Το χάος κρυμμένο στην ντουλάπα μου

Το χάος κρυμμένο στην ντουλάπα μου

Αν ανοίξεις την ντουλάπα και το θέαμα είναι όπως στην παραπάνω εικόνα, το πρώτο που θα κάνεις σίγουρα είναι να την ξανακλείσεις ή να πάρεις αυτό που θες βιαστικά πριν αντιληφθείς τι γίνεται εκεί μέσα. Μέγα λάθος.

Αν δεν μπορούμε να βάλουμε την ζωή μας σε μια τάξη, ας βάλουμε την ντουλάπα μας τουλάχιστον.

Βλέπετε η ντουλάπα δεν είναι ψυγείο που το ανοίγεις κάθε ένα τέταρτο να δεις αν γέννησε ή αν άφησε κάποιος, κάτι μέσα. Είναι κάτι πιο προσωπικό, αφού την έχουμε χτίσει εμείς οι ίδιοι με ατελείωτες ώρες shopping. Ας την αγαπήσουμε λίγο παραπάνω και ας την κάνουμε πιο εύχρηστη.

Ώρα να βάλουμε τα ρούχα μας σε τάξη. Ξεκινώντας, θα διαχωρίσουμε τα ρούχα μας από το στυλ τους π.χ. πρωινά, απογευματινά, casual, βραδινά κλπ. Αφού τελειώσουμε αρχίζουμε να κρεμάμε την κάθε κατηγορία ρούχων στην ντουλάπα μας σύμφωνα με το χρώμα τους. Τι εννοώ; Έστω πως ξεκινάμε με τα casual. Έχω τρία t-shirt, ένα κοκκινόμαυρο ριγέ, ένα άσπρο και ένα πράσινο, μία ζακέτα καφέ, ένα μακό φόρεμα μπεζ με ροζ και μία φούστα τζην. Πρώτα θα κρεμάσουμε το άσπρο t-shirt και μετά θα ακολουθήσουν το φόρεμα, η ζακέτα, το πράσινο t-shirt και το κοκκινόμαυρο, στο τέλος θα βάλουμε και την τζην φούστα. Αν σας φαίνεται δύσκολο τότε μπορείτε να τα χωρίσετε μόνο χρωματικά, το αποτέλεσμα είναι εξίσου εκπληκτικό.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για εξοικονόμηση χώρου μην κρεμάτε τζην, φούτερ, πλεχτά και t-shirt. Τα τζην μπορούν να τοποθετηθούν σε στοίβες πάνω σ' ένα ράφι πάρα πολύ όμορφα, το ίδιο και τα φούτερ. Βέβαια τα t-shirt κάποιες τα θέλετε ανοιχτά, όπως κι εγώ άλλωστε, οπότε το αφήνω πάνω σας. Επίσης τα γουνάκια σας μπορείτε να τα γυρίσετε από την ανάποδη για να μην έχουν τόσο όγκο. Αν τώρα τα φουλάρια σας έχουν φτάσει σε σημείο να είναι περισσότερα από τα ρούχα σας όπως συνέβη σε μένα τότε λυπάμαι δεν έχω κάποια λύση στο πρόβλημά σας -ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΖΗΤΑΩ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ- αλλά σε περίπτωση που κυμαινόμαστε σε λογικά πλαίσια τότε μια υφασμάτινη παπουτσοθήκη με φερμουάρ για να κλείνει είναι ότι καλύτερο. Τοποθετείτε τα φουλάρια σας διπλωμένα και αν σας μείνει χώρος μπορείτε να βάλετε από ζώνες, γάντια, σκούφους, μέχρι κολάν και καλσόν, οτιδήποτε δηλαδή μπορεί να χωρέσει.

Είναι πολύ εύκολο και δε θα σας πάρει πολύ χρόνο αν έχετε όρεξη, πιστέψτε με. Και ένα τελευταίο μυστικό: όταν τελειώσετε ψεκάστε με το άρωμα σας και κλείστε γρήγορα την ντουλάπα. Το άρωμα θα μείνει στα ρούχα σας και θα μυρίζει ακόμη και τις ημέρες που ίσως ξεχάσετε να το βάλετε.