Πέντε πολύτιμες συμβουλές για να κρατήσεις μακριά την εποχική γρίπη

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το φθινόπωρο διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά για να θεωρηθεί ως μία από τις πιο ρομαντικές εποχές του χρόνου, συγχρόνως όμως και μία από τις πιο «επικίνδυνες».

Η διάχυτη μυρωδιά βροχής στους δρόμους της πόλης, τα πρώτα κίτρινα φύλλα που πέφτουν από τα δέντρα και τα συννεφιασμένα πρωινά, μας οδηγούν κατευθείαν στην «καρδιά» του φθινοπώρου! Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το φθινόπωρο διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά για να θεωρηθεί ως μία από τις πιο ρομαντικές εποχές του χρόνου, συγχρόνως όμως και μία από τις πιο «επικίνδυνες». Η καθημερινή πτώση της θερμοκρασίας, σε συνδυασμό με τη μακρά παραμονή μας σε κλειστούς χώρους, είναι μόνο μερικοί από τους παράγοντες που απειλούν καθημερινά την υγεία μας. Μέσα στο επόμενο διάστημα, λοιπόν, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικές -ειδικότερα εμείς οι μανούλες. Είναι γνωστό άλλωστε πως, παρότι η εποχική γρίπη δεν κάνει διακρίσεις, συνήθως τείνει να εξαπλώνεται στους σχολικούς χώρους από μαθητή σε μαθητή και έπειτα να μεταφέρεται στο σπίτι.

Αυτός είναι και ο λόγος που θα χρειαστεί να προετοιμαστείς από νωρίς, λαμβάνοντας βέβαια τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Αν αναρωτιέσαι ποια είναι αυτά, διάβασε το παρακάτω κείμενο και φρόντισε να εξοπλίσεις άμεσα τα ντουλάπια του νοικοκυριού σου με προϊόντα Klinex, δηλαδή τα… πολεμοφόδιά σου στη «μάχη» ενάντια των παθογόνων μικροοργανισμών. Να είσαι σίγουρη πως ακολουθώντας τις συμβουλές μας, εσύ και η οικογένειά σου θα βγείτε αλώβητοι από την εποχική γρίπη που καραδοκεί.

Τακτικό πλύσιμο χεριών

Μπορεί να μοιάζει κάπως «παιδική» η παραπάνω συμβουλή, ωστόσο έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί στο παρελθόν, αναφέρουν πως το 80% των ιών μεταφέρεται κυρίως μέσω μίας φιλικής χειραψίας από άτομο σε άτομο. Είναι αναγκαίο, λοιπόν, να πλένεις τα χέρια σου σχολαστικά ανά τακτά χρονικά διαστήματα εντός της ημέρας, τονίζοντας έτσι στο μικρό σου, όχι μόνο με λόγια αλλά και με πράξεις, τη σημαντικότητα μίας τέτοιας συνήθειας.

Plus: Σημεία όπως το στόμα, η μύτη, τα μάτια, είναι… ευκαιρίες εισόδου για τους ιούς. Καλό θα ήταν, λοιπόν, να αποφεύγουμε την επαφή τους με τα χέρια, ειδικότερα αν προηγουμένως δεν τα έχουμε πλύνει.

Σχολαστική απολύμανση επιφανειών

Ένα σημείο στο οποίο οφείλεις να επιστήσεις την προσοχή σου, είναι στον καθαρισμό των κοινόχρηστων επιφανειών του σπιτιού, καθώς ακριβώς επειδή χρησιμοποιούνται από όλους σας, πρόκειται για σημεία που είναι αρκετά επίφοβο να δημιουργηθεί εστία μικροβίων. Να είσαι βέβαιη πως χρησιμοποιώντας ένα ισχυρό καθαριστικό, όπως το Χλωρίνη® KLINEX Καθαριστικό Spray πολλαπλών χρήσεων, το οποίο περιλαμβάνει στη σύστασή του ενεργό χλώριο, θα καθαρίζεις και θα απολυμαίνεις κάθε επιφάνεια του σπιτιού μέσα σε ένα λεπτό. Ναι κι όμως! Αρκεί ένα ψέκασμα και εξήντα δευτερόλεπτα για να δράσει, ενώ κάνει τις επιφάνειες του σπιτιού να λάμπουν καθαριότητα!

Με… πανοπλία τη διατροφή

Ένας παράγοντας που επηρεάζει αναπόφευκτα την υγεία του οργανισμού μας, ειδικότερα κατά τη διάρκεια έξαρσης μίας γρίπης, είναι σαφώς η διατροφή. Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες καθιστούν την υγεία μας ευάλωτη και είναι το λιγότερο αναγκαίο να καταναλώνουμε τροφές που θωρακίζουν το ανοσοποιητικό μας. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, το ιδανικότερο θα ήταν να δημιουργήσεις ένα οικογενειακό πρόγραμμα διατροφής, το οποίο θα περιλαμβάνει επαρκείς ποσότητες φρούτων και λαχανικών, όπως μπρόκολο, πορτοκάλι, ακτινίδιο, σπανάκι και πιπεριές, τροφές «ασπίδες» και πλούσιες σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνη C. Το μοσχάρι επίσης είναι μία τροφή εξαιρετικά ωφέλιμη, αφού διαθέτει ικανοποιητική ποσότητα σιδήρου και ψευδάργυρου, δύο θρεπτικών στοιχείων απαραίτητων για τα λευκά αιμοσφαίρια, τα οποία είναι εκείνα που δρουν ενάντια στους μικροοργανισμούς που εισβάλλουν στον οργανισμό μας.

Αερισμός εσωτερικών χώρων

Μπορεί το έντονο κρύο να αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα, καλό θα ήταν όμως κάθε πρωί πριν φύγεις για το γραφείο ή πας το παιδί στο σχολείο, να αφήνεις τουλάχιστον πέντε λεπτά τις μπαλκονόπορτες ανοιχτές. Οι υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται μέσα στους χώρους του σπιτιού το φθινόπωρο και τον χειμώνα, είναι η ιδανική συνθήκη για τον πολλαπλασιασμό και την εξάπλωση των παθογόνων μικροοργανισμών. Ο αερισμός των εσωτερικών χώρων και μία περασιά με τα υγρά πανάκια Klinex, θα γίνει η καθημερινή πρωινή συνήθεια που θα απομακρύνει εύκολα και γρήγορα κάθε… απειλητικό μικρόβιο, διαφυλάσσοντας με αυτόν τον τρόπο την υγεία των μικρών αλλά και των μεγάλων μελών της οικογένειας.

Με την έμπειρη γνώμη του γιατρού

Για πολλούς, η προληπτική αλλά συγχρόνως αλόγιστη χορήγηση φαρμακευτικών σκευασμάτων και αντιβιοτικών, είναι μία λανθασμένη συνήθεια που σε βάθος χρόνου καταλήγει να τους δημιουργεί πρόβλημα, με τα μικρόβια να γίνονται ακόμη πιο ανθεκτικά απέναντι στη δράση των φαρμάκων. Καλό θα ήταν, λοιπόν, να μην δώσεις κάποιο φάρμακο στο παιδί χωρίς να έχει προηγηθεί κάποιο ανησυχητικό σύμπτωμα, και κυρίως, χωρίς πρώτα να έχεις λάβει την έμπειρη γνώμη ενός γιατρού. Μία υψηλής θρεπτικής αξίας διατροφή, καθώς και η τήρηση βασικών κανόνων υγιεινής, αρκούν για να παραμείνει προστατευμένο.

Κλείνοντας, η τελευταία και σημαντικότερη συμβουλή που έχω να σου δώσω, είναι πως η καθαριότητα είναι το Α και το Ω για την υγεία μας. Μπορεί τα παιδιά να είναι εκτεθειμένα κατά τη διάρκεια των σχολικών ωρών, αν όμως ακολουθήσουν τις υποδείξεις μας σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής και εμείς παραμείνουμε συνεπείς με τη φροντίδα του νοικοκυριού μας, είναι βέβαιο πως δεν χρειάζεται να μας ανησυχεί τίποτα!

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης