Bettie Page: ο ορισμός του pin up

Bettie Page: ο ορισμός του pin up

Για όσους ακούν Puppini Sisters και λατρεύουν το burlesque glamour και τη Dita Von Teese, η Bettie Page είναι σίγουρα το απόλυτο είδωλο. Το κορίτσι που ξεκίνησε το 1950 σα μοντέλο και playmate για το περιοδικό Playboy, κατέληξε να φιγουράρει σε κάθε pin up καρτ ποστάλ της εποχής που σεβόταν τον εαυτό της. Μπορεί να ξεκίνησε το μόντελινγκ μετά από τη γνωριμία της με τον αστυνομικό Jerry Tibbs, ο οποίος στον ελεύθερο χρόνο του έβγαζε φωτογραφίες, αλλά το μέλλον της επιφύλασσε να γίνει η ιέρεια του καλλιτεχνικού γυμνού και το κορίτσι των πόστερ με τις λάγνες πόζες.

Ψηλόμεσες φούστες, καυτά σορτσάκια, μεγάλα μυτερά εσώρουχα, πλούσια μαύρα μαλλιά με τη χαρακτηριστική φράντζα κόκκινο κραγιόν και οτιδήποτε άλλο παρέπεμπε στο 50'ς look ήταν το στυλ που καθιέρωσε το διάσημο κορίτσι.

To κορίτσι που έλεγε συχνά, «μου αρέσει να κυκλοφορώ γυμνή και να κολυμπάω γυμνή γιατί νιώθω σαν ελεύθερο πουλάκι», μπορεί να μη βρίσκεται πια ανάμεσά μας, αλλά θα είναι το παντοτινό pin up είδωλο για κάθε φετιχιστή και λάτρη της δεκαετίας του 50 που σέβεται τον εαυτό του.