Ανακοινώθηκε: ο Alexander Wang αναλαμβάνει τον Balenciaga

Ανακοινώθηκε: ο Alexander Wang αναλαμβάνει τον Balenciaga

Οι φήμες επαληθεύτηκαν σήμερα με επίσημη ανακοίνωση.

Την προηγούμενη εβδομάδα το διαδίκτυο και τα social media πλημμύρισαν με την είδηση πως ο σχεδιαστής Alexander Wang αναλαμβάνει τα ηνία του οίκου Balenciaga αντικαθιστώντας τον Nicolas Ghesquière . Σήμερα το απόγευμα μια ανακοίνωση με αμοιβαία κολακευτικά σχόλια τόσο από τον Alexander όσο και από τους διευθύνοντες του PPR, του ομίλου που έχει στην κατοχή του το ιστορικό maison, έρχεται να το επιβεβαιώσει.

O Alexander Wang , λοιπόν, θα επιμελείται τόσο την ανδρική και τη γυναικεία όσο και τη συλλογή αξεσουάρ του διάσημου οίκου Balenciaga που σε λίγα χρόνια θα κλείσει εκατό χρόνια από την ίδρυσή του από τον Cristóbal Balenciaga, ενώ παράλληλα θα «τρέχει» και τη δική του σειρά. Μάλιστα ξεκινά αμέσως με τη συλλογή του επόμενου χειμώνα που ακόμη δεν γνωρίζουν πως θα παρουσιάσουν και αν θα γίνει στο πλαίσιο του fashion week του Φλεβάρη όπως είθισται.

Είναι σίγουρα μια μεγάλη στροφή προς την εμπορικότητα για τον οίκο Balenciaga, ακολουθώντας το παράδειγμα του Dior. Για να δούμε θα τους βγει σε καλό; Ή σε εποχές κρίσης και με την οικονομία της Γηραιάς Ηπείρου να καταρρέει η δημιουργικότητα, η μοναδικότητα και οι εμπνευσμένοι «αβαντγκαρντιστές» είναι εκείνοι που τελικά θα επιβιώσουν από τη μαζικότητα και θα αναδειχθούν;

Διαβάστε επίσης:

Balenciaga τσάντες & celebrities: μια σχέση αγάπης που μετρά μια δεκαετία

Ο Balenciaga και ο Ghesquière χωρίζουν τους δρόμους τους