Καφεΐνη: Σε ποιους ανθρώπους μειώνει τον κίνδυνο Πάρκινσον

Η καφεΐνη μπορεί ενδεχομένως να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου του Πάρκινσον σε ανθρώπους που φέρουν τη γονιδιακή μετάλλαξη που συνδέεται με την πάθηση, σύμφωνα με νέα επιστημονικά ευρήματα.

Η νέα έρευνα εστίασε σε μετάλλαξη του γονιδίου LRRK2, το οποίο αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου.

Οι ερευνητές προχώρησαν στη σύγκριση 188 πασχόντων από τη νόσο του Πάρκινσον με 180 ανθρώπους χωρίς τη νόσο.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης