Έρευνα: Οι σαγιονάρες είναι πολύ επικίνδυνες για την οδήγηση!

Κορίτσια βάλτε τις γόβες σας

Μια νέα έρευνα διαπίστωσε ότι η οδήγηση με σαγιονάρες μπορεί να είναι πάρα πού επικίνδυνη σε αντίθεση με τα ψηλοτάκουνα πέδιλα ή γόβες. Μπορεί οι σαγιονάρες να είναι το τέλειο υπόδημα για το καλοκαίρι αλλά την επόμενη φορά που θα σκεφθείτε να οδηγήσετε φορώντας τις άνετες σαγιοναρούλες σας, καλό θα ήταν να τις βγάλετε.

Οι σαγιονάρες είναι υπεύθυνες για 1.4 εκατομμύρια -παρ' ολίγον- ατυχήματά στο δρόμο κάθε χρόνο, ενώ 1 στους 9 οδηγούς έχουν βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να πιαστεί η σαγιονάρα τους στο πετάλ του αυτοκινήτου, σύμφωνα με τη μελέτη.

Μάλιστα για τις γυναίκες η οδήγηση με σαγιονάρες είναι ακόμα πιο επικίνδυνη από ότι με τα ψηλά τακούνια, αφού τις δυσκολεύει να φρενάρουν αποτελεσματικά. Στη μελέτη πήραν μέρος 1.055 άνθρωποι και διαπιστώθηκε ότι το 1/3 των οδηγών παραδέχονται ότι έχουν οδηγήσει με σαγιονάρες.

Το 27% παραδέχθηκε ότι τα υποδήματα ήταν η αιτία για να προκαλέσουν ατύχημα με το αυτοκίνητό τους, το 60% ότι οδηγούν με ακατάλληλα παπούτσια ενώ το 20% παραδέχονται ότι συνεχίζουν να φορούν τα παπούτσια εκείνα με τα οποία παρ' ολίγον να προκαλέσουν ατύχημα.

Το 36% των γυναικών έχουν στο αυτοκίνητο δεύτερο ζευγάρι παπούτσια ενώ αντίστοιχα μόλις το 12% των ανδρών διαθέτουν άλλο ζευγάρι παπούτσια στο αυτοκίνητο.

Θέλετε κι άλλα; Δεύτερο ζευγάρι παπούτσια στο αυτοκίνητο μέχρι να βγει η πατέντα που θα πιάνει τις σαγιονάρες σας την ώρα που θα οδηγείτε και δεν θα φοβάστε για την πιθανότητα κάποιου ατυχήματος.

Διαβάστε επίσης:

ΕΡΕΥΝΑ: Το πολύ στρες παχαίνει!

Έρευνα: Θηλασμός vs παχύσαρκα παιδιά

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης