Cocoon: Ένα καταφύγιο μόνο για σένα!

Cocoon: Ένα καταφύγιο μόνο για σένα!

Η γυάλινη μπάλα- ησυχαστήριο

Το Cocoon 1, στην απλή του εκδοχή είναι μια γυάλινη σφαίρα που το πάτωμά της καλύπτεται με ένα στρογγυλό μαξιλάρι και επιτρέπει στον χρήστη να εξασφαλίζει ιδιωτικότητα και απομόνωση σε ένα δημόσιο χώρο, όπως ένα πάρκο, χωρίς να χάνει την οπτική επαφή με το περιβάλλον.

Δεν είναι όμως αυτή η μόνη χρήση του, οι σχεδιαστές του από το στούντιο Micasa Lab έχουν σχεδιάσει έπιπλα που μπορούν αν προσαρμοστούν στο εσωτερικό του Cocoon 1 και να μετατρέψουν τον περιορισμένο χώρο του, σε χώρο αποθήκευσης, αλλά ακόμα και σε κουζίνα, εφοδιασμένη με μπαταρία που μπορεί να την τροφοδοτεί με ενέργεια 40 ώρες, αλλά και Wi-Fi για να μπορείτε να συνδεθείτε στο διαδίκτυο.

Πάντως θα ήταν λίγο αστείο να έβλεπες κάποιον στο πάρκο να είναι μέσα στη γυάλα. Φαντάζεστε να πηγαίνατε σε ένα πάρκο και να ήταν γεμάτο με γυάλινες μπάλες; Απομονωμένοι άνθρωποι χωρίς καμία επαφή με τους συνανθρώπους τους και το περιβάλλον , πέραν της οπτικής. Κάτι τέτοια δημιουργήματα μοιάζει να θέλουν να μας προετοιμάσουν για ένα μέλλον όπου δεν θα υπάρχει τίποτα έξω που να μας προσελκύει και να το αγαπάμε και αφού η επαφή είναι μόνο οπτική, τα δέντρα και η φύση θα μπορούν να αντικατασταθούν από γιγαντοοθόνες που θα δείχνουν δέντρα και φύση.

Διαβάστε ακόμη:

Από αχυρώνας... πολυτελής βίλα!

Το πιο μικρό ξενοδοχείο στον κόσμο!