Κουρκουμάς κατά της απώλειας μνήμης: Τι ανακάλυψαν οι επιστήμονες

Η κουρκουμίνη, η ουσία που δίνει στο κάρυ το χαρακτηριστικό κίτρινο χρώμα του, έχει βρεθεί ότι διαθέτει αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Αυτός εικάζεται ότι είναι και ο λόγος που οι ηλικιωμένοι Ινδοί έχουν καλύτερες γνωστικές επιδόσεις και χαμηλότερη συχνότητα Αλτσχάιμερ.

Σύμφωνα με τα ευρήματα νέας αμερικανικής μελέτης, η καθημερινή κατανάλωση κουρκουμίνης βελτιώνει τη μνήμη και τη διάθεση των ατόμων με ήπια απώλεια μνήμης που σχετίζεται με την ηλικία.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr

Tags
© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης