Τα 10 μικρότερα σπίτια στον κόσμο!

Τα 10 μικρότερα σπίτια στον κόσμο!

Που βρίσκονται και πώς μπορεί να ζήσει κανείς μέσα σε ένα τόσο μικροσκοπικό χώρο;

Υπάρχουν πάντα πολλά μειονεκτήματα όταν ο χώρος είναι περιορισμένος, αλλά δεν είναι κανόνας ότι ένα μεγάλο σπίτι είναι πάντα και το καλύτερο. Ορισμένα μικρά σπιτάκια είναι χαριτωμένα, πρακτικά και φυσικά πολύ στιλάτα. Κάποια πολύ ευφάνταστα και άλλα σχεδόν αστεία! Ποια είναι όμως τα μικρότερα στον κόσμο;

Αυτά τα κυκλικά ξύλινα σπίτια είναι σπονδυλωτά και έχουν σχεδιαστεί από Γερμανούς φοιτητές για να ενσωματώσουν πολλές χρήσεις σε ένα μικρό χώρο. Το σπιτάκι λειτουργεί όπως ο τροχός που μέσα του περπατάει το ποντίκι. Ο ιδιοκτήτης μπορεί να αλλάξει τη δομή περιστρέφοντάς το περπατώντας στο κέντρο του. Με αυτή τη διαδικασία η μονάδα ενεργοποιείται και αποκαλύπτει ένα κρεβάτι, πολυθρόνα, τραπέζι, ντους, τουαλέτα, ή μία κουζίνα – όλα στον ίδιο χώρο!

Ο Jay Shafer του Tumbleweed Tiny House Company εδώ και 5 χρόνια ζει σε σπίτια που είναι μικρότερα και από τα ντουλάπια των περισσότερων ανθρώπων. Αν και μικρά, αυτά τα σπίτια, χωράνε μέσα τους όλα όσα χρειάζεται ένας άνθρωπος για να ζήσει: ένα χώρο εργασίας, υπνοδωμάτιο, μπάνιο (με ντους και τουαλέτα) και χώρο καθιστικού. Μερικά σχέδια περιλαμβάνουν και βεράντα.

Το κόκκινο Quay House είναι το μικρότερο σπίτι της Βρετανίας και είναι ένα τουριστικό αξιοθέατο στην Conwy της Ουαλίας. Οι διαστάσεις του είναι 3 Χ 1,8 μ. μέχρι το 1900 μέσα κατοικούσε ένας ψαράς με ύψος περίπου στα δύο μέτρα, με δυσκολία θα μπορούσε να χωρέσει ο ίδιος, και όμως είχε μέσα όλα τα απαραίτητα για τη διαβίωση.

Το Micro Compact Home με χώρο μόλις 2,6 κυβικά μέτρα, με κάποιο τρόπο καταφέρνει να περιλαμβάνει χώρο για δύο διπλά κρεβάτια, ένα μπάνιο, σαλόνι, τραπεζαρία, χώρο για 4-5 άτομα, με κουζίνα και κορυφαίας τεχνολογίας μέσων ψυχαγωγίας. Είναι αρκετό για να σας κάνει να θέλετε να μείνετε μέσα.

Αυτό είναι το μικρότερο σπίτι στο Τορόντο του Καναδά. Με μόνο 28 τετραγωνικά μέτρα χώρο η συμπαθητική εμφάνισης του έχει κάνει πολλούς να το λατρέψουν, μεταξύ αυτών και η Celebrity Ellen Degeneres που έκφρασε την επιθυμία να το αγοράσει.

Αυτό το αστείο σχεδόν ρυμουλκούμενο μικροσκοπικό σπιτάκι έχει σχεδιαστεί από τον κύριο Paul Elkins. Υπάρχει χώρος μόνο για ένα άτομο και αν χρειαστείτε τουαλέτα θα πρέπει να την αναζητήσετε στην ατέλειωτη φύση που θα υπάρχει γύρω σας. Ο φούρνος και το σύστημα θέρμανσης τροφοδοτείται πλήρως από μία ανεμογεννήτρια, αν και...σε τόσο μικρό χώρο η θέρμανση του σώματος αρκεί από μόνη της.

Οι σχεδιαστές του studio Twelve Cubed δημιούργησαν αυτό το μικροσκοπικό σπίτι που είναι εξοπλισμένο με πλυντήριο πιάτων, φούρνο μικροκυμάτων, μπάνιο, ντουλάπα και άπλετο φυσικό φως. Η αποστολή του είναι να επιτρέψει σε περισσότερους ανθρώπους να μένουν σε βιώσιμους χώρους, ο σχεδιασμός του πάντως το κάνει πολύ χαριτωμένο.

Τα σπίτια που ανήκουν στην κατηγορία Nano Living System είναι εξοπλισμένα με καλή μόνωση και ηλιακά συστήματα για θέρμανση και εξοικονόμηση ενέργειας. Τα δωμάτια είναι μετατρέψιμα και μπορούν να προσαρμοστούν στις ανάγκες της οικογένειας κατά τη διάρκεια της ημέρα. Δημιουργήθηκαν για να δώσουν λύση στην παγκόσμια λύση στέγασης. Αυτό των 25 τετραγωνικών μέτρων σπίτι έχει σχεδιαστεί για να στεγάσει μία τετραμελή οικογένεια.

Εμπνευσμένα από τις πινακίδες των δρόμων, υπάρχουν σπίτια που μπορούν να τοποθετηθούν παντού, ακόμη και πάνω σε στύλους που έχουν πακτωθεί στον πάτο της θάλασσας. Σύμφωνα με του πολωνούς δημιουργούς του Front Architects, το σπίτι είναι ιδανικό για τον σύγχρονο, ανεξάρτητο (λέμε τώρα) Δυτικό Άνθρωπο, ο ποίος έχει και οικολογικές ευαισθησίες.

Και τελευταίο το μικρότερο σπίτι στην Σουηδία που περιέχει τα πάντα μέσα σε μόλις 10τμ!

Διαβάστε ακόμη:

Donatella Versace, Giorgio Armani, Marc Jacobs και άλλοι ανοίγουν τον προσωπικό τους χώρο

'Ενα ξενοδοχείο μόνο για gay στο Μαϊάμι!

Από αχυρώνας... πολυτελής βίλα!