Στηθόδεσμος και γυμναστήριο: φίλοι ή εχθροί;

Τι είδους σουτιέν πρέπει να φοράτε για να μην πληγώσετε το στήθος σας ενώ κάνετε γυμναστική;

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα οι νέοι έχουν αντικαταστήσει το «αραλίκι» με τους φίλους τους με το γυμναστήριο. Η πάλαι ποτέ, λοιπόν, φράση «πάμε για καφέ;» αντικαταστάθηκε από το «πάμε γυμναστήριο να κάνουμε κοιλιακούς;» -στην Ελλάδα δεν ξέρουμε κατά πόσο ισχύει.

Όμως, καλό το γυμναστήριο και φυσικά προτιμότερο από τους καφέδες, αλλά για εσάς τις γυναίκες εγκυμονεί κινδύνους. Πολλές από εσάς φοράτε όταν γυμνάζεστε αθλητικούς στηθόδεσμους που πιέζουν το στήθος και σύμφωνα με την επικεφαλή ενός εργαστηρίου που ασχολείται με θέματα μαστού στο Portsmouth της Βρετανίας, αυτά ακριβώς τα σπορ σουτιέν είναι που μπορούν να σας τραυματίσουν. Σύμφωνα , λοιπόν, με πρόσφατες μελέτες αποδεικνύεται ότι μέχρι και το ελαφρύ τρέξιμο μπορεί να τεντώσει τους συνδέσμους του μαστού και αυτό το τέντωμα αν επαναλαμβάνεται μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμη βλάβη.

Η καλύτερη λύση είναι να φοράτε σουτιέν με μπανέλες στο σωστό μέγεθος που στηρίζουν το στήθος από κάτω, σουτιέν δηλαδή που δεν αφήνουν το στήθος να στηρίζεται στις τιράντες του.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης