Να γιατί η Grace Coddington θα λείψει πολύ από τη Vogue

Να γιατί η Grace Coddington θα λείψει πολύ από τη Vogue

Η Grace Coddington αποχώρησε από τη θέση της Creative Director της Αμερικάνικης Vogue με μια λιτή ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στο Business of Fashion. Ο λόγος δεν είναι η συνταξιοδότηση της αφού, αν και είναι 74, η υπερδύναμη του styling δεν έχει διάθεση να κρατήσει την οργιώδη φαντασία της για τον εαυτό της.

Η γυναίκα που εδώ και τρεις δεκαετίες άλλαξε την εικόνα του περιοδικού μόδας αν όχι της μόδας εν γένει θα αναλάβει άλλα project ως εξωτερική συνεργάτης του εντύπου ενώ θα συνεχίσει να επιμελείται εξαιρετικές παραγωγές αφηγούμενη την ονειρική μόδα που τόσα χρόνια με πειθώ και όραμα υπηρέτησε.

Style icon η ίδια, με τα χαρακτηριστικά, πύρινα σαν φωτιά από κόσμους φαντασίας μαλλιά της, η Coddington θα παραμείνει στην κορυφή της πυραμίδας στο χώρο της εικόνας και του στιλ αλλά αυτή τη φορά θα αφήσει το ταλέντο της ελεύθερο για να συνεργαστεί με πολλούς - το πώς αρκεί μια θέαση του ντοκιμαντέρ The September Issue για να σας υπενθυμίσει την αφοσίωση της στη μαεστρία του styling.

Επιμένοντας στην επιτομή του ονείρου και της μόδας φήμες θέλουν την Coddington να αναλαμβάνει δημιουργικά καθήκοντα στον (εξίσου λάτρη του φαντασιακού με την ίδια) οίκο μόδας Comme des Garçons, το ταλέντο της Grace Coddington θα εκπροσωπείται πλέον από το εμβληματικό creative agency του Μεγάλου Μήλου, το Great Bowery. Ξεφυλλίζουμε ένα ενδεικτικό portfolio από δουλειές της που μας έκαναν να αγαπήσουμε τη μόδα ως τέχνη –που είναι.

Δες τις φωτογραφίες στο cnn.gr