Οι δύο τύποι κρέατος που σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο διαβήτη

Σύμφωνα με μελέτες υπάρχει συσχέτιση μεταξύ της πρόσληψης κόκκινου κρέατος και πουλερικών και του κινδύνου εμφάνισης διαβήτη. 

Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι ένα μεταβολικό νόσημα που χαρακτηρίζεται από υψηλά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. Στο διαβητικό άτομο, ο οργανισμός παράγει μειωμένη ή και καθόλου ινσουλίνη. Οι κύριοι τύποι διαβήτη είναι δύο, ο διαβήτης τύπου 1 και ο διαβήτης τύπου 2.

Δυστυχώς, οι μισοί από τους ασθενείς που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη δεν το γνωρίζουν και όσο νωρίτερα διαγνωσθεί και αντιμετωπισθεί τόσο μειώνεται η πιθανότητα ανάπτυξης επιπλοκών που μπορούν να οδηγήσουν ακόμη και στον ακρωτηριασμό και τον θάνατο.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης