«MUTE»: Η Αθηνά Κόρδα μιλά στο Queen για τη νέα της συλλογή!

«MUTE»: Η Αθηνά Κόρδα μιλά στο Queen για τη νέα της συλλογή!

Μια καλοκαιρινή συλλογή διαφορετική από τις άλλες

Πως θα περιέγραφες του εαυτό σου;
Είμαι αρκετά αισιόδοξος άνθρωπος ακόμη και όταν τα πράγματα γύρω μου δυσκολεύουν ή ανατρέπονται. Αγαπώ πολύ τη ζωή και τους ανθρώπους που έχω επιλέξει να βρίσκονται γύρω μου. Παθιάζομαι με τη δουλειά μου και αφήνομαι σε αυτήν ολοκληρωτικά και με απόλυτη συγκέντρωση. Δίνω βάση πολύ στις λεπτομέρειες μέσα στη ζωή μου και αυτό πολλές φορές, με κάνει να γίνομαι αρκετά αυστηρή και απόλυτη πρώτα με τον εαυτό μου και αρκετές φορές με τους γύρω μου. Μου αρέσει πολύ να ταξιδεύω, να γεμίζω με νέες εικόνες και σκέψεις και μέσα από αυτό να ανακαλύπτω καθημερινά νέες πτυχές του εαυτού μου.


Πιστεύεις στις τάσεις; Αν ναι, τις ακολουθείς; Και πώς θα περιέγραφες το δικό σου, προσωπικό στυλ;
Οι τάσεις της μόδας δεν αφορούν μόνο την εμφάνιση αλλά όλους τους τομείς όπως, τη διακόσμηση, την τέχνη, ακόμα και τη συμπεριφορά των ανθρώπων. Με αυτή την έννοια ναι, πιστεύω σε αυτές. Είναι κάτι που δημιουργείται, αλλάζει ανάλογα με τις συνθήκες και καθορίζει πολλά πράγματα γύρω μας. Δεν τις ακολουθώ εξολοκλήρου, χρησιμοποιώ ίσως μόνο κάποια στοιχεία τους. Προτιμώ να εκφράζομαι μέσα από ένα δικό μου προσωπικό στυλ, το οποίο ακολουθείται από τις δικές μου αλλαγές, γι’ αυτό και δεν θα μπορούσα να το ονομάσω κάπως συγκεκριμένα. Νιώθω απλά καλά, με αυτά που φοράω γιατί εκφράζουν αυτό που είμαι.


Ποια είναι η μεγαλύτερη ευχαρίστηση που παίρνεις κάνοντας αυτή τη δουλειά;
Ό,τι καθημερινά μαθαίνω κάτι καινούριο και αυτή η διαδικασία, όσο το θέλεις φυσικά, δεν σταματάει ποτέ. Το περισσότερο διάστημα, το μυαλό μου βρίσκεται σε μία κατάσταση παρατήρησης και δημιουργίας. Κάποιες φορές είναι εξαντλητικό, όμως όταν υπάρξει το ανάλογο αποτέλεσμα, τα συναισθήματα είναι απερίγραπτα.


Τι έχεις ετοιμάσει για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2016 και από πού άντλησες έμπνευση γι' αυτή σου τη συλλογή;
Πολλές φορές μέσα στις συλλογές μου καταθέτω διαφορετικές εμπνεύσεις και θεματολογίες που προέρχονται από τα μέρη που επισκέπτομαι. Κάτι τέτοιο συνέβη και σε αυτή τη συλλογή που ονομάστηκε "MUTE", τονίζοντας με αυτό, την “παύση” των ήχων, μεταφέροντας την εμπειρία μου και τις εικόνες που είχα από ένα ταξίδι μου στο Capbreton. Η χρωματική παλέτα της, παρομοιάστηκε με την πορεία των κυμάτων, γι' αυτό και χρησιμοποίησα τα συγκεκριμένα χρώματα και υφάσματα. Είναι αρκετά διαφορετική από τις προηγούμενες μου συλλογές και εύχομαι το ίδιο διαφορετική και αποδεκτή να είναι και η επόμενη.

1 334ea
athinakorda 48189

Πού θα ήθελες να βρίσκεται το label "Athina Korda" σε 5 χρόνια από τώρα;
Προσπαθώ να μην κάνω τόσο μακρινά όνειρα και να ακολουθώ ότι έρχεται μπροστά μου. Σίγουρα έχω αρκετά πράγματα που θα ήθελα να κάνω. Καλό είναι να τα πω όταν γίνουν, για να μην μείνουν απλά όνειρα.


Και τέλος, ποια συμβουλή θα έδινες στις αναγνώστριες του Queen;
Να αγαπούν τη μοναδικότητά τους!

Athina Korda portrait 9ae81


Δες περισσότερα στο www.athinakorda.gr.