ΕΡΕΥΝΑ: Το πολύ στρες παχαίνει!

Αδυνατίστε… χαλαρώνοντας

Κι όμως το κλειδί για την απώλεια βάρους θα μπορούσε να είναι τόσο απλό όπως το να βάλετε τα πόδια σας πάνω σε ένα τραπεζάκι και να χαλαρώσετε. Οι επιστήμονες έχουν βρει ένα γονίδιο που μας κάνει να θέλουμε γλυκό ή λιπαρά τρόφιμα όταν βρισκόμαστε κάτω από πίεση.

Το γονίδιο που μας κάνει να τρώμε με μεγάλη άνεση, έχει συνδεθεί με τον σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2- η μορφή της νόσου που σχετίζεται με την παχυσαρκία. Μάλιστα οι ερευνητές ελπίζουν ότι η μελέτη του γονιδίου θα οδηγήσει σε νέα φάρμακα για τον διαβήτη καθώς και σε χάπια αδυνατίσματος.

Ωστόσο, αντί να πάρετε κάποιο χάπι υπάρχει και η λύση με το να χαλαρώσετε.

Ο ερευνητής Dr. Alon Chen προσπάθησε να καταλάβει γιατί τόσοι άνθρωποι θέλουν να φάνε μπισκότα όταν αισθάνονται μεγάλη πίεση στο σπίτι ή στη δουλειά.

Παρακολουθώντας τα ποντίκια, εντόπισε ένα γονίδιο το οποίο βγαίνει από μια πρωτεΐνη και λέγεται UCN3 το οποίο κάνει την εμφάνισή του σε περιόδους στρες. Παράγεται στον εγκέφαλο και η πρωτεΐνη έχει βαθιές επιδράσεις σε όλο το σώμα, που επηρεάζουν όργανα όπως την καρδιά, των μυών, του ήπατος και του παγκρέατος.

Αυξάνει την όρεξή μας και επηρεάζει το πόσο πλήρης αισθανόμαστε, καθώς και τον τρόπο που το σώμα χρησιμοποιεί την ινσουλίνη, μια ορμόνη που είναι ζωτικής σημασίας για την μετατροπή της ζάχαρης σε ενέργεια. Όταν, λοιπόν, βρισκόμαστε κάτω από συνεχή πίεση μπορεί να παχύνουμε.


Διαβάστε επίσης:

Τα 5 τσάγια από βότανα που θα σας κάνουν να νιώσετε καλύτερα

Προβλήματα με τον ύπνο: Μήπως φταίει το μαξιλάρι σας;

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης