Πώς να επιλέξετε την καλύτερη μάσκα προσώπου για εσάς

Έναν χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας του Κορωνοϊού και υπάρχει μεγάλη σύγχυση σχετικά με το ποιες μάσκες είναι οι καλύτερες για ευρεία χρήση και πώς πρέπει να τις φοράμε ώστε να είναι αποτελεσματικές. Επίσης, πρόσφατα άνοιξε και η συζήτηση σχετικά με την ταυτόχρονη χρήση δύο μασκών. Τακτική που πανθομολογούμενα συνεπάγεται αύξηση του κόστους, αλλά και δυσκολία στη χρήση και την αναπνοή.

Ποια είναι όμως η καλύτερη μάσκα; Τι χαρακτηριστικά πρέπει να έχει; Υπάρχει κάποια μάσκα που να συνδυάζει την αποτελεσματικότητα με την ευκολία στη χρήση, την άνεση, την καλή αναπνοή και την οικονομία; Επιπλέον, μπορεί μια τέτοια μάσκα να είναι ταυτόχρονα και κομψή; Σε αυτό το άρθρο θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε τι μπορούμε να επιλέξουμε ώστε να έχουμε μια καλή και ποιοτική επαναχρησιμοποιούμενη μάσκα, η οποία θα μας εξασφαλίζει το υψηλότερο δυνατό επίπεδο ασφάλειας, άνεση, καλή αναπνοή και συγχρόνως θα είναι όμορφη εμφανισιακά.

Κατ’ αρχάς, θα πρέπει να επισημάνουμε τέσσερα κριτήρια επιλογής μασκών, τα οποία συνήθως δεν λαμβάνουμε αρκετά υπόψη:

  • Άλλο οι απλές υφασμάτινες και άλλο οι ειδικές ιατρικές επαναχρησιμοποιούμενες μάσκες οι οποίες είναι πιστοποιημένες και παρέχουν την υψηλότερη δυνατή ασφάλεια.
  • Η άνεση σχετίζεται άμεσα με την ασφάλεια. Όταν μια μάσκα εφαρμόζει καλά και προσφέρει καλή αναπνοή, δεν χρειάζεται να την ‘πειράζετε’ και να τη βγάζετε, κάτι που σας εκθέτει σε ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο.
  • Η οικονομία δεν σχετίζεται μόνο με το κόστος της μάσκας, αλλά και με τη διάρκεια χρήσης. Μια ποιοτική και πιστοποιημένη μάσκα FFP2 ή ΚΝ95 μπορεί να κοστίζει από 1€ (έως και 3€) την ημέρα, αλλά χρειαζόμαστε περισσότερες από 100 τέτοιες μάσκες για 3 μήνες. Αντίστοιχα, μία επαναχρησιμοποιούμενη ιατρική μάσκα μπορεί να σας καλύψει έως και για έξι μήνες.
  • Υπάρχουν μάσκες που όχι απλά φιλτράρουν, αλλά και αδρανοποιούν τον ιό. Αυτές αποτελούν συχνά την καλύτερη επιλογή τόσο για τους ενήλικες όσο και για τα παιδιά, καθώς η αδρανοποίηση καθιστά πιο ασφαλή τη χρήση της μάσκας, ειδικά όταν τη βγάζουμε ή την ακουμπάμε, επειδή ο ιός δεν είναι πλέον ενεργός.

Παρόλο που οι ιατρικές μάσκες μίας χρήσης βρίσκονται πιο εύκολα τώρα απ’ ό,τι στην αρχή της πανδημίας και προσφέρουν ανώτερο φιλτράρισμα συγκριτικά με τις απλές υφασμάτινες μάσκες, προκύπτουν σημαντικά ζητήματα που σχετίζονται με την εφαρμογή, την άνεση, την ποιότητα των υλικών κατασκευής, αλλά και το κόστος μακροπρόθεσμα. Επιπλέον, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι επιβαρύνουν το περιβάλλον. Παρόλα αυτά οι υφασμάτινες μάσκες μπορούν να συνεχίσουν να παίζουν σημαντικό ρόλο στην επιβράδυνση ή την εξάπλωση του SARS-CoV-2, αν και παρέχουν μειωμένη ασφάλεια. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που υποστηρίζουν οι ειδικοί είναι και το πιο σωστό: «Οποιαδήποτε μάσκα είναι καλύτερη από καμία μάσκα», αν και ορισμένες επιλογές παραμένουν καλύτερες από άλλες.

Ποια είναι λοιπόν η καλύτερη επιλογή για εσένα

Παρότι η διπλή μάσκα -χειρουργική μάσκα πάνω από υφασμάτινη που εφαρμόζει καλά– μπορεί να συστήνεται από ορισμένους ως καλός τρόπος για να ελαχιστοποιήσετε την έκθεσή σας στον ιό, συνεχίζει να έχει αρκετά προβλήματα. Υπάρχουν όμως λύσεις που είναι το ίδιο ή και περισσότερο αποτελεσματικές, ασφαλείς, άνετες, κομψές και πιστοποιημένες με βάση τα πιο αυστηρά πρότυπα ασφάλειας. Σημαντικό είναι να πληρούνται, εκτός από τα κριτήρια ασφάλειας και ποιότητας, τα τέσσερα επιπλέον κριτήρια που προαναφέραμε.

Η επιλογή μας, λοιπόν, είναι η Clarion Mask:

H Clarion Mask αποτελεί μια εξαιρετικά ασφαλή, άνετη και κομψή επιλογή. Είναι μια ιατρική επαναχρησιμοποιούμενη μάσκα, προϊόν Ελβετικής τεχνολογίας Livinguard™, η οποία αδρανοποιεί κατά 99,9% τον κορωνοϊό. Αυτό το χαρακτηριστικό είναι πολύ σημαντικό σε σχέση με τις μάσκες που απλώς φιλτράρουν τον ιό και άρα ο καταναλωτής δεν κινδυνεύει από κάποια λάθος κίνηση που μπορεί να αποβεί αιτία μόλυνσης. Με τις Clarion Masks αυτός ο κίνδυνος ελαχιστοποιείται. Το ποσοστό προστασίας 99,9% είναι πολύ καλύτερο από την προστασία που προσφέρουν οι ιατρικές μάσκες μίας χρήσης και μπορεί να συγκριθεί μόνο με τις μάσκες FFP3, οι οποίες είναι ωστόσο πιο ακριβές, πιο αποπνικτικές και δεν αδρανοποιούν τον ιό. Η ασφάλεια της Clarion Mask είναι πιστοποιημένη από διεθνείς οργανισμούς και φορείς διαπίστευσης. Επιπλέον, η υψηλή ποιότητα και η ασφάλεια της πιστοποιούνται από έρευνες που έχουν γίνει από τέσσερα ανεξάρτητα πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Πολύ σημαντικό όμως για εσάς είναι και η άνεση και η καλή αναπνοή. Η Clarion Mask παρέχει ιδανική αναπνοή, διαθέτει προσαρμοζόμενο κλιπ (γέφυρα) μύτης, ειδικό λάστιχο για άριστη εφαρμογή στο σαγόνι, ενώ έχει μαλακό και ρυθμιζόμενο λάστιχο για τα αυτιά. Όσο για τη ‘συντήρησή της’, απλώς την ξεπλένεται μία φορά την εβδομάδα, με σκέτο κρύο νερό και στεγνώνει αμέσως.

Αυτό που επίσης μας εντυπωσίασε στη συγκεκριμένη μάσκα είναι η κομψότητά της (ίσως επειδή έχει σχεδιαστεί και από Ιταλούς…), καθώς είναι εξαιρετικά ελαφριά, εμφανίσιμη και διατίθεται σε τρία χώματα: μαύρο, σκούρο μπλε και μπορντό, όλα εξίσου ελκυστικά. Για τις γυναίκες συνιστάται το Medium (M) και για τους άντρες το Large (L), ενώ η μάσκα διατίθεται και σε μέγεθος Small (S) για παιδιά. Όσον αφορά την οικονομία, θα πληρώσετε περισσότερα χρήματα με τις μάσκες μίας χρήσης προκειμένου να έχετε αντίστοιχη ή λιγότερη ασφάλεια και άνεση. Μακροπρόθεσμα, οι Clarion Masks είναι οικονομικότερες και πιο ασφαλείς.

Στην Ελλάδα, η Clarion Mask διατίθεται από την GEA Solutions, που είναι πρωτοπόρος εταιρεία στον τομέα της ασφάλειας και της υγιεινής, και διαθέτει στην Ελλάδα εξειδικευμένα προϊόντα που απευθύνονται σε υγειονομικό προσωπικό και εταιρείες παροχής υπηρεσιών υγείας, όπως πανεπιστήμια, ινστιτούτα, διαγνωστικά κέντρα κ.ά.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης