Η σχολή Etoile προωθεί τον Ελληνικό Γαστρονομικό Πολιτισμό σε όλο τον κόσμο!

Η σχολή Etoile προωθεί τον Ελληνικό Γαστρονομικό Πολιτισμό σε όλο τον κόσμο!

Μια "νόστιμη" ξενάγηση στις γεύσεις και την γαστρονομική κουλτούρα του τόπου μας

14 Πρέσβειρες και σύζυγοι πρέσβεων από όλες τις ηπείρους, πραγματικά απόλαυσαν ένα «βιωματικό» ταξίδι στην ελληνική κουζίνα, με αυθεντικές συνταγές, προιόντα ΠΟΠ αλλά και βραβευμένα ελληνικά κρασιά.


Οι καθηγητές executive chefs της σχολής κ.κ. Ν.Περλεγκής, Α. Μάνος και ο καθηγητής ζαχαροπλαστικής κ. Μ.Σαράβας «μύησαν» τις πρέσβειρες στα μυστικά των ελληνικών γεύσεων και η Σίσσυ Νίκα, σύμβουλος γαστρονομικού πολιτισμού, τους «γνώρισε» τα προιόντα ΠΟΠ που πρωταγωνιστούν στην διεθνή γαστρονομική σκηνή.

e2 435bf


Σε αυτό το «βιωματικό» σεμινάριο έμαθαν να ανοίγουν φύλλο, να φτιάχνουν σπανακοτυρόπιτα, γιουβετσάκι αλλά και χαλβά αγιορείτικο. Το μεσημέρι στο εστιατόριο της σχολής, ατενίζοντας την Ακρόπολη, απόλαυσαν τα δικά τους γευστικά «ποιήματα» με γνήσια ελληνική ταυτότητα. Οι γεύσεις έδεσαν αρμονικά με το βραβευμένο κρασί Νemea Reserve Semeli.



Το πρώτο στοίχημα πέτυχε, η σχολή Etoile, κατόρθωσε να συγκεντρώσει γύρω από ένα τραπέζι 14 διαφορετικές χώρες και να τους χαρίσει μια εμπειρία μοναδική πλημμυρισμένη με αρώματα, γεύσεις, προιόντα και χρώματα Ελλάδας.

Το επόμενο ραντεβού κλείστηκε σε ένα μήνα ... Στόχος της σχολής, είναι μέχρι το τέλος Μαίου, να έχουν περάσει από τα εργαστήρια γεύσης και τις κουζίνες της, όλοι οι πρέσβεις και οι ξένες αντιπροσωπείες, προκειμένου να γνωρίσουν την αυθεντική ελληνική γαστρονομία και τα προιόντα ΠΟΠ.

e3 ac88d


Το όραμα των ανθρώπων της Etoile είναι να προσφέρουν αφιλοκερδώς, τις εξειδικευμένες υπηρεσίες τους, στην προώθηση του ελληνικού γαστρονομικού πολιτισμού, αφού η σχολή εξειδικεύεται στην μαγειρική, ζαχαροπλαστική και τις ξενοδοχειακές σπουδές.
Μια προσπάθεια «από καρδιάς» προκειμένου, να προβάλουμε την γνήσια «εικόνα» της Ελλάδας στο εξωτερικό, την στιγμή που πραγματικά την έχει ανάγκη.

e4 61673

- Συμμετέχουν με παροχή προιόντων τους οι συνεταιρισμοί – ΕΑΣ ΝΑΞΟΥ, ΕΑΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ, ΕΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ, ΚΡΟΚΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ, ΜΑΣΤΙΧΑ ΧΙΟΥ, ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ, ΤΥΡΙΑ ΚΟΥΡΕΛΑΣ ΚΑΙ 4 ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ ΜΕ ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ
- Τα κρασιά Semeli και τα αρτοποιήματα της Κρητών ΄Αρτος.