6 μυστικά στα οποία ορκίζονται οι γυναίκες που έχουν πάντα καθαρό σπίτι

Τσακιρίδου Χριστίνα
6 μυστικά στα οποία ορκίζονται οι γυναίκες που έχουν πάντα καθαρό σπίτι

Απλά αλλά θαυματουργά tips που αξίζει να δοκιμάσεις.

Διανύουμε την ωραιότερη εποχή του χρόνου και η αλήθεια είναι πως η άνοιξη συνοδεύεται με μερικές συγκεκριμένες συνήθειες όπως το συχνότερο άνοιγμα των παραθύρων, το τακτικό ξεσκόνισμα κ.ά.

Κάθε νοικοκυρά θέλει ο χώρος της να δείχνει όμορφο, καθαρό και περιποιημένο ωστόσο πολλές φορές η έλλειψη χρόνου σε συνδυασμό με την κούραση οδηγούν σε ένα μικρό χάος εντός του σπιτιού.

Αντικολλητικό χαρτί για να σιδερώσεις; 7 άγνωστες χρήσεις για να δοκιμάσεις σήμερα

10 tips για να έχεις πάντα καθαρό σπίτι

Το τακτοποιημένο σπίτι δεν απαιτεί κόπο αλλά τον σωστό τρόπο, κι εγώ σήμερα θα μοιραστώ μαζί σου μερικά χρήσιμα tips που αξίζει να δοκιμάσεις για να κάνεις τη ζωή σου ευκολότερη.

1. Μη φύγεις από το σπίτι αν δεν στρώσεις το κρεβάτι

Το στρωμένο κρεβάτι δείχνει πάντα όμορφο και είναι το πρώτο βήμα για να ξεκινήσεις. Δεν χρειάζονται παρά μόνο δύο λεπτά για να το στρώσεις σωστά και πίστεψέ με το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει.

2. Μάζεψε και πλύνε άμεσα τα πιάτα

Αν αφήνεις στην άκρη για αργότερα πιάτα, ποτήρια και μαχαιροπήρουνα, σύντομα θα έρθεις αντιμέτωπη με μια στοίβα βρώμικων σκευών που θα πρέπει να πλύνεις. Είναι προτιμότερο να καθαρίζεις την ίδια ώρα ό,τι λερώνεις για να είναι η κουζίνα πάντα καθαρή.

3. Δώσε έμφαση στον καθαρισμό του ψυγείου

Ας είμαστε ειλικρινείς! Ένα καθαρό και γεμάτο τρόφιμα ψυγείο είναι ένα υπέροχο θέαμα. Φρόντισε κάθε εβδομάδα να απομακρύνεις τα χαλασμένα-τελειωμένα τρόφιμα και να καθαρίζεις σχολαστικά το ψυγείο ώστε να παραμένει καθαρό.

4. Μην αφήνεις τα άπλυτα για αργότερα

Όπως ακριβώς με τα πιάτα, έτσι και με τα άπλυτα ρούχα σου, καλό θα ήταν να υιοθετήσεις μια ρουτίνα καθαρισμού που θα σε εξυπηρετεί. Χώρισε τα άπλυτα ανά κατηγορίες και βάζε 1-2 πλυντήρια καθημερινά.

Αντικολλητικό χαρτί για να σιδερώσεις; 7 άγνωστες χρήσεις για να δοκιμάσεις σήμερα

5. Μη ξεχνάς τα σκουπίδια

Δεν είναι λίγες οι φορές που τα σκουπίδια δημιουργούν πολύ δυσάρεστες οσμές. Επένδυσε σε ένα μεγάλο κάδο απορριμμάτων τον οποίο θα αδειάζεις καθημερινά.

6. Φτιάξε πλάνο

Δημιούργησε ένα οργανόγραμμα στο οποίο θα έχεις μοιράσει τις δουλειές ανά ημέρα ώστε να μην δημιουργείται ακαταστασία στο σπίτι.

Στο video που ακολουθεί θα βρεις μερικά ακόμα χρήσιμα tips.

Πηγή κεντρικής: pexels.com