Loulou de La Falaise: Γεννημένη μούσα!

Loulou de La Falaise: Γεννημένη μούσα!

Η fashion persona που με το στυλ της σημάδεψε έναν από τους πιο iconic παρισινούς οίκους

Η Louise Vava Lucia Henriette Le Bailly de La Falaise, γνωστή ως Loulou, γεννήθηκε το 1948, σε μία οικογένεια γνωστή για τις απίστευτα στυλάτες γυναίκες της. Η γιαγιά της, Lady Rhoda Birley, παντρεύτηκε τον διάσημο πορτραιτίστα Sir Oswald Birley, και ήταν μία εκκεντρική Ιρλανδέζα καλλονή, γνωστή για τους κήπους της και την αγάπη της για την τέχνη, ενώ η μητέρα της, Maxime de La Falaise, επίσης διάσημη για την ομορφιά της, υπήρξε μούσα της θρυλικής Elsa Schiaparelli και των οίκων Paquin και Emilio Pucci. Η Maxime παντρεύτηκε τον Γάλλο αριστοκράτη Alain Le Bailly de La Falaise και, δύο χρόνια αργότερα, ήρθε στον κόσμο η κόρη τους.

Η Loulou, από τα πρώτα, κιόλας, χρόνια της ζωής της, έκανε εμφανή την αγάπη της για τη μόδα αλλά και το προσωπικό της στυλ, έχοντας κληρονομήσει τον πραγματισμό και την εκκεντρική βρετανική φινέτσα, αλλά και την γαλλική κομψότητα. Το 1968, μέσω του κοινού τους φίλου, Fernando Sánchez, η de la Falaise γνωρίζεται με τον νεαρό τότε Yves Saint Laurent, ο οποίος έπαθε, από την πρώτη στιγμή, εμμονή μαζί της. Ο σχεδιαστής άρχισε αμέσως να «βομβαρδίζει» την όμορφη κοσμική με κουτιά με δημιουργίες της ενώ, το 1072, την κάλεσε να δουλέψει μαζί του, στη δημιουργία καπέλων και κοσμημάτων για τον οίκο του. Αυτή ήταν η αρχή μίας φιλίας- συνεργασίας που κράτησε για τριες δεκαετίες- μέχρι το τέλος της ζωής του σχεδιαστή.

Η Loulou έφερε στο ατελιέ του Yves Saint Laurent το μποέμ πνεύμα της αγγλικής αριστοκρατίας και τον ενέπνευσε να μετουσιώσει το hippie πνεύμα της εποχής, τα έντονα χρώματα της φύσης του αγαπημένου του Μαρόκο, και, ουσιαστικά, να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο ντύνονταν οι γυναίκες για πολλές δεκαετίες μέχρι τότε. Από τα πρώτα του, σχεδόν, βήματα, υπήρξε αναπόσπαστο κομμάτι της ομάδας του.

Διαβάστε ακόμα:
Burberry: Η ιστορία του βρετανικού οίκου που έκανε την καμπαρντίνα το πιο hot fashion item
Missoni: Η fashion δυναστεία που έκανε διάσημο το ζιγκ ζαγκ
Μοντγκόμερι: Το αγαπημένο πανωφόρι έχει τις ρίζες του στον βρετανικό στρατό