Ο Leonardo DiCaprio πάντα ήξερε πώς να μας παραλύει με την υποκριτική του γοητεία

Νατάσσα Σχοινά
Ο Leonardo DiCaprio πάντα ήξερε πώς να μας παραλύει με την υποκριτική του γοητεία

Πέντε ρόλοι σε ταινίες που θα ζήλευε κάθε ηθοποιός.

Γράφει η Νατάσσα Σχοινά


Ταλαντούχος, οξυδερκής, συναισθηματικός, αποτελεσματικός, επαγγελματίας. Ο Leonardo DiCaprio έχει κερδίσει επάξια κάθε επίθετο από αυτά και πολλά περισσότερα με την πορεία που έχει σημειώσει όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεται στο Hollywood. Μπορεί στην αρχή της καριέρας του να μην αναγνωριζόταν από πολλούς για το βαθύ και ουσιαστικό του ταλέντο, όμως, οι επιτυχίες που έκανε με τις ταινίες του πάντα μιλούσαν από μόνες τους. Τόσες που δύσκολα μπορείς να επιλέξεις μόνο μερικές στο μέτρημα του ενός χεριού, αλλά είπαμε να αναλάβουμε αυτό το δύσκολο challenge και να ξεχωρίσουμε κάποιες που πραγματικά μας έμειναν και λόγω της απόδοσης του ηθοποιού αλλά και λόγω της ποιότητας της ίδιας της παραγωγής συνολικά. P.S. Θα βάζαμε άλλες τόσες, αλλά χάριν του top 5 κάναμε την επίπονη διαλογή.

What’s Eating Gilbert Grape (1994)

Αν μπορείς να πεις ότι κάποιος ρόλος τοποθέτησε τον DiCaprio στον χάρτη και έκανε τον χώρο του κινηματογράφου να τον δει σοβαρά για τον μεγάλο καλλιτέχνη που είναι, τότε αυτός μάλλον θα είναι ο Arnie Grape. Ο Leonardo ήταν τότε μόλις 20 χρονών και απέδωσε ανατριχιαστικά τον ψυχισμό και τις αντιδράσεις του 17χρονου χαρακτήρα του σε βαθμό που μερικές φορές ξεχνάς ότι βλέπεις ταινία και νομίζεις ότι αυτή είναι η πραγματικότητά του. Ας μην ξεχνάμε και την ερμηνεία του Johnny Depp στον ρόλο του αδερφού, Gilbert, που μαζί μας χάρισαν μερικές δυνατές συγκινήσεις που δεν πρόκειται να ξεχάσουμε ποτέ.

Inception (2010)

Όταν ο Christopher Nolan βάζει το χέρι του σε μία παραγωγή, ξέρεις τι αποτέλεσμα θα έχεις στη μεγάλη οθόνη. Την ποιότητα, το μεγαλείο της εικόνας, τη μουσική, το cast και όλα αυτά σε ένα σύνολο που δεν πρόκειται να βρεις όμοιό του. Το Inception είναι το έπος του Nolan. Μία ταινία, της οποίας το σενάριο χρειάστηκε 10 χρόνια για να ζυμωθεί καλά στο μυαλό του δημιουργού. O DiCaprio, λοιπόν, είχε κάτι καταπληκτικό στα χέρια του, μία σύλληψη με το υποσυνείδητο και την εμφύτευση πληροφοριών σε αυτό, που, από τη μία, σε εντυπωσιάζει κινηματογραφικά και, από την άλλη, σε κάνει να μαγεύεσαι από την ιδιοφυΐα που το έκανε πράξη. Η ταινία αξίζει να τη δεις μία, δυο, τρεις, τέσσερις -ας μη συνεχίσουμε, καταλαβαίνεις- φορές.

The Great Gatsby (2013)

Ο Υπέροχος Γκάτσμπυ είναι μία εξαιρετικά ποιοτική ταινία που βγάζει όλον τον ρομαντισμό και την αιθέρια ατμόσφαιρα του μεγάλου έρωτα του Gatsby για την Daisy Buchanan. Ένα love story που έχει επιβιώσει μέσα από χρόνια, από τρίτα πρόσωπα, από κάθε πιθανή δυσκολία που για οποιονδήποτε άλλο θα είχε αποτελέσει λόγο για να διαλυθεί για τα καλά. Αυτός είναι o Jay. Ο ερωτευμένος σε ένα έως και φαντασιωσικό επίπεδο που θα περιμένει για πάντα αυτή που του έχει κλέψει την καρδιά. Κι αυτόν ακριβώς υποδύεται κι ο DiCaprio με το πιο αποτελεσματικό και αισθαντικό τρόπο.

The Wolf of Wall Street (2013)

Το 2013 ήταν μεγάλη χρονιά για τον Leo. Όχι τόσο γιατί κυκλοφόρησε δύο καταπληκτικές ταινίες, αλλά γιατί δοκιμάστηκε σε δύο ολότελα διαφορετικούς μεταξύ τους ρόλους. Εκεί που ο Gatsby ανέδειξε τον ρομαντισμό του, o Jordan Belfort ήταν ο χαρακτήρας που ανέδειξε την πιο ψυχρή και αριβιστική του πλευρά. Όλη η ιστορία για την ανέλιξη ενός ανθρώπου στα βάθη της Wall Street μαζί με τη διαφθορά και τη στροφή στο έγκλημα που τη συνόδευσε υπό έναν DiCaprio στο απόγειο των υποκριτικών του δυνατοτήτων.

Shutter Island (2010)

Η τελευταία δεκαετία έχει αφήσει παρακαταθήκη δημιουργήματα που θα μείνουν για πολλά χρόνια στην ιστορία κι ένα από αυτά στον χώρο των θρίλερ είναι χωρίς δεύτερη σκέψη το Shutter Island. Με την κλασική έννοια του όρου. Όχι splatter προσπαθώντας να σε τρομάξει με αίματα. Όχι τέρατα με συνήθως όχι και τόσο καλά εφέ. Δε χρειάστηκε τίποτα απ’ όλα αυτά. Γιατί είχε ατμόσφαιρα, συναίσθημα, ερμηνείες που θα ζήλευε κάθε δραματική ταινία που διεκδικεί Όσκαρ κι ένα σενάριο που σε κάνει να αμφιβάλλεις μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο για τη νοητική διαύγεια του πρωταγωνιστή. Θα βρει ο Teddy (DiCaprio) την εξαφανισμένη από την ψυχιατρική πτέρυγα δολοφόνο ή μήπως οι υπολογισμοί του έχουν πέσει τραγικά έξω; Κανείς δεν ξέρει. Ίσως και κυριολεκτικά. Ο Leo, πάντως, μοναδικός.

«I justreally love doing what I do. I know every career is fleeting and there will betime periods when I don’t get the opportunities that I’m getting right now, soI am taking advantage of them» - Leonardo DiCaprio