Έξι πράγματα που κανείς δεν σου λέει για το χάπι της επόμενης ημέρας

Αν είσαι σεξουαλικά ενεργή, τότε πιθανότατα έχεις ακούσει ή διαβάσει κάτι για το χάπι της επόμενης ημέρας.

Λένε πως η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια και η αλήθεια είναι πως η παραπάνω λαϊκή έκφραση ταιριάζει απόλυτα στην περίπτωση της επείγουσας αντισύλληψης.

Αν είσαι σεξουαλικά ενεργή, τότε πιθανότατα έχεις ακούσει ή διαβάσει κάτι για το χάπι της επόμενης ημέρας. Ενδεχομένως εσύ και οι φίλες σου το πήρατε έπειτα από ένα «ατύχημα» ή μία απροσεξία στο σεξ. Το πρόβλημα είναι ότι οι μύθοι που έχουν επικρατήσει μέχρι τις μέρες μας για το χάπι της επομένης ημέρας είναι πολλοί και εν έτει 2019, κάθε γυναίκα οφείλει να είναι πλήρως ενημερωμένη για το εν λόγω προϊόν και το πώς μπορεί τελικά να τη βοηθήσει.

Ιδού, λοιπόν, έξι πράγματα που κανείς δεν σου λέει για την επείγουσα αντισύλληψη και το ellaOne® και σίγουρα πρέπει να γνωρίζεις!

1) Το χάπι της επόμενης ημέρας ΔΕΝ προκαλεί έκτρωση

Μπορεί να μην το πιστεύεις, όμως η αλήθεια είναι πως στις μέρες μας υπάρχουν πολλοί άνθρωποι οι οποίοι θεωρούν πως το χάπι επείγουσας αντισύλληψης είναι… εκτρωτικό. Κάτι τέτοιο, φυσικά, δεν ισχύει! Για την ακρίβεια, το χάπι δρα καθυστερώντας ή εμποδίζοντας την απελευθέρωση του ωαρίου.

2) Μπορείς να το πάρεις το επόμενο βράδυ ή και μερικές ημέρες αργότερα

Μπορείς να πάρεις το ellaOne® όσο το δυνατόν συντομότερα, όχι όμως αργότερα από 120 ώρες (5 ημέρες) από τη σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλάξεις ή την αποτυχία της αντισυλληπτικής μεθόδου. Με λίγα λόγια, δεν χρειάζεται να τρέχεις μες στη νύχτα για να βρεις φαρμακείο αλλά… μην το καθυστερήσεις και πολύ.

3) Ο φαρμακοποιός θα στο δώσει χωρίς συνταγή γιατρού

Αν αγχώνεσαι στη σκέψη και μόνο πως για να πάρεις το χάπι της επόμενης ημέρας θα πρέπει απαραιτήτως να επισκεφτείς έναν γιατρό ή να αποκαλύψεις τα πάντα στη μητέρα σου, τότε πρέπει να χαλαρώσεις. Διότι θα το πάρεις από το φαρμακείο χωρίς ιατρική συνταγή. Μην ντραπείς απλώς να το ζητήσεις! Είναι κάτι που μπορεί να συμβεί σε κάθε γυναίκα.

4) Δεν επηρεάζει τη γονιμότητα -και θα νιώθεις μια χαρά την επόμενη ημέρα

Τι άλλο δεν σου έχουν πει για το χάπι της επόμενης ημέρας; Ότι δεν πρέπει να το φοβάσαι διότι δεν θα επηρεάσει τη γονιμότητά σου, ενώ πρόκειται τεκμηριωμένα για ένα ασφαλές προϊόν. Το πιο πιθανό είναι πως την επόμενη μέρα, δεν θα έχεις κάποια παρενέργεια αφού το ellaOne® είναι καλά ανεκτό από τον γυναικείο οργανισμό. Μάλιστα, μπορείς να το πάρεις οποιαδήποτε στιγμή του κύκλου σου.

5) Δεν θα σε προστατεύσει από το απροστάτευτο σεξ

Βέβαια, πρέπει να ξεκαθαρίσεις στο μυαλό σου πως το χάπι της επόμενης ημέρας δεν μπορεί να σε προστατεύσει από το απροστάτευτο σεξ. Αυτό σημαίνει ότι αν έχεις ξανά σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλάξεις αφού πάρεις το ellaOne®, τότε υπάρχει πιθανότητα να μείνεις έγκυος. Φρόντισε, λοιπόν, να χρησιμοποιήσεις προφυλακτικό μέχρι την επόμενη περίοδό σου -ακόμα και αν λαμβάνεις ορμονική αντισύλληψη.

6) Μπορεί να αποτρέψει μία εγκυμοσύνη ακόμα και όταν πρόκειται να έχεις ωορρηξία

Τέλος, ένα ακόμη στοιχείο για το ellaOne® που αξίζει να γνωρίζεις είναι το ότι μπορεί να αποτρέψει μια εγκυμοσύνη ακόμα και όταν πρόκειται να έχεις ωορρηξία την επόμενη ή μεθεπόμενη ημέρα από τη σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλάξεις -δηλαδή, όταν ο κίνδυνος να μείνεις έγκυος είναι μεγαλύτερος. Προσοχή, όμως. Αυτό δεν συμβαίνει με κάθε μέσο επείγουσας αντισύλληψης. Για παράδειγμα, το χάπι που περιέχει λεβονοργεστρέλη είναι μία αποτελεσματική μέθοδος επείγουσας αντισύλληψης η οποία, ωστόσο, δεν δρα όταν λαμβάνεται ακριβώς πριν την απελευθέρωση του ωαρίου!

Τώρα, λοιπόν, που ενημερώθηκες για το χάπι της επείγουσας αντισύλληψης, θα είσαι περισσότερο έτοιμη να αντιμετωπίσεις με ψυχραιμία την επόμενη ημέρα. Σε κάθε περίπτωση, όμως, μην ξεχνάς να παίρνεις πάντα τις προφυλάξεις σου!

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης