Έχουμε ελεύθερη σχέση 2 χρόνια, αλλά έχω κολλήσει. Αυτός με βλέπει ως καβάτζα. Τι να κάνω;

Έχουμε ελεύθερη σχέση 2 χρόνια, αλλά έχω κολλήσει. Αυτός με βλέπει ως καβάτζα. Τι να κάνω;

Αγαπητέ Dr. Love,

Πριν δύο χρόνια ξεκίνησα μια "ελεύθερη" σχέση με ένα παιδί ένα χρόνο μικρότερο μου, που γνώρισα στις καλοκαιρινές διακοπές. Δεν είχαμε κανονική σχέση, καθώς μένουμε σε διαφορετικές πόλεις και είναι δύσκολο προφανώς. Το περσινό καλοκαίρι μετά από ένα χρόνο ολοκληρώσαμε τη "σχέση" μας η οποία κάποιες μέρες μετά ωστόσο χάλασε λόγω δικού μου λάθους.
Όπως και να έχει τα ξαναβρήκάμε και συνεχίσαμε και μετά το τέλος του καλοκαιριού. Τότε άρχισε να ανοίγεται περισσότερο και μου είπε να το δω όσο πιο σοβαρά μπορώ. Ένας καβγάς όμως ένα μήνα μετά οδήγησε στο να μην μου ξαναμιλήσει παρά την προσπάθεια μου να τα ξαναβρούμε. Να φανταστείς, ούτε το καθιερωμένο Χρόνια Πολλά στα γενέθλια μου δεν είπε. Ξεκινήσαμε πάλι την επαφή με δίκη μου πρωτοβουλία στις αρχές του μήνα κ έχουμε μιλησει άλλες 2 φορές από τότε. Μου τα λέει όμως περίεργα, και παρά το γεγονός ότι αναφέρει έμμεσα ότι θα ξανακάνουν κάτι το καλοκαίρι, νιώθω ότι με βλέπει πιο πολύ ως καβάτζα.
Τι να κάνω; Να ξαναπροσπαθησω μαζί του και να συζητήσω τις ανησυχίες μου ή απλά να προχωρήσω και να ξεκολλησω (μεγαλο κόλλημα όσους μήνες δε μιλούσαμε);

Αγαπητή φίλη,

Η αλήθεια είναι πως όταν είσαι σε μια σχέση από απόσταση τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα. Και γίνονται ακόμα δυσκολότερα όταν η επαφή σας από κοντά είναι μόνο το καλοκαίρι.
Αν δεν καταφέρετε να είστε μαζί και κάποιο διάστημα μέσα στον χειμώνα, τότε η σχέση σας δεν θα ξεφύγει ποτέ από την κατηγορία "ελεύθερη". Αυτό είναι μια πικρή αλήθεια, όπως και το γεγονός ότι δεν ξέρεις τι κάνει αυτός στη πόλη του. Ναι, ok, σου λέει, αλλά πραγματικά δεν ξέρεις. Για παράδειγμα μπορεί να μην σου μιλούσε τόσο καιρό γιατί είχε άλλη και όταν άρχισε να πλησιάζει το καλοκαίρι να ξεκίνησε και πάλι την επαφή για να μην χάσει το σιγουράκι το καλοκαιρινό. Δηλαδή εσένα.

Το θέμα σε αυτή την περίπτωση είναι τι θέλεις εσύ. Πιστεύεις ότι αξίζει να το παλέψεις για να είστε μαζί; Βλέπεις ότι υπάρχει μέλλον και προοπτικές σε αυτή τη σχέση; Ε, τότε καλά θα κάνεις να του μιλήσεις, να του πεις τις ανησυχίες σου και να συζητήσετε για το πώς βλέπετε τα πράγματα. Άλλωστε πριν από μερικές αποφάσεις, καλό είναι να κάνεις μια κουβέντα πρώτα. Ψύχραιμα και ωραία και όπου βγάλει.