Balenciaga τσάντες & celebrities: μια σχέση αγάπης που μετρά μια δεκαετία

Balenciaga τσάντες & celebrities: μια σχέση αγάπης που μετρά μια δεκαετία

Μπορεί ο Ghesquière να έφυγε από τον οίκο Balenciaga, όμως, η κληρονομιά που άφησε δεν θα ξεχαστεί εύκολα (ευτυχώς).

Ο Nicolas Ghesquière, μετά από δεκαπέντε χρόνια στα ηνία του οίκου Balenciaga αποτελεί και επίσημα παρελθόν από το Σάββατο για το διάσημο maison. Το έργο του όλα αυτά τα χρόνια περιλαμβάνει εξέχουσες αλλά και κακές στιγμές, ενώ κατόρθωσε να αναβιώσει τον οίκο και να σχεδιάσει δημιουργίες που χαρακτήρισαν κυριολεκτικά συγκεκριμένες σεζόν. Οι περισσότεροι, όμως, θα τον θυμούνται για τις τσάντες που σχεδίασε και που συμπεριλαμβάνονται στο πάνθεον των iconic τσαντών που συμβολίζουν δύναμη, επιτυχία και κομψότητα.

Τι χρειάζεται, όμως, για να γίνει μια τσάντα iconic και με αειθαλή επιρροή στις μάζες όσα χρόνια και αν περάσουν; Τι κάνει μια «it» τσάντα θρυλική; Σίγουρα το να την κρατήσει η σωστή γυναίκα τη σωστή στιγμή βοηθάει, όμως, εδώ (όπως και με τις τσάντες «Jane Birkin» του Hermès, «Jackie O» του Gucci, «Βaguette» του Fendi) συμβαίνει κάτι παραπάνω. Τις κράτησαν οι σωστές γυναίκες τη σωστή στιγμή για παραπάνω από μια δεκαετία.

Από την Kate Moss και τη Sienna Miller που λάτρεψαν τις Balenciaga σε όλα τα χρώματα μέχρι την Catherine Deneuve και πάμπολες starlets, «it» κορίτσια, socialite και C-listers που τις κράτησαν κάποια στιγμή, οι Balenciaga τσάντες έγιναν αντικείμενο πόθου και εδραιώθηκαν ως must-have στο μυαλό κάθε γυναίκας. Όσο για τον Nicolas, όταν ρωτήθηκε για την τσάντα «Lariat» που έγινε αμέσως ανάρπαστη απάντησε πως τη πρωτοσχεδίασε το 2001 με σκοπό να κρατούν κάτι τα μοντέλα στην πασαρέλα.

Διαβάστε επίσης:

Fendi 2Jours Elite: η τσάντα που έγινε αμέσως αντικείμενο πόθου

Οι celebrities αγαπούν την νέα φλοράλ Prada τσάντα

Chloé «Alice»: άλλη μια τσάντα που λατρεύουν οι celebrities