Athens Xclusive Designers Week: Το Queen.gr μπήκε στο σπίτι του Πάνου Απέργη και είδε πρώτο τα νέα σχέδια!

Athens Xclusive Designers Week: Το Queen.gr μπήκε στο σπίτι του Πάνου Απέργη και είδε πρώτο τα νέα σχέδια!

Τι θα παρουσιάσει ο αγαπημένος σχεδιαστής στη φετινή διοργάνωση του AXDW

Όπως σας είχαμε ενημερώσει ακολουθούμε πιστά την πορεία του Athens X-clusive Designers Week και ετοιμάζουμε πολλά και ενδιαφέροντα πραγματάκια με τους Έλληνες σχεδιαστές που έρχονται πρώτοι στην προτίμησή σας.

Στα πλαίσια λοιπόν της πλήρους κάλυψης του event επισκευθήκαμε έναν από τους πιο αναγνωρισμένους και αγαπητούς σχεδιαστές τόσο από άποψη πωλήσεων όσο και από άποψη πρωτοτυπίας, στον χώρο του!

Ο Πάνος Απέργης, συμμετέχει φέτος στο AXDW, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά current season με αρκετά βέβαια spring/summer κομμάτια... κάτι που μας έκανε εντύπωση μιας και πάντα έδειχνε την επόμενη σεζόν.

- Πάνο ενώ έχεις ετοιμάσει την ανοιξιάτικη κολεξιόν σου τι σε κάνει να παρουσιάζεις κυρίως την τωρινή;

Αποφάσισα να το κάνω για πρώτη φορά, εντελώς συνειδητά εφόσον αυτό που αυτή την περίοδο ενδιαφέρει το κοινό και κυρίως τους αγοραστές είναι τι θα φορέσουν τώρα. Εν καιρώ κρίσης μου κάνει λίγο out of date να δείχνω καλοκαιρινά από τώρα. Σίγουρα θα παρουσιάσω αρκετά κομμάτια όμως θα βασιστώ στην τρέχουσα σεζόν, προτείνοντας ιδέες που θα αποτυπωθούν καλύτερα στη σκέψη του fashion aware κοινού τη δεδομένη στιγμή.

-Τι σε έχει εμπνεύσει για τα φετινά σου σχέδια. Πάντα έχεις ένα θέμα- ένα βασικό άξονα.

Ναι, φέτος το theme είναι Africa. Έχω εμπνευστεί από την Αφρικανική κουλτούρα, το τοπίο, τη φιλοσοφία, τις τεχνοτροπίες. Full Africa, λοιπόν!

-Το έθνικ στοιχείο είναι πάντα κυρίαρχο στις συλλογές σου. Θα χαρακτήριζες τον εαυτό σου σαν έθνικ σχεδιαστή;

Θα μπορούσα. Αγαπώ κάθετί έθνικ και εμπνέομαι από άλλες κουλτούρες, πολιτισμούς, τεχνικές, την ιστορία άλλων λαών. Πάντα χρησιμοποιώ το έθνικ στοιχείο και πιστεύω ότι με χαρακτηρίζει. Φυσικά δεν υπάρχουν περιορισμοί στις ιδέες και τα σχέδια, αλλά το έθνικ το λατρεύω.

-Και προκειμένου να το κάνεις αυτό ταξιδεύεις; Κάνεις ταξίδια δηλαδή σε διάφορα μέρη απ΄ όπου και εμπνέεσαι;

Ναι, ταξιδεύω μου αρέσει πολύ, αν και τώρα όχι τόσο συχνά όσο παλιότερα. Διαβάζω όμως, ενημερώνομαι, το ψάχνω πολύ κοινώς...

-Τα υφάσματα που χρησιμοποιείς μιας και όταν ήρθα φτιάχνατε prints στον υπολογιστή φαντάζομαι δεν υπάρχουν κάπου έτοιμα, ε;

Όχι όλες οι στάμπες- ακόμη και στα πιο απλά t-shirts, τα prints, τα υφάσματα και τα εμπριμέ είναι δικά μου. Δεν υπάρχει τίποτα έτοιμο.

-Δηλαδή έχεις την ιδέα, σχεδιάζεις και υπάρχει ένα group ατόμων που την κάνει πράξη;

Ακριβώς αυτό. Ό, τι βλέπεις στη συλλογή είναι μοναδικό και είναι αποκλειστικά Panos Apergis.

-Βλέπω και πάρα πολλά αξεσουάρ, επίσης έθνικ, περίτεχνα... είναι και αυτά δικά σου;

Ναι, εμείς τα φτιάχνουμε. Βρίσκουμε τα υλικά, έχουμε την ιδέα- αυτή τη φορά Africa και προχωράμε.

-Γενικά σου αρέσει να έχεις σε πρώτο πλάνο το εκκεντρικό στοιχείο, παρότι τα κομμάτια σου είναι απόλυτα φορέσιμα... Πώς το καταφέρνεις αυτό;

Ναι, μου αρέσει πολύ το ιδιαίτερο στοιχείο, θέλω να δίνω μία ξεχωριστή πρόταση αλλά το να μπορεί να φορεθεί η κάθε δημιουργία μου παίζει μεγάλο ρόλο για μένα! Τι να το κάνεις διαφορετικά; Ας πούμε κάτι μπορεί να το φορέσεις εσύ, αλλά και μία πιο κλασική γυναίκα που δεν τολμά να πειραματιστεί τόσο.

-Μου κάνει εντύπωση ο χώρος σου, ο οποίος έχει φυσικά πολλά έθνικ στοιχεία και πολλά vintage αντικείμενα...

Ισχύει, αν θέλεις μπορείς να τραβήξεις μερικές φωτό...

-Κάτι άλλο που μου κάνει εντύπωση είναι το φίδι σου στο ατελιέ! Σου αρέσουν τα φίδια;

Αχ μωρέ ο καημένος! Είναι πολύ ήσυχος. Είναι ένα corn snake και αυτή την εποχή αλλάζει δέρμα. Όχι δεν έχω κάποιο θέμα με τα φίδια και τα ερπετά, μου αρέσουν πολύ τα ζώα γενικότερα και είμαι γραμμένος σε πολλές φιλοζωικές. Απλά δεν είχε βρει κάποιο σπίτι και επειδή δεν γινόταν να επιζήσει τον πήρα εγώ.

-Νομίζω αρκούν αυτά για τώρα, θα δούμε περισσότερα στο X-clusive! Να κρατάμε και λίγο το suspense...

Φυσικά, ας μην τα προδώσουμε όλα!

*Δείτε τις αποκλειστικές φωτογραφίες και πάρτε μία γεύση για το τι μας επιφυλάσσει ο Πάνος σε αυτό το show.... Eμείς βρήκαμε ευκαιρία να δοκιμάσουμε μερικά ιδιαίτερα γιλέκα και ερωτευτήκαμε αυτό το distressed δερμάτινο με τις χάντρες! Από ό, τι καταλάβαμε θα δούμε μεγάλες στάμπες, υφαντά, πρωτότυπα prints, χάντρες, φλουριά, δέρμα και κρόσσια, πολύ χρώμα και γούνινες λεπτομέρειες. Τα υπόλοιπα τα αφήνουμε για τη μεγάλη μέρα!

Διαβάστε ακόμη:

Athens Xclusive Designers Week: θα πραγματοποιηθεί στις 20-23 Οκτωβρίου

Athens Xclusive Designers Week: Ο Δημήτρης Στρέπκος των Celebrity Skin ετοιμάζεται