Φτιάξε μόνη σου τις πιο όμορφες χιονόμπαλες για τις γιορτές

Γωγώ Φούντα
Φτιάξε μόνη σου τις πιο όμορφες χιονόμπαλες για τις γιορτές

Φτιάξτε εντυπωσιακές γιορτινές χιονόμπαλες πολύ πιο οικονομικές και σίγουρα πολύ πιο όμορφες από εκείνες του εμπορίου. Ένα δώρο που δε θα παραλείψει ποτέ κανείς κάθε χρονιά να το βγάζει μαζί με τα υπόλοιπα στολίδια από κάποια κούτα και θα σας θυμάται.
Θα χρειαστείτε μεγάλα γυάλινα μπουκάλια, γυάλινα ή πλαστικά βάζα, λίγο υαλοβάμβακα, κορδέλα, πλαστικά χριστουγεννιάτικα δεντράκια, φελλούς, μερικά κλαδάκια, θερμόκολλα, ασημί και κόκκινο glitter, γλυκερίνη.

Τοποθετείστε μέσα στα μπουκάλια τον υαλοβάμβακα. Βάλτε με προσοχή τα χριστουγεννιάτικα δεντράκια, ρίξτε την ασημόσκονη και τέλος γεμίστε με νερό ή γλυκερίνη. Σφραγίστε το μπουκάλι και καλύψτε το στόμιο με ένα μικρό κομμάτι κορδέλας κολλώντας το με θερμόκολλα. Στην κορυφή του μπουκαλιού μπορείτε να κολλήσετε μια ροδέλα ξύλου.

IMG 6014 c1f11

Την ίδια διαδικασία μπορείτε να ακολουθήσετε με τα βάζα με τη διαφορά ότι πρέπει να κολλήσετε τον υαλοβάμβακα και το δεντράκι εσωτερικά στο καπάκι. Γεμίζετε τα βάζα με νερό, ρίχνετε την ασημόσκονη και σφραγίζετε το καπάκι. Αναποδογυρίζετε, καλύπτετε με κορδέλα τη βάση δένοντας έναν ωραίο φιόγκο. Αντίστοιχα δουλεύετε με τα κλαδάκια. Στα βάζα χρησιμοποιήστε φελλό για να σφηνώσετε τα κλαδάκια και να μπορείτε εύκολα να κολλήσετε εσωτερικά στο καπάκι.

TIP: Αντί για νερό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γλυκερίνη που θα βρείτε στο φαρμακείο. Σίγουρα το αποτέλεσμα είναι πιο εντυπωσιακό.
Εντυπωσιάστε στο γιορτινό τραπέζι όχι μόνο με τις υπέροχες συνταγές σας αλλά και με την μοναδική σας διακόσμηση!

Καλή επιτυχία!

Φιλίππα Κατσαρού
Αρχιτέκτων-Διακοσμήτρια
email: filippart_@hotmail.com
6978-239273