεδομένο. Το θέμα είναι πόσο χρόνο θα του πάρει: Στην καλύτερη 4 ώρες, στη χειρότερη 8,5. Και εγώ τι θα κάνω;

Ευτυχώς που θα’ μαι στην Costa Navarino, που έχει άπειρα και απείρως ενδιαφέροντα να κάνεις και να δεις. Το ψάξα λοιπόν λίγο και κατέληξα στα παρακάτω. Όχι τίποτα άλλο, γιατί αν παρασυρθώ και δοκιμάσω όλα όσα μου γυαλίσουν, θα χάσω τον τερματισμό και τη θριαμβευτική σέλφι. Και αυτό δεν πρέπει με τίποτα να γίνει-για ένα ίνσταγκραμ ζούμε. Στο δια ταύτα λοιπόν, θα κάνω:

Ελαιοθεραπεία στο 4.000τμ(!) Anaoe Spa, που εμπνέεται από τις αρχαίες πρακτικές της περιοχής με ειδική τιμή για τους επισκέπτες λόγω του αγώνα και αποτελεί ιδανικό προορισμό για pampering και ηρεμία!

Φανατικό Shopping: Στην πληθώρα μαγαζιών που προσφέρει η Navarino Dunes, με exclusive μπουτίκ και επιλογές από διεθνή brands, χειροποίητα αξεσουάρ και πολλά τοπικά προϊόντα που δελεάζουν κάθε επισκέπτη.

Τουρ στους βοτανικούς κήπους της Costa Navarino, για να μάθω για τις θεραπευτικές ιδιότητες των βοτάνων.

Μια γρήγορη εκδρομή έξω από την Costa Navarino, στο πιο καλοδιατηρημένο Μυκηναϊκό παλάτι, για να μάθω να γράφω και να διαβάζω Γραμμική Β και για να πάρω μέρος σε ένα ιντριγκαδόρικο παιχνίδι φιλοσοφίας στην αίθουσα του Θρόνου.

Δοκιμή τοπικών τυριών -και απόπειρα να φτιάξω το δικό μου-στο καφενείο, με τη βοήθεια νοικοκυρών της περιοχής. Θα μπορούσα να μάθω και κέντημα, παραδοσιακά τραγούδια, τα μυστικά του κρασιού και του λαδιού, ή και να εντρυφήσω στο αρχαίο θέατρο με σεμινάριο πάνω στην κίνηση, τη μουσική, τις μάσκες και τα κοστούμια του Σοφοκλή και του Ευριπίδη. Οι επιλογές είναι πραγματικά άπειρες!

Επίσκεψη στο Navarino Natura Hall-το διαδραστικό περιβαλλοντικό κέντρο στην Costa Navarino, που λειτουργεί σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης και την Ακαδημία Αθηνών.

Ανεφοδιασμό δυνάμεων επιλέγοντας ανάμεσα σε 13 εστιατόρια, 4 μπάρ και lounge, που καλύπτουν μεγάλη γκάμα γεύσεων, ικανοποιώντας ακόμα και τους πιο απαιτητικούς πελάτες - όπως του λόγου μου. Ως γνήσια αναποφάσιστη γυναίκα είμαι σίγουρη ότι δεν θα είναι εύκολο να διαλέξω ανάμεσα στο αυθεντικό σούσι, ένα ιδιαίτερο Rib eye ή μια γνήσια Ιταλική μακαρονάδα.

Καιρού επιτρέποντος, δε θα μπορούσα να μην χαλαρώσω απολαμβάνοντας έναν πρωινό περίπατο στην ατελείωτη (1χλμ!) χρυσή αμμουδιά μπροστά από την Costa Navarino, όπου ίσως αποτελεί ιδανική ευκαιρία για το πρώτο μπάνιο της χρονιάς (αυτό θα είναι πραγματικό challenge)! Διαφορετικά, θα ξεκινήσω το μαύρισμα μου χαλαρώνοντας σε μία από τις πισίνες και έπειτα να συνεχίσω με ένα ανοιξιάτικο session γιόγκα.

Δίπλα σε έναν Ironman τόσο καιρό, πώς θα ήταν δυνατόν να μην είμαι και εγώ κορίτσι της περιπέτειας; Γι’ αυτόν το λόγο, οι περίπατοι στις γύρω περιοχές και οι αναρριχήσεις βρίσκονται ψηλά στη λίστα μου για το επικείμενο τριήμερο!

Την IRONMAN expo την αφήνω για το τέλος να πάμε μαζί, γιατί σίγουρα θα χρειαστούμε 1 ώρα plus να διαλέξουμε το μπλουζάκι IRONMAN 70.3, το αντίστοιχο καπέλο, πετσέτα, κούπα και ποιος ξέρει τι άλλο!

Τα μαλλιά μου, στο YIANNI HAIR SPA μάλλον θα πρέπει να κανονίσω εγκαίρως. Είπαμε έχουμε και τη φωτό του τερματισμού!

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης