H μόδα βλάπτει την υγεία σου; Δες τι σου προκαλούν τρεις αγαπημένες συνήθειες μόδας

Μπορείς να είσαι στη μόδα ακόμα και αν τις κόψεις!

Η μόδα είναι πολλά πράγματα, αλλά πάνω απ' όλα πρέπει να είναι διασκεδαστική. Μερικές φορές, όμως, το να είμαστε στη μόδα δεν είναι καθόλου διασκεδαστικό για το σώμα μας καθώς μπορεί να βλάψει την υγεία μας με ύπουλο τρόπο.
Αυτές είναι κάποιες συνήθειες μόδας, που σίγουρα έχεις και εσύ, οι οποίες, όμως, μπορούν να σε βλάψουν μακροπρόθεσμα.

1. Τα ψηλά τακούνια
Το έχεις ξανακούσει, αλλά το να φοράς πολύ ψηλά τακούνια καθημερινά είναι το χειρότερο που μπορείς να κάνεις στο σώμα σου. Όταν περπατάς με τις μύτες των ποδιών σου ο κορμός του σώματός παίρνει κλίση προς τα εμπρός. Αυτό "ρίχνει" μεγάλη πίεση στην σπονδυλική στήλη και βαραίνει τους σπονδύλους στην περιοχή με αποτελέσματα, που θα φανούν όσο περνούν τα χρόνια (κράμπες στα δάχτυλα και στις γάμπες, έντονοι πόνοι στη μέση και στους γοφούς δεν αποκλείονται). Να θυμάσαι πως τα πιο χαμηλά τακούνια είναι στη μόδα και υπάρχουν πολλά σχέδια που θα ταιριάξουν με το στιλ σου. Τόλμησέ το!

2. Κουβαλάς αυτή την... it αλλά τεράστια τσάντα
Όσο πιο μεγάλη η τσάντα σου τόσο πιο ευτυχισμένη νιώθεις γιατί μπορείς να χωρέσεις μέσα όλα όσα χρειάζεσαι μέσα στην ημέρα. Πιθανότατα, όμως, κουβαλάς αυτή την XL τσάντα σου στον έναν ώμο με αποτέλεσμα η άνιση κατανομή βάρους να προκαλέσει διαφορές στο μυικό σου σύστημα (μπορεί ο ένας ώμος για παράδειγμα να είναι πιο σφιχτός ή ογκώδης από τον άλλον). Επιπλέον οι βαριές τσάντες μπορούν να προκαλέσουν πόνους στον λαιμό, στους ώμους, αλλά και στη μέση. Η λύση; Μερικές μέρες μέσα στην εβδομάδα κάνε ένα διάλειμμα στο σώμα σου και επέλεξε μια μικρή, ελαφριά τσάντα. Ιδανική πρόταση είναι οι backpacksμ που φοριούνται στην πλάτη, που είναι και πολύ μόδα φέτος.

3. Κάνεις δίαιτα για να χωράς σταs skinny παντελόνια
Το να μειώνεις τις ποσότητες φαγητών, που καταναλώνεις, για να είσαι στη μόδα τη στιγμή που το σώμα σου έχει ανάγκη για περισσότερο φαγητό θα οδηγήσει σε αργό μεταβολισμό, το οποίο μεταφράζεται πως δεν θα μπορείς να χάνεις εύκολα κιλά όσο μεγαλώνεις. Προτίμησε την ισορροπημένη διατροφή για υγιή εμφάνιση όσο ζεις!

Διαβάστε ακόμη:

Xάπι της επόμενης ημέρας: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης