#ShareYourSelfieSmile: Το κίνημα που σε καλεί να μοιράσεις χαμόγελα και αισιοδοξία

#ShareYourSelfieSmile: Το κίνημα που σε καλεί να μοιράσεις χαμόγελα και αισιοδοξία

Λένε πως ένα χαμόγελο αρκεί για να μοιράσει χαρά και να «φωτίσει» τις στιγμές μας. Πάνω από όλα όμως, ένα χαμόγελο μπορεί να «ανεβάσει» τόσο τη δική μας διάθεση, όσο και εκείνη των γύρω μας και να δώσει ώθηση ακόμη και στην πιο δύσκολη ή «συννεφιασμένη» ημέρα.

Αν υπάρχει, λοιπόν, ένα social media trend το οποίο αξίζει να ανακαλύψουμε και να δοκιμάσουμε φέτος την άνοιξη, αυτό είναι αναμφίβολα το selfie smile. Μια «ματιά» στα posts και τα stories των αγαπημένων σου bloggers, influencers και διαδικτυακών φίλων, είναι αρκετή για να σε πείσει πως σε ό,τι αφορά στις selfies σήμερα, τις περισσότερες «καρδιές», «likes» και shares, τις συγκεντρώνουν εκείνες οι οποίες αποτυπώνουν τα πιο λαμπερά χαμόγελα.

Αυτό ακριβώς σε καλεί να κάνεις και το #ShareYourSelfieSmile, το κίνημα που θέλει να μοιράζεις λαμπερά χαμόγελα και αισιοδοξία. Με αφορμή, λοιπόν, τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας, έχεις κάθε λόγο να το ανακαλύψεις και να γίνεις και εσύ μέρος του. Το γιατί θα το μάθεις ακριβώς παρακάτω!

Το πλέον δημοφιλές trend στις selfies μας θέλει να… δείχνουμε τα δόντια μας

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, δηλαδή, από το τι είναι το selfie smile και γιατί έχει ακόμη περισσότερη αξία, από όση ενδεχομένως πιστεύαμε πως είχε. Ουσιαστικά, το selfie smile είναι το πλέον δημοφιλές trend στις selfies τώρα που σε καλεί να… δείχνεις τα δόντια σου όταν χαμογελάς, μοιράζοντας αισιοδοξία και την ίδια ώρα, αποκαλύπτοντας την καλή σου στοματική υγιεινή.

Βλέπεις, για να έχεις την αυτοπεποίθηση να δείχνεις on camera και να μοιράζεσαι το χαμόγελό σου, πρέπει πρώτα να αισθάνεσαι ότι έχεις ένα λαμπερό χαμόγελο. Και για να συμβεί αυτό, είναι σημαντικό να αρχίσεις να φροντίζεις περισσότερο τη στοματική σου υγεία. Μπορεί να μην το έχεις αντιληφθεί όμως, ο λόγος που πολλοί φίλοι και φίλες σου δεν μοιράζονται μεγάλα χαμόγελα όταν «ανεβάζουν» φωτογραφίες τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή κάνουν duck face, οφείλεται σε πολλές περιπτώσεις στο γεγονός ότι δεν αισθάνονται άνετα και όμορφα με τα δόντια τους. Αν αναλογιστείς όμως, πόσο πολύ μπορεί να αλλάξει και να αναβαθμίσει ένα δυνατό χαμόγελο τη διάθεσή σου, αλλά και την ημέρα κάποιου, τότε αντιλαμβάνεσαι πως η φροντίδα των δοντιών και της στοματικής σου υγείας, είναι must.

Όσο για τα οφέλη που ένα χαμόγελο μπορεί να έχει για την υγεία μας, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι πολλά. Να αναφέρουμε απλώς πως έρευνες έχουν δείξει ότι το χαμόγελο αποτελεί ένας είδος «φυσικού φαρμάκου» για τον οργανισμό, συμβάλλοντας στην καλύτερη λειτουργία του ανοσοποιητικού, προστατεύοντας την καρδιά και μεταξύ άλλων, περιορίζοντας τα επίπεδα του άγχους και φυσικά, βοηθώντας τον οργανισμό μας να απελευθερώνει ενδορφίνες, οι οποίες μπορούν να συμβάλλουν στην καλύτερη διάθεση!


Πώς θα βγάζεις και εσύ στο εξής τα πιο δυνατά και λαμπερά selfie smiles

Για να γίνεις και εσύ μέρος του κινήματος #ShareYourSelfieSmile και να αλλάξεις τόσο τη δική σου ημέρα, όσο και των φίλων σου, στέλνοντας το πιο δυνατό σου χαμόγελο, θα χρειαστεί απλώς να πιάσεις το κινητό σου, να χαμογελάσεις και να τραβήξεις μια selfie. Όχι όμως μια selfie με ένα μειδίαμα, αλλά μία φωτογραφία στην οποία θα γελάς δυνατά, έχοντας την αυτοπεποίθηση να δείχνεις τα δόντια σου. Διότι όσο πιο μεγάλο είναι ένα χαμόγελο, τόσο περισσότερα είναι τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει στον οργανισμό σου και τόση περισσότερη αισιοδοξία θα μοιράσει στους γύρω σου.

Προτού περάσεις, λοιπόν, στα «τεχνικά» σημεία (δηλαδή εκείνα που αφορούν στην κάμερά σου), θα φροντίσεις για τη στοματική σου υγιεινή. Φυσικά, η διατροφή που κάνεις, μπορεί να συμβάλλει στην καλύτερη υγεία και την προστασία των δοντιών και των ούλων σου. Εκτός όμως, από το να πεις «όχι» στη ζάχαρη και να αρχίσεις να καταναλώνεις περισσότερο νερό και πιο πολλά γαλακτοκομικά προϊόντα, ξηρούς καρπούς και τρόφιμα που είναι πλούσια σε φώσφορο, είναι σημαντικό να εστιάσεις την προσοχή σου στα προϊόντα που χρησιμοποιείς για τη στοματική σου υγιεινή.

Βλέπεις, ο μεγαλύτερος «εχθρός» των selfie smiles και συνεπώς, της αυτοπεποίθησής σου, είναι η τερηδόνα. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να εμπλουτίσεις τη ρουτίνα φροντίδας των δοντιών σου με προϊόντα τα οποία μπορούν να σου χαρίσουν το λαμπερό χαμόγελο που θέλεις. Από μία εξειδικευμένη οδοντόκρεμα για την καθημερινή φροντίδα των δοντιών που προστατεύει από πλάκα, πέτρα και τερηδόνα, όπως η αγαπημένη μας Frezyderm Plaque & Tartar Toothpaste, σε ένα ειδικά σχεδιασμένο στοματικό διάλυμα για την τερηδόνα, όπως το Plaque & Tartar Mouthwash της Frezyderm, που σου προσφέρει ευχάριστη αναπνοή και προστατεύει από τον σχηματισμό πλάκας, πέτρας και φυσικά, από την τερηδόνα.


Από εκεί και πέρα, τα βήματα για να τραβήξεις το δικό σου selfie smile είναι απλά. Θα φροντίσεις να βγάλεις πολλές φωτογραφίες, ώστε να επιλέξεις την καλύτερη και θα ποζάρεις σε ένα σημείο με αρκετό φυσικό φως. Όσο για τα φίλτρα, αν το χαμόγελό σου είναι λαμπερό και αισθάνεσαι αυτοπεποίθηση με αυτό, δεν θα τα χρειαστείς.

Όπου και αν επιλέξεις να ποζάρεις, το σημαντικό δεν είναι να βγάλεις μία αψεγάδιαστη φωτογραφία, αλλά να τραβήξεις και να μοιραστείς ένα selfie smile που είναι αληθινό. Και πίστεψέ μας, υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορούν να σε κάνουν να χαμογελάσεις, ακόμη και κατά τη διάρκεια μιας απαιτητικής ημέρας: Από το αγαπημένο σου κατοικίδιο σε ένα τρυφερό μήνυμα και από τη σκέψη μιας αγαπημένης ανάμνησης στην επίτευξη ενός απλού στόχου, ακόμη και αν πρόκειται για ένα workout που σε κάνει να αισθάνεσαι περήφανη για εσένα ή για ένα γκουρμέ πιάτο που ετοίμασες με τα χεράκια σου.

Κάνε, λοιπόν, και εσύ share το δικό σου selfie smile και άλλαξε τη διάθεσή σου, αλλά και την ημέρα των δικών σου ανθρώπων. Διότι… a smile can change your day! Και μην ξεχνάς, πως το χαμόγελό σου είναι μοναδικό, για αυτό και αξίζει να του προσφέρεις τη φροντίδα που του αξίζει, ώστε να χαμογελάς περισσότερο και πιο δυνατά. Το σίγουρο είναι πως στη νέα πραγματικότητα που βιώνουμε και ενώ προσπαθούμε να ατενίσουμε ξανά με αισιοδοξία το αύριο, έχουμε περισσότερο από ποτέ ανάγκη να χαμογελάμε και να μοιράζουμε χαμόγελα!