Τρεις λόγοι που το στρες καταστρέφει (και) την καριέρα σου και τρεις τρόποι για να το αποβάλλεις

Μία «άσχημη μέρα» στη δουλειά μπορεί να σου χαλάσει τη διάθεση και να σε επηρεάσει σε κάθε τομέα της ζωής σου. Ας μην κρυβόμαστε, το στρες και το άγχος που προκαλείται από την πίεση στον εργασιακό χώρο όλες το έχουμε βιώσει, λιγότερο ή περισσότερο. Διότι όλες θέλουμε να είμαστε πετυχημένες με ό,τι κι αν καταπιανόμαστε, όλες θέλουμε μία επιτυχημένη καριέρα, αλλά καμιά μας δε θέλει να είναι το στρες αυτό που θα μας καταστρέψει τα όνειρα…

Αυτό μπορεί να είναι το καταστροφικό αποτέλεσμα του στρες στην καριέρα σου, όμως έχεις σκεφτεί ποτέ τι πραγματικά σου συμβαίνει όταν το στρες σε κυριεύει; Ποιες παράμετροι της προσωπικότητας αλλά και της υγείας σου επηρεάζονται και τι μπορείς να κάνεις για να αναστρέψεις την κατάσταση;

Ας δούμε αρχικά, τι μπορεί να σου συμβαίνει όταν το άγχος σε κατακλύζει:

Δεν μπορείς να σκεφτείς καθαρά, να συγκεντρωθείς

Αρχικά, χάνεις τη συγκέντρωσή σου. Αισθάνεσαι πως ο εγκέφαλός σου δε λειτουργεί σωστά, «καθαρά» και, φυσικά η σκέψη αυτή πυροδοτεί ακόμα περισσότερο στρες – διότι πρόκειται για φαύλο κύκλο. Ως συνέπεια, έρχονται απανωτές λάθος κινήσεις και λάθος αποφάσεις και πολύ γρήγορα, ο μεγαλύτερός σου φόβος δεν είναι παρά η ωμή πραγματικότητα: Η απόδοσή σου επηρεάζεται δραματικά και το πρώτο πλήγμα στην καριέρα σου είναι γεγονός.

Φαίνεσαι αδύναμη και ανήμπορη

Μια γυναίκα κυριευμένη από το στρες, το μόνο που δεν εκπέμπει είναι αυτοπεποίθηση. Οι κινήσεις, η παρουσία σου γενικότερα, η ίδια σου η φωνή που βγαίνει μόνο όταν σου απευθύνουν τον λόγο – ακόμα και τότε, ακούγεται τρεμάμενη και αβέβαιη… Αναστεναγμοί ανακούφισης όταν η προσοχή απομακρύνεται από εσένα, γιατί αντί να βλέπεις την ευκαιρία που χάθηκε, βλέπεις απλώς μια ευκαιρία να περάσεις απαρατήρητη… Κι αυτό είναι ένα δεύτερο, σοβαρότατο πλήγμα στην καριέρα σου…

Δεν είσαι χαρούμενη

Είναι αυτονόητο πως ένας άνθρωπος που ζει και λειτουργεί υπό αυτές τις συνθήκες και με αυτούς τους όρους, δεν μπορεί να είναι χαρούμενος. Είσαι λοιπόν μια νέα γυναίκα, που αντί να σκέφτεται πώς θα κατακτήσει τον κόσμο και θα εξελίξει την καριέρα της, κοιτάζει να αποφύγει τους πάντες και τα πάντα και να απομονωθεί, βουλιάζοντας όλο και περισσότερο στον κυκεώνα που την παρασύρει. Όχι, δεν είσαι χαρούμενη με τη δουλειά σου, δεν είσαι χαρούμενη με τον εαυτό σου και πρέπει εδώ και τώρα αυτό το τρίτο και χειρότερο πλήγμα στην καριέρα σου να σταματήσει.

Τι σου συμβαίνει και πώς θα το σταματήσεις; Μην ψάχνεις πουθενά αλλού, παρά στον ίδιο σου τον εαυτό. Αυτό που πρέπει να κάνεις για να είσαι καλά, είναι να καταπολεμήσεις το άγχος που σε κατατρώει. Πώς θα το πετύχεις; Πρώτον και κύριον, με καθαρό μυαλό – το «κλειδί» για να προχωράς σταθερά και ανοδικά στο δικό σου, λαμπρό μέλλον.

Σωστή διατροφή, με φρούτα και λαχανικά

Φροντίζεις λοιπόν τον εαυτό σου, ώστε να αισθάνεται όσο καλύτερα γίνεται, αρχικά με σωστή διατροφή. Φρούτα και λαχανικά κυριαρχούν, ώστε να παίρνεις από τη φύση και τα προϊόντα της, τα καλύτερα συστατικά τους – όπως για παράδειγμα συμβαίνει με το ρόδι, που βοηθάει στην καλή λειτουργία του μυαλού. Φτιάξε ένα πρόγραμμα που σου ταιριάζει ώστε να παίρνεις όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεσαι με τον καλύτερο τρόπο και προσπάθησε να παραμείνεις πιστή σε αυτό.

BrainUP StressDOWN, για την καταπολέμηση του στρες και τη μέγιστη απόδοση

Αξίζει να γνωρίζεις πως η υγεία του εγκεφάλου σου και η καλή του λειτουργία συνδέονται άρρηκτα με οτιδήποτε σε «στρεσάρει» και αυτό που χρειάζεσαι είναι η διπλή στοχευμένη δράση για να αποδίδεις μεν, αλλά και να παραμένεις ήρεμη υπό πίεση δε. Τα στοιχεία, λοιπόν, που παίζουν πολύ σπουδαίο ρόλο για τη δομή και το περιβάλλον των κυττάρων μας, και κυρίως των εγκεφαλικών, ονομάζονται φωσφολιπίδια. Εκτός από αυτόν τον σημαντικό δομικό και λειτουργικό τους ρόλο όμως, τα φωσφολιπίδια φαίνεται να ρυθμίζουν και την έκκριση των ορμονών του στρες, και κυρίως της κορτιζόλης που πολύ σωστά έχεις ακούσει ότι είναι υπαίτια για το αίσθημα ευερεθιστότητας, ανησυχίας και εγρήγορσης σε μία στρεσογόνο κατάσταση. Το κλινικά ελεγμένο συμπλήρωμα διατροφής BrainUP StressDOWN διασφαλίζει αυτή ακριβώς τη διπλή δράση, την ενίσχυση δηλαδή της συγκέντρωσης και της απόδοσης, σε συνδυασμό με την καταπολέμηση του άγχους. Έτσι, το στρες περιορίζεται και βαθμιαία αποβάλλεται εντελώς, ενώ το μυαλό λειτουργεί άμεσα με όλο και μεγαλύτερη διαύγεια.



Περπάτημα και άσκηση

Εκτός από μια ισορροπημένη διατροφή και την ενίσχυση από το BrainUP StressDOWN, μπορείς να βοηθήσεις ακόμα περισσότερο τον εαυτό σου να περιορίσει το άγχος, με την άσκηση. Ακόμα και ένα μισάωρο περπάτημα καθημερινά, μπορεί να σου δώσει την ώθηση που χρειάζεσαι. Ώθηση για να θωρακίσεις τον οργανισμό σου, ώθηση για να βελτιώσεις τη ζωή σου, ώθηση για να μη βάζεις κανέναν περιορισμό στην καριέρα σου.

Με τη στροφή στην υγιεινή διατροφή και την άσκηση βάζεις τα θεμέλια για δυνατό σώμα και πνεύμα, με το BrainUP StressDOWN διασφαλίζεις μία και καλή την ψυχική υγεία που θα σε κάνει να αποδώσεις τα μέγιστα. Έτσι, μπορείς να λειτουργείς σωστά στον επαγγελματικό σου χώρο και έχεις όλα όσα χρειάζονται για να προχωρήσεις στην καριέρα σου όσο πιο ψηλά μπορείς.

Δώσε τέλος στο αγχωμένο πλάσμα με την τρεμάμενη φωνή, που δίσταζε να αναλάβει ευθύνες, που δεν μπορούσε να σκεφτεί καθαρά. Τώρα, η υγεία και η σωστή λειτουργία του εγκεφάλου σου αποτελούν βασική σου προτεραιότητα και με το BrainUP StressDOWN, δεν μπλοκάρονται πια από το χρόνιο ή το περιστασιακό άγχος. Διότι γνωρίζεις πως αυτό που πραγματικά χρειάζεσαι είναι να διώξεις το άγχος και να καθαρίσεις το μυαλό σου!

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης