Gut wellness: Ήρθε η ώρα να πάρεις στα σοβαρά τη φροντίδα του πεπτικού σου!

Gut wellness: Ήρθε η ώρα να πάρεις στα σοβαρά τη φροντίδα του πεπτικού σου!

Ας ξεκινήσουμε αυτό το κείμενο με μία παραδοχή: Το να νιώθουμε καλά ξεκινάει από μέσα μας. Υπάρχει άραγε, κάποιος καθοριστικός παράγοντας που συμβάλει στην ευεξία μας;

Πριν σου δώσουμε την απάντηση, θα θέλαμε να σκεφτείς όλα εκείνα τα απρόβλεπτα mood swings, τις στιγμές που βλέπεις τον εαυτό σου στον καθρέφτη και δεν αισθάνεσαι έτοιμη να αδράξεις την ημέρα, αλλά και τις φορές που θέλεις να σηκωθείς από τον καναπέ, όμως το σώμα σου είναι «βαρύ και ασήκωτο». Ακριβώς αυτά είναι που σε κάνουν να ψάχνεις την χαμένη σου διάθεση ή μάλλον εκείνη του οργανισμού σου, ώστε να νιώσεις καλά. Αν λοιπόν, σε αυτό το σημείο σου λέγαμε πως η απάντηση στο ερώτημα που θέσαμε στην αρχή, «κρύβεται» στο… στομάχι σου και συγκεκριμένα στην υγεία του πεπτικού σου, πώς θα σου φαινόταν;

Ναι, κατά κάποιον τρόπο, τα mood swings σου είναι μία αντανάκλαση της πεπτικής σου υγείας και το εξασθενημένο ανοσοποιητικό, η έντονη κούραση και οι ανεπιθύμητες ακεφιές είναι τα «σημάδια» που σου στέλνει ο οργανισμός σου, προσπαθώντας να σε παρακινήσει να φροντίσεις το πεπτικό σου σύστημα. Βλέπεις, το πεπτικό σου είναι ένα θαυματουργό σύστημα συνδεδεμένων οργάνων, που έχει ως σκοπό να σε βοηθήσει να αφομοιώσεις τα τρόφιμα και να απορροφήσεις θρεπτικά συστατικά από τα γεύματά σου.

Ακριβώς για αυτό, με την κατάλληλη φροντίδα του, μπορείς να διαμορφώσεις μία wellness καθημερινότητα, χωρίς απρόσμενες ενοχλήσεις. Συνέχισε λοιπόν, να διαβάζεις το κείμενο και σου εγγυόμαστε πως θα πάρεις όλες τις απαντήσεις που χρειάζεσαι για ένα wellness lifestyle.

1718029741669-862531833-image003.jpg

Πώς η φροντίδα της πεπτικής υγείας μπορεί να εξασφαλίσει μία καθημερινότητα ευεξίας

Η φράση «πεπτικό», ίσως ανήκει στο καθημερινό σου λεξιλόγιο, ωστόσο γνωρίζεις γιατί το πεπτικό σου σύστημα είναι τόσο σημαντικό για την ευεξία σου; Αν η απάντηση είναι «όχι», τότε αρκεί να σου αναφέρουμε ότι επηρεάζει το πώς νιώθεις, σωματικά και συναισθηματικά.

Και αυτό, διότι το πεπτικό σου είναι πραγματικά ολόκληρο το γαστρεντερικό σου σύστημα, κάτι σαν «δεύτερος εγκέφαλος» του οργανισμού σου, αφού αποτελείται από περίπου 100 εκατομμύρια νευρώνες, που βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τον εγκέφαλο. Πέρα από αυτό όμως, είναι το μέρος που απελευθερώνει το 90% της σεροτονίνης στον οργανισμό, η οποία παίζει καθοριστικό ρόλο στη διάθεσή σου αλλά και «φιλοξενεί» το 70% του ανοσοποιητικού σου συστήματος. Μήπως τώρα, κατάλαβες γιατί μπορείς να έχεις μία wellness καθημερινότητα, γεμάτη ενέργεια, καλή διάθεση και χωρίς ενοχλήσεις, μόνο όταν το πεπτικό σου σύστημα είναι υγιές;

Αδιαμφισβήτητα επομένως, από το Α έως και το Ω, από την αρχή έως το τέλος της ημέρας σου, από μέσα προς τα έξω, όλα ξεκινούν από την πεπτική σου υγεία. Και για να την έχεις, αρκεί να αναδιαμορφώσεις τον τρόπο ζωής σου και τη διατροφή σου, εμπλουτίζοντας τη με τροφές υψηλής θρεπτικής αξίας, αλλά και να κατανοήσεις τον πολύτιμο ρόλο των προβιοτικών, των ζωντανών οργανισμών που αναπτύσσονται και κατοικούν στο έντερο, φροντίζοντας την εύρυθμη λειτουργία του.

1718029759352-485343324-image005.jpg

Ένας λαχταριστός, κρεμώδης «σύμμαχος» στο wellness lifestyle σου

Μπορεί η αναδιαμόρφωση του τρόπου ζωής σου αλλά και της διατροφής σου, να μην σου ακούγεται απλή μέσα σε μία καθημερινότητα που «τρέχει», ωστόσο, είναι αυτή που θα σου δώσει τον έλεγχο της πεπτικής σου υγείας αλλά και τη διάθεση να αλλάζεις καθημερινά προς το καλύτερο. Να νιώθεις δηλαδή καλά από μέσα σου!

Και σε αυτό το σημείο, θα θέλαμε να σε ενημερώσουμε πως δεν είσαι μόνη σου σε αυτόν τον «αγώνα». Διότι, υπάρχει ένα λαχταριστό στοιχείο- «κλειδί» που έρχεται να συμβάλλει στα αποτελέσματα της προσπάθειάς σου και δεν είναι άλλο από το ACTIVIA. Πρόκειται για ένα λαχταριστό, ελαφρύ σνακ/επιδόρπιο γιαουρτιού, το οποίο με την ιδιαίτερη κρεμώδη υφή του και την υπέροχη γεύση του, μπορεί να σου προσφέρει ένα σύντομο απολαυστικό διάλειμμα, κάθε στιγμή της ημέρας σου. Παράλληλα, χάρη στις τέσσερις δισεκατομμύρια καλλιέργειες Bifidus ActiRegularis, οι οποίες επιβιώνουν και περνούν ακόμη και μέσα από τον γαστρεντερικό σωλήνα, αλλά και λόγω του ασβεστίου που περιλαμβάνεται στη σύστασή του το οποίο συμβάλει στη φυσιολογική λειτουργία των πεπτικών ενζύμων, πληροί τις προδιαγραφές για μία ισορροπημένη διατροφή και μία wellness καθημερινότητα.

Και για εσένα, που χρειάζεσαι ένα έξτρα boost για να το βάλεις στην everyday routine σου, αρκεί να πεις «ναι» στον πιο wellness διαγωνισμό και να γίνεις μία από τις τυχερές που θα κερδίσουν μία Οnline Gift Card ετήσιας συνδρομής από την πλατφόρμα Practyce για yoga, pilates, meditation και άλλα.

https://www.instagram.com/p/C8HB42GC-QR/

Ακόμη το σκέφτεσαι;

1718029774751-985856862-image007.jpg

Όταν η φροντίδα του πεπτικού συστήματος έχει ποικιλία… γεύσεων

Αλήθεια όμως, δεν θα ήθελες όλη αυτή η προσπάθεια για καλύτερη υγεία του πεπτικού σου συστήματος, να γίνεται χωρίς συμβιβασμούς σε αυτά που σου αρέσει να γεύεσαι; Μάλλον «ναι» και επειδή το ACTIVIA της Danone «ακούει» τις ανάγκες σου, έρχεται να δώσει γεύση στην καθημερινή σου ευεξία.

Είτε προτιμάς τις φρουτένιες επιλογές, όπως φράουλα, λεμόνι, ακτινίδιο 2%, είτε τα λευκά γιαούρτια στα οποία μπορείς να προσθέσεις ό,τι επιθυμείς ή ακόμη και τις τραγανές απολαύσεις, οι οποίες πρόκειται για επιδόρπια γιαουρτιού με συνοδεία δημητριακών, το μόνο σίγουρο είναι πως με τα ACTIVIA εξασφαλίζεις ένα απολαυστικό θρεπτικό σνακ για κάθε στιγμή μέσα στην ημέρα σου. Ωστόσο, αν θέλεις η καθημερινότητά σου να γίνει πιο… κρεμώδης, το ACTIVIA Κεφίρ, συνδυάζοντας καλλιέργεια κεφίρ και προβιοτικές καλλιέργειες Bifidus Actiregularis, σου δίνει τη δυνατότητα να το απολαύσεις απευθείας από το μπουκάλι ή να το σερβίρεις σε ένα μπολ, προσθέτοντας τα αγαπημένα σου υλικά.

image009.jpg

Extra tip: Θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρουμε πως το ACTIVIA, μπορεί να δώσει άλλη νότα και στην καθημερινή σου διατροφή, με τον πιο νόστιμο τρόπο. Διότι, η κρεμώδης υφή και η υπέροχη γεύση του, θα σου δώσουν την έμπνευση που χρειάζεσαι για να το αξιοποιήσεις ως βασικό συστατικό για σπιτικά smoothies!

image011.jpg

Αν θέλεις λοιπόν, να διαμορφώσεις μία wellness καθημερινότητα, χωρίς περισπασμούς, το πεπτικό σου σύστημα είναι το σημείο στο οποίο αξίζει να εστιάσεις την προσοχή σου. Διότι, από το Α έως και το Ω, από την αρχή έως το τέλος της ημέρας σου, από μέσα προς τα έξω, όλα ξεκινούν από την πεπτική σου υγεία. Ξεκίνα λοιπόν από το Α, βάζοντας στη ζωή σου το ACTIVIA κάθε κύπελλο του οποίου είναι πηγή ασβεστίου, το οποίο συμβάλλει στην φυσιολογική λειτουργία των πεπτικών ενζύμων, στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής και ενός υγιεινού τρόπου ζωής.