6 βασικά αντικείμενα του σπιτιού που μπορείς να καθαρίσεις πανεύκολα

6 βασικά αντικείμενα του σπιτιού που μπορείς να καθαρίσεις πανεύκολα

Και για κανένα από αυτά δεν θα αφιερώσεις πάνω από 1 λεπτό!

Στην καθημερινότητα όλων μας συμβαίνει το εξής παράδοξο: μπορεί να αφιερώνουμε άπλετο χρόνο για να επαναλαμβάνουμε τις ίδιες δουλειές στο σπίτι μας, όμως αμελούμε να ασχοληθούμε με τον καθαρισμό κάποιων αντικειμένων, ο οποίος στην κυριολεξία δεν διαρκεί πάνω από ένα λεπτό. Δες παρακάτω 6 χαρακτηριστικά αντικείμενα που όλοι μας αφήνουμε συνεχώς βρώμικα αλλά και πώς μπορείς να ξεμπερδέψεις με αυτά στο... άψε σβήσε.


1.Σφουγγάρι: Αν και θα πρέπει να αλλάζεις τα σφουγγάρια (και του μπάνιου και της κουζίνας) τακτικά, μπορεί πολλές φορές να το αμελείς και να καθυστερείς να τα αντικαταστήσεις. Τουλάχιστον, όμως, φρόντισε να το απολυμαίνεις βάζοντάς το φούρνο μικροκυμάτων. Έτσι, θα καταφέρεις να σκοτώσεις όσα βακτήρια υπάρχουν πάνω τους.


2.Ανεμιστήρας: Τα πτερύγια του ανεμιστήρα συνήθως συγκεντρώνουν μεγάλη ποσότητα σκόνης με αποτέλεσμα όταν τον θέτεις σε λειτουργία εκτός από τη δροσιά που απολαμβάνεις, παράλληλα ο χώρος γύρω σου γεμίζει με σκόνη. Βάλε λοιπόν μια παλιά μαξιλαροθήκη σε καθένα από τα πτερύγια και άνοιξέ τον για λίγο έτσι ώστε η σκόνη να απορροφηθεί από το ύφασμα.


3.Κινητό τηλέφωνο: Το κινητό τηλέφωνο είναι ένα από τα πιο βρώμικα αντικείμενα που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας, γι' αυτό το λόγο μην παραλείπεις να το απολυμαίνεις. Απενεργοποίησέ το και άφησέ το για λίγη ώρα να κρυώσει. Ύστερα καθάρισε τα καλύμματά του με ένα πανί και λίγο οινόπνευμα, ενώ για την οθόνη χρησιμοποίησε ιδανικά ένα πανάκι με μικροΐνες προκειμένου να την γυαλίσεις.


4.Μαξιλάρι: Είναι ένα από τα αντικείμενα που χρησιμοποιούμε καθημερινά, κι όμως παραλείπουμε να πλένουμε συχνά. Φρόντισε παρόλα αυτά να τα φρεσκάρεις βγάζοντάς τα για λίγο στον ήλιο και τινάζοντάς το ώστε να φύγει η σκόνη που συγκεντρώνεται στο εσωτερικό τους.


5.Τηλεκοντρόλ: Όπως είναι αναμενόμενο τα τηλεκοντρόλ είναι γεμάτα με μικρόβια, αφού τις περισσότερες φορές τα πιάνουμε με βρώμικα χέρια. Φρόντισε λοιπόν να τα απολυμαίνεις συχνά με έναν πολύ απλό τρόπο: φτιάξε ένα μίγμα που θα περιέχει μισή ποσότητα νερού και μισή οινοπνεύματος και πέρασε την επιφάνειά του με αυτό και με τη βοήθεια ενός πανιού.


6.Πινέλα βαψίματος: Τα πινέλα βαψίματος είναι ένα από τα αντικείμενα που έρχεται συνεχώς σε επαφή με το δέρμα μας, επομένως πρέπει να διατηρούνται πάντοτε καθαρά. Για να το πετύχεις, γέμισε ένα φλιτζάνι με σαπουνόνερο και στριφογύρισέ τα μέχρι να καθαρίσουν. Ύστερα, απλά ξέπλυνέ τα και άφησέ τα να στεγνώσουν.

Διαβάστε ακόμη:

Το κόλπο για να κρατήσετε ποτισμένα τα φυτά σας όσο θα λείπετε σε διακοπές

Φεύγετε διακοπές; 6 tips για να φτιάξετε τέλεια τη βαλίτσα σας στο πι και φι!