Το όνειρο της ιδανικής επιδερμίδας

Το όνειρο της ιδανικής επιδερμίδας

Τι είναι αυτό που θέλουν οι γυναίκες ανά τον κόσμο σήμερα στο κομμάτι της ομορφιάς και ποια είναι τα νέα κριτήρια νεότητας;

Πέρα από τις ρυτίδες και την απώλεια της σφριγηλότητας, οι γυναίκες αναζητούν μια επιδερμίδα χωρίς ίχνος ατέλειας. Αναζητούν την ιδανική επιδερμίδα. Όπως στην κοσμετολογία, η επιστημονική κατανόηση εξελίσσεται, έτσι και οι προσδοκίες των γυναικών αυξάνονται: ο τρόπος που βλέπουν την επιδερμίδα τους να συμπεριφέρεται με την πάροδο του χρόνου, τις κάνει να αναζητούν όλο και περισσότερα για μια νεανική, όμορφη και υγιής επιδερμίδα.

Μία έρευνα που διεξήχθη από τα εργαστήρια ερευνών της L'Oreal, σε 4 χώρες, στις 4 ηπείρους, ώστε να εξασφαλιστεί η εθνική και κλιματική ποικιλία καθώς και όλοι οι τύποι των γυναικών και επιδερμίδας: Γαλλία, Κίνα, Βραζιλία και ΗΠΑ. 385 γυναίκες όλων των φυλών, καυκάσιες, λατίνες, ασιάτισσες και αφρο-αμερικάνες ηλικίας 20-60 ετών, αποκάλυψαν τα όνειρά τους σε ένα μαραθώνιο δεκάδων ωρών συνεντεύξεων.

Παρατηρώντας τις γυναίκες την ώρα που ακολουθούν την δική τους ρουτίνα ομορφιάς, με σκοπό να κατανοήσουν καλύτερα τις ανάγκες τους, η έρευνα «άκουσε» τις γυναίκες και εντόπισε τις νέες εξελίξεις στο χώρο της ομορφιάς. Το αποτέλεσμα αυτής οδήγησε στην δημιουργία της Idealia της Vichy που θα κυκλοφορήσει το Μάρτιο.

Οι γυναίκες μίλησαν για τη συμπεριφορά της ιδανικής επιδερμίδας σε βάθος. Θέλουν να μπορούν να εμπιστεύονται την επιδερμίδα τους σαν να ήταν αυτόνομη, να ξέρουν πως θα αντιδράσει και πως θα προσαρμοστεί σε κάθε κατάσταση, πως θα προστατευτεί και πως θα αναγεννηθεί. Αναζητούν την «εσωτερική» ομορφιά της επιδερμίδας, ζωντανή, εκφραστική, με διάρκεια. Θέλουν να μπορούν να στηρίζονται στις σε βάθος βιολογικές διεργασίες της επιδερμίδας τους και όχι μόνο στην επιφανειακή επιδιόρθωση, με στόχο την τέλεια χωρίς σημάδια, ιδανική επιδερμίδα.

Παράλληλα εξέφρασαν την γνώμη τους για το πως η ιδανική επιδερμίδα θα έπρεπε να συμπεριφέρεται και να φαίνεται στην επιφάνεια. Η έρευνα αποκάλυψε νέα κριτήρια νεότητας που συνδέονται με την σε βάθος υγεία της επιδερμίδας που αντανακλά στην επιφάνεια ένα ιδανικό αποτέλεσμα: λείανση και ομοιογένεια, χωρίς κηλίδες, κοκκινίλες και δυσχρωμίες. Επιδερμίδα απαλή και ομοιόμορφη στην υφή που λάμπει από υγεία.